Pages:
Author

Topic: 2023 - 2024 NBA Sezonu (Read 1506 times)

legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
January 05, 2025, 04:51:05 PM
Dün gece Denver Nuggets San Antonio Spurs'ü yenerken Jokić devleşti ve 46 sayı attı. Bunun yanında 9 ribaund ve 10 asist ile neredeyse triple-double performansı gösterdi. Wembanyama'nın 20 sayı ve 23 ribaundu yeterli olmadı. İki isim de MVP yarışında ilk beşte bulunuyor. Bu gidişle batıda onları daha çok karşı karşıya göreceğiz.

Bugün erken saatte güzel bir maç var. Batı lideri Thunder son şampiyon Celtics'i konuk ediyor. İlk yarısı sona eren maçı televizyondan takip edebilirsiniz. Celtics bir ara tökezlemişti ama yeniden dört maçlık galibiyet serisi yakaladılar. Jaylen Brown geri döndü. Tatum ve White üzerindeki skor yükü azaldı. Porziņģis pota altında etkili. Önemli bir eksikleri yok. Thunder'da ise Holmgren oynamıyor. Celtics bir sürpriz olmazsa bu maçı da kazanacaktır.
legendary
January 03, 2025, 06:16:27 PM
Bugün de oyuncuların MVP yarışına bir göz atalım. Nikola Jokić ilk sıradaki yerini koruyor. Hem 30+ sayı hem de neredeyse triple-double istatistikleriyle orayı sonuna kadar hak ediyor. İkinci sırada OKC'nin yıldızı Shai Gilgeous-Alexander var. Giannis Antetokounmpo ise üçüncü sıraya düştü. Bu aradaki fark takımların galibiyet sayısıyla alakalı olmalı. Giannis'in bireysel istatistikleri ufak farkla daha iyi çünkü. Daha sonra Jayson Tatum ve Victor Wembanyama geliyor.
Temsilcimiz Alperen Şengün ise onuncu sırada kendine yer bulmuş. Bu sezon All-Star seçilmesi neredeyse kesin. Jalen Green ortalarda görünmezken Rockets organizasyonunu şu aralar tek başına sırtlıyor.

Nuggets galibiyet yüzdesini artırırsa bence sezon sonunda MVP yine Jokić olacaktır. Thunder böyle devam ederse SGA'in de şansı var. Şampiyonluk mücadelesi ise çok daha zorlu geçecek.
legendary
Activity: 1946
Merit: 1762
January 03, 2025, 04:52:49 PM
Gönül ister ki Alperen Şengün'ü All-Star ilk 5'inde görelim ama dediğiniz gibi bu pek de mümkün olmayacak. Sad Yine de onun istikrarlı bir şekilde oyununu geliştirmesini takdir ederek izliyorum. Takımını doğrudan playoffa taşımayı umarım başarabilir. Houston Rockets 40 yılda bir bu kadar iyi sezon geçirebiliyor tabi ki. Alperen ilerleyen yıllarda belki daha güçlü bir takıma takas olabilir. All-Star'a geri dönersek de ilk 5'ten başlamasa bile benchten gelip biraz oynasa da bizim için bir gurur kaynağı olur.

Sanırım All-Star maçı 16 Şubat'ta oynanacak. Yeni formatın da seyir zevkinin ve reytinginin nasıl olacağını merak ediyorum. All-Star eskisi kadar fazla izlenmiyordu çünkü maçlar çok boş geçiyordu.
legendary
January 02, 2025, 06:10:18 PM
Bu seneki NBA All-Star oylamasında ilk sonuçlar açıklandı. Batıda Nikola Jokić ve Doğuda Giannis Antetokounmpo en çok oy toplayan isimler oldu. Taraftar oyları %50 ağırlığa sahip. Oyuncular ve medya ise diğer %50 ağırlığı oluşturuyor. Yani bu sonuçlar kesin ilk beşleri belirlemeyecek olsa bile bize çok büyük oranda bir fikir veriyor.

https://x.com/NBAPR/status/187487838802619204

Batı uzunları Jokić, Durant, LeBron. Batı gardları Shai Gilgeous-Alexander ve Dončić.
Doğu uzunları Antetokounmpo, Tatum, Towns. Doğu gardları LaMelo ve Mitchell.

İlk gelen oylara baktığımızda bir veya iki sıra değişebilir gibi duruyor. Geri kalanı aynı kalır. Temsilcimiz Alperen Şengün 314.223 oy almış. Bu gayet iyi ancak tabi ki ilk 5 başlaması için yeterli değil. 1 milyona yakın oy alan Anthony Davis bile dışarıda kalacaktır. Batı uzunlarının değişmesine hiç ihtimal vermiyorum. Bana kalırsa değişebilecek tek yer var, o da doğunun gardlarındaki ikinci sıra. Donovan Mitchell ile Damian Lillard arasında çok az fark var. Değişirse bu değişir. Dončić ile Curry arasındaki farkın kapanacağını sanmıyorum.

Bir sonraki açıklama 9 Ocak'ta yapılacak.
legendary
January 01, 2025, 06:59:27 PM
Yeni yıla girmişken 2024'ten devam eden serilere bakalım. Batının zirvesindeki Oklahoma City Thunder son 12 maçlarını kazandı. Ligin en formda takımları ve yenilecek gibi de durmuyorlar. Shai Gilgeous-Alexander'ın böyle bir süperstar olmasını çoğu insan beklemiyordu. Jalen Williams, Chet Holmgren ve Isaiah Hartenstein ile çok iyi bir iskelet oluşturdular. Batıda onlara yaklaşabilen bir takım yok. Grizzlies ve Rockets hiç stabil değil. Nuggets ve Mavericks de bu sezon pek umut vermiyor. Doğu daha güçlü görünüyor.

Doğuda lider Cleveland Cavaliers son 8 maçını kazandı. Son şampiyon Celtics ise son 10 maçının yarısını kaybetti. Biraz sallantıdalar ama normal sezon için çok önemli değil bu durum. New York Knicks de son 8 maçını kazanarak üçüncü sıraya yükseldi. O sene bu sene mi diye konuşulmaya başlandı. Şu anki tabloda yarışın bu takımlar arasında geçmesi bekleniyor.
legendary
Activity: 2814
Merit: 1576
December 31, 2024, 12:30:12 AM
Sanırım Furkan Korkmaz için NBA serüveni tamamen sona erdi. Yıllardır iyi kötü Sixers'ta kendine yer bulan Furkan Monaco'ya transfer olup Avrupa'ya dönmüştü. Euroleague'de sadece 3 maç oynayabilen Furkan şimdi de oradan ayrılıp Türkiye'ye geri döndü. Bahçeşehir Koleji ile sezon sonuna kadar sözleşme yapmış. Sakatlık problemleri yüzünden 27 yaşında kariyerinin zirve noktasında olması gerekirken büyük bir düşüş yaşamış oldu. Bu saatten sonra toparlaması zor. Türkiye liginde birkaç sene daha oynayıp kariyerini bitirecektir.

Bir kariyer çöküşü dramı. Ülkenin en gelecek vadeden oyuncularından birisiydi, NBA’de rotasyon oyuncusu olarak biraz tutunur gibi oldu ama sonunda oradaki ömrünü tamamladı. Sene başında hangi takıma gidecek acaba diyorduk ve Monaco’yu duyunca sevinmiştim ama ülkeye geri dönmesi gerekti. NBA’de yer aldığından beri büyük bir güç zehirlenmesi yaşıyor gibiydi.

Bahçeşehir Koleji kadrosu da tam olarak zamanında potansiyelli olup beklenen performansı gösteremeyen ya da yaşı geçen basketbolcular ile doldu. Furkan Haltalı, Egehan Arna, Can Maxim Mutaf,  Şehmus Hazer ve Furkan. İlginç bir kadro. Başta da Nemanja Bjelica var, ikonik bir takım kurdular Cheesy

Transfer haberini The Simpsons animasyonuyla yaptıkları tanıtım ve genel olarak sosyal medya kullanımı da çok başarılı, basketbola farklı bir renk getirdiler Smiley
legendary
December 30, 2024, 05:46:30 PM
Sanırım Furkan Korkmaz için NBA serüveni tamamen sona erdi. Yıllardır iyi kötü Sixers'ta kendine yer bulan Furkan Monaco'ya transfer olup Avrupa'ya dönmüştü. Euroleague'de sadece 3 maç oynayabilen Furkan şimdi de oradan ayrılıp Türkiye'ye geri döndü. Bahçeşehir Koleji ile sezon sonuna kadar sözleşme yapmış. Sakatlık problemleri yüzünden 27 yaşında kariyerinin zirve noktasında olması gerekirken büyük bir düşüş yaşamış oldu. Bu saatten sonra toparlaması zor. Türkiye liginde birkaç sene daha oynayıp kariyerini bitirecektir.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1360
December 28, 2024, 06:35:57 PM
Dün gece Alperen Şengün harika oynadı ama son çeyrekte takımın yaptıkları hatalardan dolayı 1 sayı ile maçı kaybettiler. Alperen Şengün her geçen gün kendini geliştiriyor ve takımı taşımaya da devam ediyor, bir iki sağlam şutör alsalar takıma bu takım finallere kadar gidebilir.

Dün Alperen Şengün'ün Minnesota karşısındaki istatistikleri;

41 Dakika
38 Sayı
11 Ribaund
2 Asist
16/25 (%64) Saha İçi
6/10 Serbest Atış
full member
Activity: 154
Merit: 115
December 28, 2024, 10:42:13 AM
Bu sene All-Star sistemi değişti. 2 takım yerine 4 takım olacak. Maçlarda süre olmayacak, 40 sayıya ulaşan kazanmış sayılacak. Bu değişiklikler düşen izlenme oranlarını geri getirir mi tartışılır. Bana göre yapılması gereken bunlar değildi. Yine Doğu Batı maçı olmalıydı. Kim daha yüzdeli üç sayılık atış yapacak yarışına dönen NBA için izlenme oranlarını geri getirmek çok kolay değil. All-Star'da en azından biraz rekabet biraz smaç şovu vardı, kim MVP olacak diye heyecanla beklerdik. Artık tamamen açık saha, sıfır savunma, bir sen orta sahadan üçlük at bir ben atayım şeklinde geçiyor maçlar. Yine de Alperen Şengün'ü orada görmeyi çok isterim.
Alperen Şengün orada olmayı hakediyor ve onu orada göreceğiz bu sene All-Star'da inşallah Smiley .
Yeni All-star sistemi enteresan görünüyor şimdiden önyargılı olmamaya çalışıyorum format değiştiği zaman iyi olsa bile farklı olduğu için alışmak zorlayabiliyor. All-star izlediğimiz zaman artık ortaya çıkar iyi olup olmadığı.
Alperen Şengün All-Star'da olursa All-star sisteminin değişmesini umursamam Alperen yeterli olur tek başına.
legendary
December 27, 2024, 04:25:03 PM
Gece yine mükemmel bir maç izledik. İlk yarısı gayet normal geçen Bulls - Hawks maçında iki takım da ikinci yarıda coştu. Zach LaVine ve Jevon Carter acayip oynadı, ardı ardına üç sayılık basketler buldular. Ciddi bir fark açan Bulls son dakikalarda tıkandı ve Hawks geri dönüşüyle seyircisi önünde maçı kazanmasını bildi. Trae Young 27 sayı 13 asist ile oynadı.
Hawks büyük ihtimalle play-in potasında olacaktır ama Bulls bu kadro ile play-off yapamaz gibi görünüyor. Hele bir de Zach LaVine'i takaslarlarsa birkaç sene rebuilding yapmaları gerekebilir.
legendary
December 26, 2024, 06:15:12 PM
Müthiş bir NBA gecesi yaşadık, bunu kaçırmış olmanız üzücü. Uzun zamandır üst üste bu kadar iyi maçlar olmamıştı. Hepsi çok yakın geçti, son topa kadar rekabet oldu. NBA'in eski ve yeni yüzlerinin birbiriyle karşılaştığı maçlarda üst düzey mücadele vardı.
İstatistiklere biraz baktım. Bu yılki NBA maçları son 5 yılda en çok izlenen Noel gecesi olmuş. Geçen yıla göre %84 artış yaşanmış. ABD'de maç başı 5.25 milyon izleyiciye ulaşılmış. Tüm maçlarda ortalama fark sadece 5 sayı olmuş. Bu da 5 maç ve fazlası oynanan Noel günü tarihinde en düşük fark ile yeni rekor demek.
legendary
December 25, 2024, 04:30:12 PM
Noel özel programında akşam 20:00'den sabah 09:00'a kadar maçlar var. Hepsi televizyonda canlı olarak yayınlanıyor bir Noel klasiği olarak.
İlk önce New York'ta Spurs - Knicks maçıyla başladık. Spurs'te Wembanyama 42 sayı 18 ribaund 4 blok ile inanılmaz oynasa da Knicks maçı kazanmayı başardı. Knicks'te Mikal Bridges 41 sayı atarak takımına maçı kazandırdı.
Gecenin ikinci maçında Timberwolves ile Mavericks oynuyor. Gece uzun. Smiley
legendary
December 21, 2024, 02:36:44 PM
Allstar seçimlerinde 3x günündeyiz. Hala oy kullanmayan varsa kullansın, kullanacağınız her oy normal oydan 3 kat daha değerli. Elbette sadece toplanılan oy miktarı önemli değil ve sistem değişti ama bence hala halkın desteğini almak bu tür olaylarda önemli.
Bu sene de allstar seçilmezse çok ayıp olur, neyse bir destek daha atalım bakalım Smiley
legendary
Activity: 1946
Merit: 1762
December 20, 2024, 04:06:51 PM
Alperen Şengün'ün bu sezonki ortalamaları gerçekten etkileyici bir seviyede. Son zamanlardaki performansını da çok başarılı buluyorum. Batı Konferansı'nda Rockets'in 3. sırada olmasındaki payının oldukça büyük olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. All-Star oylamasında elden ele oylarımızı verelim diyorum ben de. Grin Bence bu sezon buraya seçilmeyi hak eden bir iş çıkarıyor. Format değişiyor tabi nasıl bir şey ile karşılaşacağız bilmiyorum ama şu an için amacım milli basketbolcumuzu orada görebilmek.

legendary
Activity: 1484
Merit: 1360
December 20, 2024, 01:00:47 AM
Konuyla alakasız ama dün gece rüyamda Alperen Şengün'ü gördüm, ne alaka diyeceksiniz bende çok bilmiyorum ama insta'da NBA Kupasının en iyi 5'ine seçildiğini gördüm dün baya sevinmiştim. Rüyamda da baya baya cana yakın biriydi, annemlere falan bahsediyordum amerikada bu çocuk çok iyi falan diye Cheesy Cheesy Cheesy

All-Star oylaması da başladı, el birliği ile sonuna kadar hak eden Alperen'i bu sene All-Star seçelim, oylarımızı kullanalım aşağıdaki linkten.

https://vote.nba.com/en?cid=nba:team:dig:site:asv:asvote:global:h-rockets:mtlr-1653_2&utm_medium=team_digital&utm_source=site_na&utm_campaign=all-star-voting_all-star-vote&utm_content=nba:team:dig:site:asv:asvote:global:h-rockets:mtlr-1653_2&pid=1630578
legendary
December 19, 2024, 06:25:45 PM
Bu sene All-Star sistemi değişti. 2 takım yerine 4 takım olacak. Maçlarda süre olmayacak, 40 sayıya ulaşan kazanmış sayılacak. Bu değişiklikler düşen izlenme oranlarını geri getirir mi tartışılır. Bana göre yapılması gereken bunlar değildi. Yine Doğu Batı maçı olmalıydı. Kim daha yüzdeli üç sayılık atış yapacak yarışına dönen NBA için izlenme oranlarını geri getirmek çok kolay değil. All-Star'da en azından biraz rekabet biraz smaç şovu vardı, kim MVP olacak diye heyecanla beklerdik. Artık tamamen açık saha, sıfır savunma, bir sen orta sahadan üçlük at bir ben atayım şeklinde geçiyor maçlar. Yine de Alperen Şengün'ü orada görmeyi çok isterim.
legendary
December 19, 2024, 12:30:05 PM
NBA AllStar oylamaları başladı. Milli gururumuz Alperen Şengün bu sene hiç olmadığı kadar ciddi bir aday. MVP sıralamasında 10. sırada ve sıralamadaki en iyi takımlardan birisinin bel kemiği. Şov desen var, performans desen var yani bu sene seçilmemesi için hiçbir sebep yok.
Mehmet Okur’dan sonra bizi temsil edecek ilk kişi olacak, bu sene onu allstar yapmak için elimizden geleni yapmalı ve ülke olarak örgütlenmeliyiz Smiley
legendary
December 18, 2024, 06:49:20 PM
NBA'de ikinci kez düzenlenen sezon içi kupası bu sefer Milwaukee Bucks'a gitti. Finalde Oklahoma City Thunder'ı yendiler. Thunder aslında iyi savunma yaparak onları 100 sayının altında tuttu ama kendileri de hiç sayı atamadılar. 32'de 5 üç sayılık isabet bulan bir takımın kazanması zaten imkansıza yakındı. Bucks'ta ise Antetokounmpo bu maça büyük önem verdi ve 26-19-10 ile triple double yaptı. Lillard da 23 sayıyla oynadı. Antetokounmpo turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi. Lillard ise henüz yüzük alamadığı kariyerine böyle bir başarı eklemiş oldu.
legendary
December 12, 2024, 06:57:34 PM
Trae Young New York'u çok seviyor. Grin Yine bir Knicks maçı ve onları devirdikten sonra şovunu yapan Ice Cold Trae. Bu sefer zar attı ve Vegas'a biz gidiyoruz dedi. NBA kupasında yarı finalde Hawks ile Bucks oynayacak. Diğer tarafta da Thunder ile Rockets oynayacak.
Turnuvanın en değerli oyuncuları sıralamasında SGA ilk sırada ama Rockets onları yenerse bu ödülü Alperen Şengün alabilir. Jalen Green ile beraber takımı bir üst seviyeye taşıdılar. Turnuva istatistikleri 20.4 sayı, 9.4 rebound, 7 asist, 2 top çalma ve %47 ile şut atıyor. Alperen bizi gururlandırmaya devam ediyor.
hero member
Activity: 1456
Merit: 694
December 07, 2024, 02:08:25 PM
Alperen hakkında süper bir analiz videosuna denk geldim. The NBA Has An Alperen Şengün PROBLEM.. https://www.youtube.com/watch?v=V0Kj9-nE_wQ

Daha çok istatistiksel açıdan Alperen'in bu sezonunu ele almış. Nereden bakıldığını bile bilmediğim istatistikler var. Potansiyel asist ve contested rebound gibi. Alperen'in yeri tüm lig içinde süper konumda gözüküyor. Ayrıca defansif olarak kendini nasıl geliştirdiğini de direkt anlayabiliyoruz. Video aşırı hoşuma gitti.

Ayrıca Basketnews kanalı da Alperen hakkında bir video yaptı: They Said Sengun Can’t Play Defense… https://www.youtube.com/watch?v=mH40rKRrfvk

Ben açıkçası bu durumu fark etmemiştim. Ime Udoka'ya geçtiğimiz sezonlarda sövüyordum ama şu olay süper valla adama helal olsun.

İki videoyu da şiddetle öneriyorum.
Pages:
Jump to: