Pages:
Author

Topic: 14 Mayıs 2023 TBMM ve Cumhurbaşkanı seçimleri - page 2. (Read 2744 times)

full member
Activity: 588
Merit: 104
Erdoğan ülkeye aldıklarının, vatandaşlık verdiklerinin meyvesini bu seçimde yemiş oldu. Vatandaşlık alan sığınmacılar seçimin kaderini belirledi.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Sonuçlara göre tek adam kazandı, yandaş kaymak tabaka kazandı, geri kalan tüm ülke kaybetti. Bir de şu anda kazandığını sanan kandırılan kesim var, onlar durumu ayıktığında çok geç olacak. Grin
Kılıçdaroğlu'nun siyasi hayatı noktalanmıştır. Tıpkı İnce ve diğerleri gibi. Fırıldak gibi dönenler siyasette yine layık oldukları yerlerde görev bulurlar.

Şimdi ekonomi ne hale gelecek belli ama kimse şikayet etmesin. Erken seçim olsa bile bu oranları gördükten sonra bir şeyin değişeceğini sanmam. %5 bile almaması gerekenler seçim kazanıyorsa durmak yok yola devam.
hero member
Activity: 630
Merit: 463
Bu ülkenin başına ne geldiyse bu fanatizm yüzünden gelmedi mi? Koltuk sevdası yüzünden gelmedi mi? Kemal Kılıçdaroğlu bence de aday olarak başka birini gösterseydi daha fazla oy toplardı. Kemal Kılıçdaroğlu’na rağmen bu oy başarıdır, seçmenin başarısıdır. Şimdi eğri oturup doğru konuşmak lazım. Bu oy oranlarına bakıp oy oranımızı yükselttik deyip istifa etmezse Kemal Kılıçdaroğlu, bu CHP seçmenini aşağılamak değilde nedir?

Şimdi Meral Akşener’i daha iyi anlıyorum. Neden koltuktan kalktığını, neden kızdığını, aday olma dediğini sanırım herkes daha fazla anlıyor. Şu konjonktür devam ettiği sürece kaybeden Türk halkı olacak. Acaba içişleri bakanı kim olacak ve mülteci politikası nasıl olacak şimdi büyük çoğunluğa cevap verilecek tepkiler alınacak mı ben en çok bunu merak ediyorum. Bugün bachi bazi yapanlar yarın çocukları kaçırıp tecavüz ederlerse sorumlusu kim olacak?
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000

Muharrem İnce’ye yüklenildiği kadar Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylıkta olmaması konusunda yüklenilmiş olunsaydı belki bugün bu sonucu görmeyecektik. Aday doğru değildi. Kaybedilen oy oranı yaklaşık %2. %2 daha fazla oy alacak en az 2 adayı CHP içerisinde herkes görüyordur herhalde.

Erdoğan'a seçimi kazandıran etkende tam olarak bu hocam. Adamın seçmenleri sandığa koşa koşa canı gönülden giderken biz Kılıçdaroğlu'na mecbur bırakıldık diyerekten gittik.

Buradan Aziz Nesin'i saygıyla anıyorum...
sr. member
Activity: 714
Merit: 407
Resmi olmayan sonuçlara göre 12. Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, %52 ile (belki bu oy oranı biraz daha düşebilir.) yeniden Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Artık olacakları beraber izleyip göreceğiz çünkü ben daha fazla yorum yapmak istemiyorum. Halinden memnun olanların sayısı, memnun olmayanların sayısından bariz az olmasına rağmen, böyle bir sonuç çıkıyorsa burada biraz da muhalefetin oturup düşünmesi gerekiyor nerede yanlış yapıyoruz diye…

Muharrem İnce’ye yüklenildiği kadar Kemal Kılıçdaroğlu’na adaylıkta olmaması konusunda yüklenilmiş olunsaydı belki bugün bu sonucu görmeyecektik. Aday doğru değildi. Kaybedilen oy oranı yaklaşık %2. %2 daha fazla oy alacak en az 2 adayı CHP içerisinde herkes görüyordur herhalde.

