Arkadaşlar ciddi bir tüketim ekonomimiz var genç nüfusumuz var öyleki bu nüfus tüketiyor harcıyor bunu sadece biz değil yabancılarda görüyor.
Enflasyon rüzgarını arkanıza bir şekilde alırsanız ülkemiz fırsatlarla dolu. Zamlar her zaman olacak enflasyon bizim gibi ülkelerde kaçınılmaz son. Bugün hükümet değişse de bu gerçek degismeyecek.
Şikayet etmek yerine bir an önce rüzgarı arkanıza almaya bakın pozisyon alın. Avrupa da bu fırsatlar yok deflasyon var bir yatırım yapıyorsunuz karşılığını almanız yıllar alıyor. Tüketim yok genç nüfus yok. Bütçeleri sağlam bile olsa yatırım yok gelişim durmuş. Harcamaya korkan bir nüfus var para olsa ne olacak para dönmüyor. Adamların tek bildiği banka fonları ve hisse almak. Mal nedir enflasyon nedir yatırım nedir unutmuslar. Büyük firmalari hariç onlarda (20.yy da yatırım yapıp büyümüş dev firmalar) bireysel olarak günden gune fakirlesen evsizlesen nüfusları var. 30-40 yıllık yollar metrolari var bizim metrolar şıkır şıkır her yıl yeni yatırımlar geliyor hastaneler keza öyle. O kadar hızlı gelişiyoruz ki kimse farkında değil
Bence zamları düşünmek yerine nasıl bu ipin ucundan tutarım ve buyurum diye düşünmeye bakın. Bugün alışverişe çıktım baya baya da yerli malı ürünlerden ayakkabısından çantasına alışveriş yaptım ülkeme ve ekonomisine az da olsa katkı sağladım.
Umarım her şey güzel olur.
Ve son sözüm; bir insanın kendi bütçesine yapacağı en büyük kotuluk kendini sabit bir maaşa baglamasidir. Umarım gelirlerinizi cesitlendirir ve bu rüzgarı arkanıza alırsınız. Yoksa öyle bir gün gelir Japonya gibi devasa miktarlarda para basar basar bu para niye dönmüyor, tüketime gitmiyor veya enflasyon neden oluşmuyor diye düşünürsünüz.
Deflasyonla çürüyen körelen bir ekonomi ve yaşlanan nüfus yerine kontrollü bir enflasyona alışmış ve sürekli yatırımı düşünen parasını değerlendirmeyi kazançlarını korumayı hedefleyen bir nüfusu tercih ederim.