az önce bakayım dedim, gözlerim yanılmadıysa adamlar 2500000 gas limit ile gönderim yapan vardı. böyle olunca yazan alt limit geride kaldı.
demekki farklı açıdan bakarsak iyi bir proje 18 dk da bitti, borsalardan temin edip uzun süreli beklenebilir. ytd.
Yol haritasına sadık kalındığı sürece kesinlikle iş yapacaklar, ellerinde ciddi bir fon da var. Zaten girişken bir yapıdalar, ortaklık falan iyi kovalıyorlar. 1-2 sene sonra farklı bir noktada görebiliriz sanıyorum.
Balinalar fee konusunda kafaya koyduysa hayatta acımaz. BAT ICO'sunda bin dolar düzeyinde fee veren balina olduğu söyleniyordu.
Sizden daha yüksek fee ödeyenler önünüze geçmiş olamaz mı? Neticede herkes zaten ilk saniyelerinde işlem yapmaya çalıştı ve binlerce kişi yapabildi de. Blockchain bu kadar yoğunluk yaşadıysa böyle bir durum normal. Başka ICO'larda da yaşadık bunu. Monetha'nın şahısları kasıtlı olarak pending'de bırakma gibi bir durumu olduğunu düşünmüyorsunuz sanırım. Ethereum blockchain'inin problemleri. Kaç defadır aynısı yaşanıyor.
Günümüz potansiyeli olan ICO'lara göre 95K Hardcap belirleyen bir ekibin daha homojen bir kitleye erişmesi için Max Alım Limiti koyması gerekirdi. Ve yine ekip tarafından GAS miktarıyla yolladı çoğu pendingte kalan.
Bu yorumunuza katılıyorum, ben de aynı görüşteyim. Ama ETH ağı çöktü, MEW çöktü diye Monetha'yı suçlamak nedir onu çözemedim. Sizin şahsınızda demiyorum da genel olarak.
Olayın rezaleti ortada:
Block Height:(Pending)
TimeStamp: 00 hr 22 min 24 secs ago (Aug-31-2017 02:01:42 PM)
ICO başladıktan 1 dakika 42 saniye sonra yapılan bir işlem hala Pendingte. 250000 Gas ile yollandı.
Bunun açıklaması ne olabilir çok merak ediyorum. Tamam hadi softcap bitti gitti diyelim, hardcap 18 Dakika sürdü diyorsanız ICO başladıktan 1 dakika 42 saniye sonra verilen bir emir nasıl pendinte kalabilir?
Bunun monetha ekibi ile alakası yok , Ethereum network'un yoğun işlem zamanlarında hala ne kadar yetersiz olduğunu gösteren bir durum sadece. Metropolis güncellemesi ve ardından pos'a geçişle zamanla bu sıkıntılarda düzeltilecek elbet. Pending'te kalan işlemlerde elbet smart kontrat tarafından iptal edilip hesaplarınıza geri gönderilecektir.
Tam da anlatmak istediğim şey bu. İnsanlar herhalde sinirlendi biraz Monetha'ya çatıyor herkes de adamların suçu ne. Kaç tane böyle büyük ICO oldu, hep kilitlendi işlemler Ether'de.