Yazıyı Nevşin Mengü, Muharrem İnce gibi siyasetçilerin ve gazetecilerin diliyle tamamlayalım : Adam kazandı…
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Demekki ülkenin yarısından fazlası için

Göçmen problemi yok,
Ekonomik sorun yok,
Ülkemizi terk eden doktorlar için bir sorun yok

Sonuç Vatana millete hayırlı olsun.

bu arada Ben niye üzüleyim ? Türk halkı üzülsün.
legendary
Görünen o ki bu düzen böyle devam edecek. Her bir kuruşunuzu TL dışında tutun isterseniz Papua ginee parasına çevirin ama TL de durmayın. Yurtdışında çalışma veya yaşama izni alıp tası tarağı toplayın gidin. Doğacak çocuklarınız için doğumla vatandaşlık veren ülkeler de planlama yapın ve gidin. Değilse çok pişman olacaksınız...
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
İnternette ve Twitter’da genel olarak bu seçime katılımın çok düşük olduğu konusunda yorumlar ve paylaşımlar var. Bu durum doğru mu bilinmez ama doğruysa çok iş değişebilir. Kemal Kılıçdaroğlu seçmeninin çoğu sandıklara gitti. Seçime katılım oranı bakalım yüzde kaç olarak açıklanacak. Seçimlerin sona ermesine artık 15 dakikadan az bir süre kaldı. Yüksek seçim kurulu hemen yayın yasağını da kaldırabilir. Bir saat sonra resmî olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı belli olacak.

Bende sandığa gittiğimde kalabalık yoktu. Sandık başkanına sordum. Katılım düşük mü dedim.
Hayır sadece oy pusulası katlama eziyeti olmadığı için hızlıca ilerliyoruz dedi.
Katılım aynı imiş.
legendary
Activity: 1092
Merit: 1034
İnternette ve Twitter’da genel olarak bu seçime katılımın çok düşük olduğu konusunda yorumlar ve paylaşımlar var. Bu durum doğru mu bilinmez ama doğruysa çok iş değişebilir. Kemal Kılıçdaroğlu seçmeninin çoğu sandıklara gitti. Seçime katılım oranı bakalım yüzde kaç olarak açıklanacak. Seçimlerin sona ermesine artık 15 dakikadan az bir süre kaldı. Yüksek seçim kurulu hemen yayın yasağını da kaldırabilir. Bir saat sonra resmî olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı belli olacak.
full member
Activity: 546
Merit: 154
Bu seçimin herhangi bir kazanani olmayacak. Vatandaslarimizin tamami zaten kaybetti. Bunu rezervlerimizden anlayabilirsiniz. Uzun vadeli koruyucu, uretici politikalar uygulanmadikca kimin kazandiginin pek bir onemi yok.

legendary
Cumhur ittifakı Milletvekili sayısı : 322
Millet ittifakı milletvekili sayısı: 213
Diğer milletvekili sayısı : 65

Bu sistemde 360 milletvekili yeterliliği sağlanamaz. Yani ufukta erken seçim de zor görünüyor.

yoo mümkün.
Millet ittifakı içindeki orjinal akpliler ayrılıp özüne dönerse olur yani.
Recep Tayyip Erdoğan kazanırsa, Peki Cumhur ittifakı seçimleri yenileme kararı alır mı? Bunu bildiğinizi düşünüyorum elbette almaz. Eğer yazdığınız mesaj Millet ittifakı içerisinde yer alan geçmiş AKP’li sayısının çokluğunu kinayeli yolla içeriyorsa haklısınız. Bunun dışında Ak Parti grubunun kendi liderlerinin düşmesini sağlayacak bir erken seçimi onaylayacaklarını düşünmek tamamen hayalci olur. Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması durumunda ise dediğiniz geçerli olabilir o zaman da onlara kim bilir neler teklif edilir. CHP ise kendi eliyle vurulmuş olur. Sonuçta 39 milletvekili diğer partilerden çıktı ve bunların Cumhur ittifakını desteklemesi durumunda erken seçim kararı verilebilir evet haklısınız.
legendary
Activity: 3248
Merit: 1531

Bu sistemde 360 milletvekili yeterliliği sağlanamaz. Yani ufukta erken seçim de zor görünüyor.

yoo mümkün.
Millet ittifakı içindeki orjinal akpliler ayrılıp özüne dönerse olur yani.
legendary
22 Yıldır kaybettiğimizi bilen bir vatandaşıom. Bu seçimde kaybetsem çok fazla hayal kırıklığına yaşamam ama dövize %35 faiz verip iktidarda kalabiliyorlarsa helal olsun başka birşey söylemeye gerek yok ama ben bu seçimin her türlü yakın zaman da tekrar yapılabileceğine inanıyorum bir yere kadar bu şekilde gidebilirler.

