Pages:
Author

Topic: 2023 - 2024 NBA Sezonu - page 4. (Read 1247 times)

legendary
Activity: 2982
Merit: 1485
May 16, 2024, 04:44:17 PM
Kendi evindeki iki maçı da kaybeden Nuggets herkesi şaşırtmıştı ama çok hızlı bir geri dönüş yaptılar ve üst üste üç maçı da kazandılar. Deplasmanda 2-2 yapmaları zaten seriyi aldıklarının habercisiydi, artık tek galibiyetle konferans finaline çıkacaklar. Bu saatten sonra Edwards ve arkadaşlarının çok üstün performans gösterip deplasmanda yeniden kazanması lazım. Ama ben Denver'da bu sefer büyük bir coşkuyla dolacak atmosferde Jokić, Murray, Gordon ve arkadaşlarının Minnesota'yı 110 sayı altında tutarak kazanacaklarını ve seriyi bu gece noktalayacaklarını düşünüyorum.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 318
May 16, 2024, 02:30:10 PM
Jokic en sonki maçta 40 sayı 13 asist ile oynadı ve neredeyse triple-double'a gidiyordu. Sizce bu seri bu geceki maçta sona erer mi?  Smiley  Minnesota'nın saha avantajı var belki ama Denver serideki 2 deplasman maçını da kazanmıştı. Bence bu sefer takılacaklar ama kazanan yine 4-3 ile Denver olacak. Jokic'i durdurmak gerçekten çok zor. MVP'ye yakışır bir performans sergiliyor.

Dallas - Denver yarı finali olursa sarar.  Grin  Finalde de beklediğim Boston - Denver finali yavaş yavaş geliyor.
Son maç sonrası jokic" ben doğanın bir ucubesiyim, atletizmimi neden göstermeyeyim" şeklinde bir açıklama yapmış, senelerdir atletizmin neredeyse zerresini göstermeyen adam iki Minnesota mağlubiyeti sonrası smaç basıp atletizm göstermeye başladıysa işler epey kızıştı demektir. Ben finalde sizin gibi denver celtics serisi göreceğimizi düşünüyorum, orada da basketbolun Harry Kane i olma yolunda ilerleyen Jason tatum un yine kazanamayacagini düşünüyorum.
sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
May 16, 2024, 05:34:07 AM
Jokic en sonki maçta 40 sayı 13 asist ile oynadı ve neredeyse triple-double'a gidiyordu. Sizce bu seri bu geceki maçta sona erer mi?  Smiley  Minnesota'nın saha avantajı var belki ama Denver serideki 2 deplasman maçını da kazanmıştı. Bence bu sefer takılacaklar ama kazanan yine 4-3 ile Denver olacak. Jokic'i durdurmak gerçekten çok zor. MVP'ye yakışır bir performans sergiliyor.

Dallas - Denver yarı finali olursa sarar.  Grin  Finalde de beklediğim Boston - Denver finali yavaş yavaş geliyor.
sr. member
May 16, 2024, 01:20:31 AM
Beklendiği gibi doğuda Celtics konferans finaline adını yazdırdı, Knicks ise Jalen Brunson un 44 sayı attığı maçta Pacers ı bir kez daha geçerek durumu 3-2 ye getirdi, muhtemelen Knicks konferans finaline çıkacak ama ben hala burada buranın 7. maça gidebilme ihtimaline yakınım.
Diğer tarafta ise Minnesotaya resmen 2 avans 4 te biter yapıyor Jokic. Herif yıllardır basit basit ( basitten kastım gösterişsiz) basketler atıyordu, bu aşamada smaç yapmaya falan başladı, anlaşılan çok kızdırmışlar MVP yi, Edwards bile kabullenmiş  durumda adamın dominantlığını, Dallas OKC serisi de Dallas 3-2 öne geçti ama burada da Knicks-Pacers serisinde olduğu gibi artık işin 7. maça kalabilme ihtimaline yakınım.
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
May 15, 2024, 06:25:15 PM
Boston Celtics - Cleveland Cavaliers maçı başladı şuan  kafa kafaya gidiyor maç ama bu maçın favorisi benim için Boston Celtics, bu akşam seride son maç olacaktır diye tahmin ediyorum, ondan sonra finaldeki rakiplerini bekleyecekler.
Bana kalırsa Doğunun finalisti Boston Celtics olacak.

New York Knicks seride durumu 3-2 yaptı, finale bir adım daha yaklaştılar.
legendary
May 14, 2024, 04:47:28 PM
Seride 3-1 öne geçen Celtics konferans finaline çok yakın. Mitchell yokken Cavaliers iyi mücadele etti ama sonlarda nefesleri yetmedi. Boston yıldızları Tatum ve Brown ile sonuca gitti. Yalnız son çeyrekte doğru düzgün saha içi basket bulamamaları kafalarda büyük bir soru işareti oluşturdu. Sonraki turlarda bu şekilde oynama lüksleri yok. Kritik anlarda sayı bulmak için çok fazla seçenekleri var, hepsi birden kötü gidemez.
sr. member
May 14, 2024, 08:35:59 AM
Doğuda Celtics beklendiği gibi gidiyor, Jason Tatum bakalım bu sene şeytanın bacağını kırabilecek mi,  Pacers Kniks cephesinde ise durum 2-2, Haliburton - Jalen Brunson rekabeti sanırım son maça kadar devam edecek ama buradan kim çıkarsa çıksın bence Celtics NBA finaline daha yakın, batı konferansında ise Minnessota Denverdan aldığı saha avantajını çok çabuk geri verdi, Jokic ve saz arkadaşları seriyi 2-2 ye getirdiler, Anthony Edwards bu sene olmasa bile mutlaka yakın bir gelecekte bu ligin en iyisi olmaya aday bir performans gösteriyor, Denver i eleyebilirler ama eleyemeseler bile büyük takdiri hakediyorlar, son olarak Dallas - OKC cephesi de 2-2 durumda, burada da her ne kadar shai gilgaus enfes bir sezon geçirse İrving ve Doncic farkı ile Dallasın konferans finaline çıkmasını bekliyorum.
sr. member
May 12, 2024, 07:41:29 AM
Oklahoma aslında bu sezon harika gidiyordu. Normal sezonu 1. bitirdiler sonrasında Pelicans'ı 4-0 ile geçtiler. Şimdi ise Dallas gibi bir sert kayaya çarptılar.  Smiley  Gilgeous-Alexander 3 maçta da harika iş çıkardı ama yeterli olmuyor. Dallas tarafında Doncic yine bildiğimiz gibi ve Irving ile birlikte iyi iş çıkarıyorlar. Dallas sizce turu geçer mi? Ben neden olmasın diyorum. 4. maçı içerde oynayacaklar. Eğer bu maçı Dallas kazanırsa bence turu o noktadan hayatta vermez.
hero member
Activity: 2156
Merit: 685
May 11, 2024, 05:21:58 PM
Mavericks Oklahoma City Thunder'ı Irving ve Jokic liderliğinde 105-101 yendi ve seriyi 2-1'e getirdiler. Son çeyrekte Kyrie Irving son dakikalarda sorumluluk üstlenip tek eliyle bitirdiği sayı maçı getirdi Mavericks'e. Jokic 15 rebound katkısı verdi şut yüzdesi pek iyi olmasa da savunmada yeterince çalıştı ve elinden geleni yaptı bu gece. Bir çokta hasar aldı maçı ayakta bitirebildi muhtemelen dizlerinde zorlamadan dolayı baya bir sorun oldu serinin devamında devam edemez ise diz sakatlığı yüzünden hiç şaşırmam.
legendary
May 09, 2024, 04:32:58 PM
Jokić MVP ödülünü aldı ama play-off'ta işler hiç istedikleri gibi gitmiyor. Kendi evlerindeki iki maçı da kaybettiler, artık buradan seriyi çevirmeleri imkansıza yakın. Minnesota'da oynanacak iki maçtan birini bile ev sahibi alsa seri 3-0 ya da 3-1 olacak ve oradan seri çeviren olmadı. Minnesota'daki iki maçı da kazanmaktan başka şansları yok.
Thunder ise Mavericks karşısında 1-0 önde. İkinci maçı da alırlarsa çok rahatlayacaklar. Bu geceki maç Mavs için ölüm kalım maçı denebilir.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
May 09, 2024, 03:02:42 PM
Bence Jokic MVP olmayı en çok hak eden isimdi. Normal sezon performansı ile playoffları bir tutmamak lazım, ikisi her zaman ayrı değerlendirilmeli. Zaten uzun yıllardır normal sezon mvpsi olan oyuncuların takımlarının playoff finali görememesi gibi senaryolar yaşamaya da açığız.
Bu kadar çok double double ve triple doubledan sonra ödül alamaması da pek hoş karşılanmazdı. Hem medya ile arası iyi hem de çok iyi oynuyor, kazanmasına şaşırmadım.
Bakalım playofflarda yapabileceği neler olacak bir de onu görelim Smiley
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
May 09, 2024, 08:35:00 AM
Son mesaj 5 gün önce yazılmış ama baya gelişmeler oldu. En son ve büyük gelişme olarak Jokic'in MVP seçilmesini söyleyebiliriz herhalde. Oylama sonuçlarını şuradan görebilirsiniz: https://twitter.com/NBAPR/status/1788353222828024196/photo/1

2023-24 normal sezonunda Jokic, maç başına en çok sayı atan 10., en çok ribaund alan dördüncü ve en çok asist yapan üçüncü oyuncu oldu. NBA tarihinde bir sezonda 2.000+ sayı, 900+ ribaund ve 700+ asist istatistikleri üreten ikinci oyuncu olmayı başardı. (Oscar Robertson, 1961-62)

Jokic bu sezon NBA’de en çok double-double (68) ve triple-double (25) yapan ikinci oyuncu oldu. %58.3 saha içi isabet oranı ile oynarken bu alanda da ligin en iyi 10. oyuncusu oldu.

Jokic’in takımı Nuggets ise takımın bir sezonda en çok galibiyet rekorunu egale ederken Batı Konferansı’nda ikinci sıraya oturdu.

SGA'in hem oyu oldukça yüksekmiş hem de yorumcular vs arkasında bir kamuoyu oluştu. Shaq canlı yayında Jokic'in yüzüne söylemiş seni seviyorum ama SGA mvp olmalıydı diye. SGA tamam süper ama Jokic de bence hak etmişti. Hatta geçen sene de hak etmişti.

Ama Denver şu anda Minnesota karşısında 2-0 geride. Minnesota da iyi ama valla ben bu kadarını da beklemiyordum. Denver çevirebilecek mi çok ilginç olacak.
legendary
May 04, 2024, 10:52:12 AM
Dončić ve Kyrie çok ciddi geliyor. Clippers süper takımını geçtiler ve Thunder'ın karşısına çıktılar. Diğer tarafta da Timberwolves ile Nuggets var. Batı gerçekten ciddi ikinci tur serilerine sahne olacak.
Doğuda ise Celtics hala rakibini bekliyor. Magic gece Cavs'ı yendi ve seriyi 7. maça taşıdı. Mitchell'in 50 sayısı yenilgiyi önleyemedi. Banchero, Wagner ve Suggs Magic'i taşıyor. Belli olan ikinci tur serisi ise Knicks ile Pacers arasında oynanacak. Knicks'i buralarda görmek garip geliyor. Brunson ile yakaladıkları ivmeyi sürdürürlerse Doğu finali yaparlar. Randle sakat olmasına rağmen Brunson olağanüstü oynuyor. Pacers ise Haliburton önderliğinde dengeli top dağılımıyla dikkat çeken bir takım. Güzel bir seri olacaktır.
sr. member
May 02, 2024, 05:11:33 AM
Ligin en genç takımlarından Thunder, Pelicans'ı süpürdü.
Timberwolves ise Suns'ı süpürdü ve Durant-Booker-Beal üçlüsüne hezimet yaşattı. Kontratları 150 milyon doları bulan bu üçlü ile başarısız bir süper takım oluşturduklarını fark etmeleri için ilk turun bitmesi gerekti.
Nuggets, Lakers'ı 5 maçta geçti. LeBron süpürülmekten bir maçla kurtuldu ama bunun olacağı belliydi. Jokić'in hiç şakası yok.

Batıda üç seri bitmişken Doğuda tüm seriler devam ediyor. Rekabet mi demiştik?

En çok Suns'ın bu duruma düşmesi bende şok etkisi yarattı. 4-0 nedir ya? Durant ile Booker serinin son maçını tek başına oynadı ve Beal bir katkı veremedi. Önceki maçlarda da ne yapsalar olmadı. Takımınızda böyle sağlam yıldızlar varken de kaybetseniz bile 4-0 olmasın bi zahmet. Lakers'a şaşırmadım. Jokicli Nuggets'ı durdurmak Lakers'a düşmezdi.  Grin

Bence bir Nuggets - Celtics finalimiz var gibi yani 2 konferansın da şu ana kadar en iyileri onlar. Bu finalde de şöyle 7 maçlık bir seri tadından yenmez ve favorim arka arkaya 2. şampiyonluk için Nuggets olur.
legendary
May 01, 2024, 04:58:37 PM
Ligin en genç takımlarından Thunder, Pelicans'ı süpürdü.
Timberwolves ise Suns'ı süpürdü ve Durant-Booker-Beal üçlüsüne hezimet yaşattı. Kontratları 150 milyon doları bulan bu üçlü ile başarısız bir süper takım oluşturduklarını fark etmeleri için ilk turun bitmesi gerekti.
Nuggets, Lakers'ı 5 maçta geçti. LeBron süpürülmekten bir maçla kurtuldu ama bunun olacağı belliydi. Jokić'in hiç şakası yok.

Batıda üç seri bitmişken Doğuda tüm seriler devam ediyor. Rekabet mi demiştik?
sr. member
April 22, 2024, 03:10:01 PM
Bakalım bu sene playofflar nasıl geçecek. Normal sezonda keyif aldığımı pek söyleyemem, allstar bile tatsızdı. Bari konferans finallerinde iyi bir mücadele izleyelim.
İlk maçlarda beklenen oldu, güçlü olan takımlar kazandı. Oyuncuların ikili olarak ciddi savaşlara girdiği seriler izlersek eğlenceli bir sezon sonu olur. Yoksa playoffların da pek tadı olmayacak

Hocam prime Jordan ve Kobe donemlerini izlemiş biri olarak şu anki NBA kesinlikle o dönemin yanindan bile geçemez, evet çok üst düzey yetenekler var ama eskiye göre savunmalar daha zayıf, ki eğer Avrupalılar olmasa NBA da şu anda neredeyse tüm maçlar all Star maçı havasında geçer. Ben Jordan ne yapacak diye değil de Dennis rodman bu sefer kafayı hangi renge boyatmis olarak maça çıkıp kimlerle kavga edecek diye cooook geceleri uykusuz kaldım 😅 ya da Kobe shaq ikilisi eski dost phill jackson koç onderliginde şampiyon olsun diye az tezahürat yapmadım. Şimdi o coşkuyu maalesef göremiyorum ligde, belki de ben yaşlandım aslında NBA aynı NBA dir😅
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
April 22, 2024, 01:15:47 PM
Bakalım bu sene playofflar nasıl geçecek. Normal sezonda keyif aldığımı pek söyleyemem, allstar bile tatsızdı. Bari konferans finallerinde iyi bir mücadele izleyelim.
İlk maçlarda beklenen oldu, güçlü olan takımlar kazandı. Oyuncuların ikili olarak ciddi savaşlara girdiği seriler izlersek eğlenceli bir sezon sonu olur. Yoksa playoffların da pek tadı olmayacak
sr. member
April 22, 2024, 12:51:14 AM
Cleveland Cavalier vs Orlando Magic maçı oynandı ve bitti. Cavaliers 97-83 ilk maçı kazandı.

Minnesota Timberwolves vs Phoenix Suns maçı devam ediyor, şuan 3.çeyrekteler ve durum 78-68 Minnesota önde götürüyor, büyük ihtimalle de Minnesota kazanacak, arada maçı izliyorum o yönde ilerliyor maç.

Newyork Knicks vs Philadelphia 76ers maçı yarım saat sonra başlayacak, kesin bir şey diyemiyorum bu maç için. İzleyip göreceğiz.

Denver Nuggets vs Los Angeles Lakers maçı 03:30'da başlayacak, favorim geçen senenin şampiyonu Denver Nugget, büyük ihtimalle de kazanacaklar ilk maçı.

Bu 4 maçın tamamında da ev sahibi takımlar fire vermeden galip geldiler yanlış görmediysem ki bu saha avantajı açısından önemli bir durum. Anthony Edwards ın Kevin Durant  üzerinden bulduğu sayılar sonrası trash talk u epey konuşuldu ama karşısındaki ihtiyar kızarsa gerçekten başına bela olabilir Anthony' nin. Denver maçında Jokic play off modunda başladı seriye, diğer maçlarda Clevelandda Donovan Mitchell iyi maç çıkardı diye gördüm istatistiklerde.

Benim için asıl nba zevki konferans finalleri ile başlayacak, sonrasında ise bakalım Celtics yeter artık deyip finali kazanabilecek mi yoksa jokic lan ben daha ölmedim diyebilecek mi?
legendary
Activity: 1358
Merit: 1313
April 20, 2024, 04:40:00 PM
Cleveland Cavalier vs Orlando Magic maçı oynandı ve bitti. Cavaliers 97-83 ilk maçı kazandı.

Minnesota Timberwolves vs Phoenix Suns maçı devam ediyor, şuan 3.çeyrekteler ve durum 78-68 Minnesota önde götürüyor, büyük ihtimalle de Minnesota kazanacak, arada maçı izliyorum o yönde ilerliyor maç.

Newyork Knicks vs Philadelphia 76ers maçı yarım saat sonra başlayacak, kesin bir şey diyemiyorum bu maç için. İzleyip göreceğiz.

Denver Nuggets vs Los Angeles Lakers maçı 03:30'da başlayacak, favorim geçen senenin şampiyonu Denver Nugget, büyük ihtimalle de kazanacaklar ilk maçı.

legendary
April 19, 2024, 02:58:48 PM
Şu anda play-in turnuvası oynanıyor. 7. sıradan play-off'a katılacak takımlar belli oldu.
Doğuda Sixers 7. sırayı alıp Knicks'in rakibi oldu. Embiid'in sakatlığı olmasa bu eşleşmede 2. sıradaki takım Sixers olabilirdi. Doğuda Celtics hariç takımlar birbirine çok yakındı. 2 ile 7. arasında sadece 3 maç fark var.
Batıda Lakers son şampiyonun karşısına çıkacak. Nuggets'tan kaçmaya çalışan çok takım vardı ancak piyango LeBron'un takımına vurdu.
8. sıra mücadelesinde Heat ile Bulls, Kings ile Pelicans karşılaşıyor. Heat ve Pelicans'ı önde görüyorum.
Pages:
Jump to: