yapilan elestirilere karsi cok fazla cevap veriyorsunuz. diretmenin alemi var mi ? begenen katilir, begenmeyen katilmaz. herkesi ikna etmeye calismayin bence. bu da bir nevi tartisma alanina cevirmis durumda basligi. insanlari ikna etmeye calismak yerine somut bir seyler yapip, yaptiklarinizi paylassaniz daha etkili olur.
bi araba satıcam hacı , yapmışım arabayı , yaparken de götümden uyduramam (local şirketim by the way)
e bakıyorum yollara , sokaklar dar , yokuş yok , çok sağlam bi kentteyiz her halt var , tatile gidicem diye takılan çok adam da yok . şehir dışı vs takılmıyo kimse sık sık .
haliyle arabanın motoru 1.3 koymuşum , kasayı da hafif tutucam sike sike (satıyorum bi de bu arabayı ben , satıcıyım yani , biri gelip arabayla ilgili bi soru sorduğunda , bişey söylediğinde yarak gibi suratına bakma şansım yok , farzet girdin bi galeriye , soru soruyosun , herkes suratına bakıyo . şok olursun amına koyyım ahaha)
sikiğin biri geliyo , - bu araba niye 6.0 değil ? 6.0 varken niye 1.3 yaptınız ?
şimdiii , ben eldeki verilere dayanarak iş yapıyorum , sen posterde gördüklerinle gaza gelip dükkana geliyosun , kalk siktir çık lan dışarı.
diyemeyeceğim için.
elbette 6.0 olabilir , ancak şehir içine yönelik bi model tasarladık , vs vs vs diye cevap vereceğim müşteriye
başka müşteri gelecek başka soru soracak
e dükkana gelmiş soru soruyo adam ya da 'bu modelin neden siyahı yok' diyo , soru da şart değil , takılmış bişeye
ona da anlatmam lazım , ekvatordayız yavrum , siyah arabayı veririm altına görürsün karizmayı sen . demem lazım
çünküüü , dükkanıma gelen müşteri soru sorunca suratına bakamam mal gibi.
satıcı olduğum için de ' alırsan ekime , almazsan' gibi bi tonum da olamaz , malı satmam lazım !?!?
en son dükkana bi müşteri giriyo
siz niye insanları ikna etmeye çalışıyosunuz ?? hem dükkan açmışsınız hem de insanlara bişey satmaya çalışır , onları almaya ikna eder bi havanız var . oysa burda mal gibi dikilmeniz gerekiyordu ?!?! diyo
hemen kendisine bi ıhlamur söylüyoruz , sırt üstü yatırıp ayaklarını havaya kaldırıyoruz . sakinleştirmeye çalışıyoruz onu. battaniye falan
bak sana şarkının kralını atıyorum , hatuna aç bunu , suratına da bakma kızın şarkıyı açıp , iki jest mimik bişey yap . doğru ellerde her türlü afrodizyak maddeden daha etkili
https://www.youtube.com/watch?v=KHnC55FNSkAortada ürün yok falan dersen , vitrinden bakma şeklinde uyarla durumları