Bence de yakın zamanda ikinci bir seçim görürüz. Ancak şöyle bir şey de var. Erken seçim için ya Cumhurbaşkanı ya da TBMM karar alması gerekecek. Cumhurbaşkanı kendi karar almayacağına göre orada tek bir ihtimal kalıyor TBMM seçimleri yenilemesi gerekiyor. Bu da meclisteki üye tam sayısının (600) 3/5’i ile oluyor. O da 360 milletvekili buna okey vermesi demek. Meclis çoğunluğuna bakalım :

legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
22 Yıldır kaybettiğimizi bilen bir vatandaşıom. Bu seçimde kaybetsem çok fazla hayal kırıklığına yaşamam ama dövize %35 faiz verip iktidarda kalabiliyorlarsa helal olsun başka birşey söylemeye gerek yok ama ben bu seçimin her türlü yakın zaman da tekrar yapılabileceğine inanıyorum bir yere kadar bu şekilde gidebilirler.
legendary
Günün sonunda baharların geleceği bir güne uyanıp oyumuzu kullandık. İnşallah gerçektende bu saçma ve yıkıcı yıldırıcı düzenin değişeceği bir sonuç bizi bekler.

Çok zor bir ihtimalden bahsediyoruz. İlk turda alınan oylar ortadayken düzenin değişeceğini beklemek maalesef hayalcilik oluyor bizim için hocam. Turu kim kazanacak bilmiyorum sadece bir ihtimalle Kemal bey kazanır o da sandığa gitmeyen seçmeni sandıklara götürüp kendi lehine büyük bir çoğunlukla evet aldırırsa seçimi kazanabilir. Daha moral bozmaya gerek yok erken saatler ama nedense ben düzen böyle devam edecek gibi kendimi hazırlıyorum. Kötüsüne hazırlanalım da iyi olursa biz mutlu oluruz. Muhtemelen seçim sonuçları kesin olmayan sonuçlar akşam 18.30-19.00 gibi açıklanır.
legendary
Günün sonunda baharların geleceği bir güne uyanıp oyumuzu kullandık. İnşallah gerçektende bu saçma ve yıkıcı yıldırıcı düzenin değişeceği bir sonuç bizi bekler.
sr. member
Merit: 374
Yarın özgür bir ortamda demokratik bir seçim yapılması en büyük hayallerimden birisidir. Umarım Türkiye için hayırlı olan, hayırları getiren birisi cumhurbaşkanı seçilir. Ülkede hala büyük bir kitle oy verdiği partiyi bile bilmiyor. Amacını bilmiyor, geçmiş tecrübelerini bilmiyor. Maalesef bizim ülkemizde demokrasi yok. Bizim ülkemizde fanatizm var. A partisi taraftarı öleceğini bilse A’ya veya adayına, B partisi adayı öleceğini bilse B’ye veya adayına oy veriyor. Bu kafayla gidersek nasıl gelişeceğiz ki? Önce toplumsal olarak oy vermenin takım tutmayla aynı şey olmadığını söylememiz gerekiyor, kavramamız gerekiyor.
Bazı sonuç ihtimallerini düşünüyorum, bu ihtimaller Türkiye’ye zarar vermekten başka bir şey olmayacak, umarım Türkiye için en güzel, en hayırlı sonuç olur ama benim aklımda şu ihtimal de oluşuyor, son durumlardan sonra seçinden sonra bir erken seçim daha gelebilir mi? Meclis tarafından cumhurbaşkanlığı makamı feshedilip, genel seçimlerin erken alınması olabilir mi? Yarın ki seçimden sonra seçilen adayla daha detaylı yorumlarını beraber yaparız,
hero member
Merit: 631
Yarın özgür bir ortamda demokratik bir seçim yapılması en büyük hayallerimden birisidir. Umarım Türkiye için hayırlı olan, hayırları getiren birisi cumhurbaşkanı seçilir. Ülkede hala büyük bir kitle oy verdiği partiyi bile bilmiyor. Amacını bilmiyor, geçmiş tecrübelerini bilmiyor. Maalesef bizim ülkemizde demokrasi yok. Bizim ülkemizde fanatizm var. A partisi taraftarı öleceğini bilse A’ya veya adayına, B partisi adayı öleceğini bilse B’ye veya adayına oy veriyor. Bu kafayla gidersek nasıl gelişeceğiz ki? Önce toplumsal olarak oy vermenin takım tutmayla aynı şey olmadığını söylememiz gerekiyor, kavramamız gerekiyor.
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
Yarın oy kullanırken sadece ve sadece 1 tek şey bile kalsa aklımda, bundan dolayı bile oyum bellidir. Hizbullah Askeri kanat sorumlusu, anayasal düzeni zorla değiştirmekten hüküm yemiş ve faili meçhul cinayetlerden dolayı hükümlü Mehmet Emin Alpsoy "kocama" sebebiyle hemde Cumhurbaşkanı kararı ile serbest bırakıldı, kendisi oğullarıyla beraber 3 kişinin domuz bağı ile öldürülmesinden dolayı yargılanmıştı hatırlayanlar veya yeni görenler olmuştur belki. Mehmet Emin Alpsoy kocama sebebiyle yaşlandı diye serbest bırakılırken. Yine bu iktidar, nice kendilerine karşı olan askerlerimizi ve Türkan Saylanı hasta döşeğinde bile cezaevlerinde tutmuş, Mücella Yapıcıya ise daha geçen sene 72 yaşında 18 yıllık hüküm giydirmiştir. Bunu bile sadece bilmek benim için yeterli. Soran olursa Hüdapar teror örgütü ile Hizbullah arasında bir bağlantı yok derler, 58 adet Hizbullah militanı, toplamda 180+ küsür cinayet işlediklerinden hapis yatarken salındı.

Bakın aklımda başka herhangi bir şeyin kalmasına gerek yok, ekonomiymiş, oymuş buymuş, sadece ve sadece şu bilgi, neden ve kime oy vereceğimi belli ediyor, bu bilgiyi bilip, bunun gerçek olduğunu gören bir insan, buna rağmen eğer oyunu inatla iktidardan yana kullanıyorsa, gerçekten kalbinde hiç sevgi kalmamış demektir. Hizbullah katilleri dışarı salınıyor, PROTESTO ettiği için 72 yaşında kadına 18 yıl veriliyor, işte zaten bu yüzden "hak hukuk adalet" diye slogan atılıyor ya, "para dolar kur" falan diye atılmıyor, adalet yok, adalet olmadıktan sonra başka hiçbir şeyin anlamı yok, ne doların, ne kurun, ne paranın, ne ekonominin, ne başka bir şeyin. Önce adalet, önce bağımsız yargı, önce hukuk. Bunu sağlmadıktan sonra gerisi zaten her türlü düzeltsen bile bir daha bozulur, asla toparlanmaz.
legendary
Yarın tüm gün görüşmelerim olacak şimdi 7 saatlik yola gidiyorum akşam 8 de yaklaşık 11 saatlik otobüs yolculuğu ve sabah 8 de oy kullanıp 9.30 da otogarda olup 11 saat yol çekip pazartesi yine aynı yerde görüşmeler yapacağım. Ki bu durum için rahat 2000 TL'yi gözden çıkarttım bu artacaktır ama azalmayacak. Ne için yapıyorum??? Benim gençliğim sikildi ama benden sonra gelen kardeşlerimin daha iyi bir geleceği olsun diye; kadınlar daha özgür olsun can korkuları olmasın diye, yaşça büyüklerim ailesini geçindirmek için bir çift ayakkabı ile seneleri devirmesin torunlarıyla oynaşacağı yaşlarda hala çalışıyor olmasın diye yapıyorum. Bende bilirdim adam kazandı ya deyip siklemeyip 2k yı bir günde çatır çatır yemesini. Ama buna rağmen gider de bu adamı seçtirtirlerse var ya muhabbeti keserim 1 liralık ürünü 10 liraya satarım acımaam bu babam bile olsa gözünün yaşına bakmam. Ha bir de kaybedersek Meral ve Ümit haricinde birini görürsem ağzıma geleni yapıştırım.
Pages:
Jump to: