NBA All-Star oylamasında son duruma bir bakalım.
Giannis Antetokounmpo 3.4 milyon oy ile lider durumda bulunuyor. İkinci sırada ise 3.1 milyon oyla LeBron James var.
Embiid, Tatum, Jokić ve Durant 3 milyona yakın oylarıyla önde giden diğer isimler. Frontcourt bu şekilde oluşurken gardların oyları biraz daha düşük kalmış. 2 seçenek olduğu için bu durum normal.
Dončić 2.5 milyon oyla lider, Haliburton ve Curry de 2 milyonun üstünde oy almış. SGA sadece 1.7 milyon oyda, onun daha yüksek olmasını beklerdim. İlk 5'ler aşağı yukarı belli gibi duruyor. Doğuda bir gard değişebilir yalnızca. Young ile Lillard'ın oyları birbirine çok yakın gidiyor.
İlk 5 seçilme ihtimali bulunmayan Alperen Şengün ise 950 bin oyla Batı frontcourt sıralamasında 6. Bence yeri gayet iyi.
Alperen Şengün'ün sıralamadaki yeri bence de gayet iyi size katılıyorum. Sadece gönül isterdi ki biraz daha fazla oy almış olsun ama All-Star'a bir şekilde girebildiği sürece benim açımdan sorun yok. Zaten ilk 5'te yer alması çok ekstra olurdu bana göre. Son günlerde performansını ciddi ölçüde artırdı bu bir gerçek evet. Adından daha çok söz ettirmeye başladı. Yine de rakipleri de bir hayli dişli olduğu için All-Star'da ilk 5 şimdilik çok zor.
Benim Alperen'den en çok umduğum şey istikrarlı bir oyuncu olması. Her sezon üzerine koyarak devam ederse NBA'de oynayan gelmiş geçmiş en iyi Türk oyuncu olabilir. Hatta şimdiden bile bu kategorideki birçok oyuncunun önüne geçtiğini düşünüyorum.
![Smiley](https://bitcointalk.org/Smileys/default/smiley.gif)
Alperenin bence oynadığı oyun kadar, hikayesi de insanlara cazip geliyor. 18 yaşında lig MVP si ama tek bir Eurolig maçı yok, cesurca davranıp yok denecek kadar az ingilizcesiyle draftlara gitmeye karar veriyor, draftta Oklahoma City tarafından seçilip Houston tarafından draft hakları alınıyor. İlk senesinde ingilizce seviyesi sebebiyle yanında bir tecümanla gidiyor her yere, bu arada Houston efsanelerinden Hakeem Olajuvon' un kendisine antrenman yaptırması, imza hareketlerini göstermesi falan da büyük yankı uyandırıyor. yaşına göre sahada çok cesur, oyun görüşü oyunu okuyuşu, rakip savunmaları çözüşü 3. yıllara kıyasla Jokicten bile önde, bu birçok nba yıldızının görüşü. En önemlisi aslında, çalışmayı çok sevmesi, bizim gençlere roll model olarak mutlaka ilerleyen yıllarda gösterilmesi gereken bir karakter Alperen, umarım bu şekilde devam eder, bu sene All Star olur olmaz bilemem ama ileriki senelerde bambaşka seviyelerde görmemiş işten bile değil onu.