Pages:
Author

Topic: [ANN][BOUNTY] Akche Projesi - Akche, Türkiye'nin Dijital Parası - page 46. (Read 24263 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Kesinlikle katılıyorum akche projesini eleştirebilirsiniz zaten en doğal hakkınızdır mesela whitepaper çok kalitesiz ben iyiyim diyen bir proje nasıl böyle bir whitepaper hazırlıyor anlayamadım.Yine de eleştiriler yapıcı olmalı ileride pişman olabilirsiniz söylediklerinizle alakalı.
full member
Activity: 135
Merit: 101
çoğu yazışmaları okudum fakat kavgadan başka birşey görmedim. böyle bir projeyi bu kadar kolay harcamayalım. aslında geliştirecek destek olacak şeyler yapmalıyız. elbette eleştiri olabilir ama bunu sayıp söverek yapılması hoş değil. ekibinde ayrıca sürekli bilgilendirici açıklayıcı şeylerle gelmesi daha güzel olur
full member
Activity: 238
Merit: 101
The Experience Layer of the Decentralized Internet
yapilan elestirilere karsi cok fazla cevap veriyorsunuz. diretmenin alemi var mi ? begenen katilir, begenmeyen katilmaz. herkesi ikna etmeye calismayin bence. bu da bir nevi tartisma alanina cevirmis durumda basligi. insanlari ikna etmeye calismak yerine somut bir seyler yapip, yaptiklarinizi paylassaniz daha etkili olur.

bi araba satıcam hacı , yapmışım arabayı , yaparken de götümden uyduramam (local şirketim by the way)

e bakıyorum yollara , sokaklar dar , yokuş yok , çok sağlam bi kentteyiz her halt var , tatile gidicem diye takılan çok adam da yok . şehir dışı vs takılmıyo kimse sık sık .

haliyle arabanın motoru 1.3 koymuşum , kasayı da hafif tutucam sike sike  (satıyorum bi de bu arabayı ben , satıcıyım yani , biri gelip arabayla ilgili bi soru sorduğunda , bişey söylediğinde yarak gibi suratına bakma şansım yok , farzet girdin bi galeriye , soru soruyosun , herkes suratına bakıyo . şok olursun amına koyyım ahaha)

sikiğin biri geliyo , - bu araba niye 6.0 değil ?   6.0 varken niye 1.3 yaptınız ?

şimdiii , ben eldeki verilere dayanarak iş yapıyorum , sen posterde gördüklerinle gaza gelip dükkana geliyosun , kalk siktir çık lan dışarı.

diyemeyeceğim için.

elbette 6.0 olabilir , ancak şehir içine yönelik bi model tasarladık , vs vs vs diye cevap vereceğim müşteriye

başka müşteri gelecek başka soru soracak

e dükkana gelmiş soru soruyo adam ya da 'bu modelin neden siyahı yok' diyo , soru da şart değil , takılmış bişeye

ona da anlatmam lazım , ekvatordayız yavrum , siyah arabayı veririm altına görürsün karizmayı sen . demem lazım

çünküüü , dükkanıma gelen müşteri soru sorunca suratına bakamam mal gibi.

satıcı olduğum için de ' alırsan ekime , almazsan' gibi bi tonum da olamaz , malı satmam lazım !?!?

en son dükkana bi müşteri giriyo

siz niye insanları ikna etmeye çalışıyosunuz ?? hem dükkan açmışsınız hem de insanlara bişey satmaya çalışır , onları almaya ikna eder  bi havanız var . oysa burda mal gibi dikilmeniz gerekiyordu ?!?! diyo

hemen kendisine bi ıhlamur söylüyoruz  , sırt üstü yatırıp ayaklarını havaya kaldırıyoruz . sakinleştirmeye çalışıyoruz onu. battaniye falan

bak sana şarkının kralını atıyorum , hatuna aç bunu , suratına da bakma kızın şarkıyı açıp , iki jest mimik bişey yap . doğru ellerde her türlü afrodizyak maddeden daha etkili

https://www.youtube.com/watch?v=KHnC55FNSkA

ortada ürün yok falan dersen , vitrinden bakma şeklinde uyarla durumları

çok sağlam açıklamışsın valla. okurken hem güldüm hemde hak verdim. en iyi bu şekilde açıklanabilirdi bi durum.
newbie
Activity: 11
Merit: 0
nerden alacağız
sr. member
Activity: 462
Merit: 306
ben alinti yapmadan bir konuya aciklik getirmek istiyorum.
 bu basligi acildigi gunden bu yana takip ediyorum ve bu 2. yorumum. cunku tartismalarin icinde olmak istemedim. izlemeyi tercih ettim ama son gelinen noktayi gorunce yorum yapmadan gecemedim.

anlatmaya calistigim şey şu.
"bir yerde ısrar varsa orda problem vardır" bu imaji yaratarak ekibin projeye zarar verdigini dusunuyorum.

takim projesine guveniyorsa whitepaperda tum detaylari hazirlar. insanlarin karsisina cikar veya varsa eksiklik giderir, yeni guncellemeler paylasir vs. projesini tanitmak icin daha etkili yollar kullanir. agzindan kufur eksilmeyen insanlarin sacmasapan sorularina zirt pirt cevap vererek harcadiklari zamani projelerine yogunlasarak gecirirlerse daha etkili olur demek istedim.

herneyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum. ve bu basligi bu tartisma surdugu icin bir daha acip okumayacagim. sizin olmayabilir ama benim zamanim degerlidir !

iyi forumlar.

Selamlar,

Eleştirileri dikkate alıp güncellemeleri özenle yaptığımız için zaman alıyor. Kafalarda soru işareti bırakmayacak şekilde güncellemeleri tamalamak hedefindenyiz. Bugün daha 4. günümüz. Biraz insaf:)

Saygılarımla
Korhan
full member
Activity: 392
Merit: 107
ben alinti yapmadan bir konuya aciklik getirmek istiyorum.
 bu basligi acildigi gunden bu yana takip ediyorum ve bu 2. yorumum. cunku tartismalarin icinde olmak istemedim. izlemeyi tercih ettim ama son gelinen noktayi gorunce yorum yapmadan gecemedim.

anlatmaya calistigim şey şu.
"bir yerde ısrar varsa orda problem vardır" bu imaji yaratarak ekibin projeye zarar verdigini dusunuyorum.

takim projesine guveniyorsa whitepaperda tum detaylari hazirlar. insanlarin karsisina cikar veya varsa eksiklik giderir, yeni guncellemeler paylasir vs. projesini tanitmak icin daha etkili yollar kullanir. agzindan kufur eksilmeyen insanlarin sacmasapan sorularina zirt pirt cevap vererek harcadiklari zamani projelerine yogunlasarak gecirirlerse daha etkili olur demek istedim.

herneyse daha fazla yorum yapmak istemiyorum. ve bu basligi bu tartisma surdugu icin bir daha acip okumayacagim. sizin olmayabilir ama benim zamanim degerlidir !

iyi forumlar.

sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Bu projenin kendisi iyi güzel de..
Sanki bir projeye el atsanız onu şimdiden öne sürseniz biraz daha iyi olur gibi geliyor.Başlamasa bile 'bu var elimizde şeklinde'. Bu şekilde henüz inşaat halindeki ev gibi, ama bu evin içi dolacak, burada insanlar yaşayacak bahçesinde çocuklar koşacak diye hayal edebilmeliyiz. En azından ben bunu hayal edebilmek istiyorum ki gerçek olsun.
hero member
Activity: 1288
Merit: 645
yapilan elestirilere karsi cok fazla cevap veriyorsunuz. diretmenin alemi var mi ? begenen katilir, begenmeyen katilmaz. herkesi ikna etmeye calismayin bence. bu da bir nevi tartisma alanina cevirmis durumda basligi. insanlari ikna etmeye calismak yerine somut bir seyler yapip, yaptiklarinizi paylassaniz daha etkili olur.

bi araba satıcam hacı , yapmışım arabayı , yaparken de götümden uyduramam (local şirketim by the way)

e bakıyorum yollara , sokaklar dar , yokuş yok , çok sağlam bi kentteyiz her halt var , tatile gidicem diye takılan çok adam da yok . şehir dışı vs takılmıyo kimse sık sık .

haliyle arabanın motoru 1.3 koymuşum , kasayı da hafif tutucam sike sike  (satıyorum bi de bu arabayı ben , satıcıyım yani , biri gelip arabayla ilgili bi soru sorduğunda , bişey söylediğinde yarak gibi suratına bakma şansım yok , farzet girdin bi galeriye , soru soruyosun , herkes suratına bakıyo . şok olursun amına koyyım ahaha)

sikiğin biri geliyo , - bu araba niye 6.0 değil ?   6.0 varken niye 1.3 yaptınız ?

şimdiii , ben eldeki verilere dayanarak iş yapıyorum , sen posterde gördüklerinle gaza gelip dükkana geliyosun , kalk siktir çık lan dışarı.

diyemeyeceğim için.

elbette 6.0 olabilir , ancak şehir içine yönelik bi model tasarladık , vs vs vs diye cevap vereceğim müşteriye

e dükkana gelmiş soru soruyo adam ya da 'bu modelin neden siyahı yok' diyo , soru da şart değil , takılmış bişeye

ona da anlatmam lazım , ekvatordayız yavrum , siyah arabayı veririm altına görürsün karizmayı sen . demem lazım

satıcı olduğum için de ' alırsan ekime , almazsan' gibi bi tonum da olamaz , malı satmam lazım !?!?

siz niye insanları ikna etmeye çalışıyosunuz ?? hem dükkan açmışsınız hem de insanlara bişey satmaya çalışır , onları almaya ikna eder  bi havanız var . oysa burda mal gibi dikilmeniz gerekiyordu ?!?! diyo

hemen kendisine bi ıhlamur söylüyoruz  , sırt üstü yatırıp ayaklarını havaya kaldırıyoruz . sakinleştirmeye çalışıyoruz onu. battaniye falan

bak sana şarkının kralını atıyorum , hatuna aç bunu , suratına da bakma kızın şarkıyı açıp , iki jest mimik bişey yap . doğru ellerde her türlü afrodizyak maddeden daha etkili

bıraz sert olmus ama cok dogru. bır ıs yapıyorsan her musterıyı yada alıcıyı yada potansıyelı tek tek ele alman lazım. ancak bu sekılde cıddı bır ıs yapabılırsın. yoksa yapma zaten yapan bırılerı cıkar. sacma salak sorular olacaktır. yapacak bırsey yok onlara. tek tek cevaplamak cıddıyetı gosterır. tr pek alısık degılız buna bız ananıda al gıt dendıgı ıcın.
hero member
Activity: 518
Merit: 500
bakalım umarım başarılı olursunuz ancak tr partesinde kalmanız sizin açınızdan bir artı sağlayacağını düşünmüyorum.
ilk etapta diye de cevap vermeyin çıkaracaksnız tam anlamıyla çıkarın çünkü  türk yatırımcı düzgün bir hacim sağlamanızı sağlamayacaktır.
sr. member
Başarılar diliyorum. Umarım emeğinizin karşılığını amacınıza ulaşarak alırsınız.

Selamlar,

Gelişmeler, çalışmalarımız, toplantılarımızın verimi, geri bildirimler çok güzel.
Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Saygılarımla
Korhan
legendary
Activity: 1848
Merit: 1023
I am a good bro
Başarılar diliyorum. Umarım emeğinizin karşılığını amacınıza ulaşarak alırsınız.

Bende birşey sormak istiyorum o halde bitfinex 25.000.000 usdt paketleri çıkartıp piyasaya sürüyor. Bankalara usd çekimini de durdurdu. Bastığı usdt nin bir karşılığı yok. İstediği kadar usdt basıp bitcoin fiyatını yükseltebiliyor. Buna ne cevap vereceksiniz?

Ayrıca Konuyu bence bir daha okuyun. Tüm cevaplar konuda mevcut zaten. Defalarca anlattık bu konuyu.

Huzurkan bey, bu biraz talihsiz bir açıklama olmuş.

Konunu detaylıca incelendiği Reddit postu: https://www.reddit.com/r/Bitcoin/comments/6ypy58/the_truth_about_bitfinex_and_tether/
Tether'in Transparency sayfası: https://wallet.tether.to/transparency

Özellikle Tether'i Finex'in basabildiği varsayımı:

Tether.to is who has the backing for the token, not Bitfinex. Bitfinex is a customer of Tether. If Bitfinex wants more Tether, they make a request to Tether, just like all other Tether customers. Tether waits for USD to show up, and when it does, creates the necessary tethers and credits Bitfinex. They both have Tawainese banking so money can flow back and forth easily. (The banking industry in the country of Taiwan are under scrutiny lately because of larger legal issues not involving crypto, but clearly affecting crypto companies)

full member
Activity: 196
Merit: 578
kedim çilek şeker çiçek !

diyemeyeceğim için.

hero member
Activity: 700
Merit: 553

evet aslında haklısınız, ancak verilen sorulara, eleştirilere cevap vermeyince de,bakınız sordum sustular, verecek cevabınız yok mu vs gibi yorumlar olacak.

heralde hiçbir projede , proje ekibine bu kadar kolay ulaşılabilirlik yok, somut gelişmeler için görüşmelerimiz devam etmekte, yakın zamanda açıklayacağız inşallah.

ondan sonra zaten forum için çok fazla vaktimiz de olmayacak, bu minvalde fırsat oldukça burasıyla ilgilenip gelen fikirleri eleştirileri dinlemek, bizim için de proje içinde daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

tekrarlıyorum,

yukarıdaki yorumunuza %100 katılıyorum. yapıcı eleştiriniz için de şahsım adına teşekkür ediyorum.

saygılar
sr. member

Selamlar,

Somut adımları için planlarımız hazır ve bunun için çok çalışıyoruz, yakında adım adım açıklayacağız. Daha ilk anons yaptığımız haftanın içindeyiz. Soranlara cevap vermemek, arkasında durmamak hatta suçlamalar karşısında susmak şık gelmiyor fakat eleştirinizi dikkate alıp değerlendireceğiz. Geri bildirim için teşekkürler.
full member
Activity: 392
Merit: 107
sr. member
tebrikler emegi gecen herkese tesekkurler. basarilarilarinizin devamini dilerim. alt coin piyasasi kan agliyor suan ortalik cok karisik umarim para toplayabilirsiniz. bircok proje toplayamiyor bu aralar.

Selamlar ve teşekkürler Smiley

Para toplamayacağız. Sadece yatırım yapmak isteyenler için satış açık.

Aksine güzel bir bounty planlıyoruz. Yakında açıklayacağız.

Projeye devam edeceğiz, güncellemeler ve anlaşmalar ile birlikte yatırımcıların hassasiyetlerinin giderileceği ve talebin artacağını hep beraber göreceğiz.

Lütfen takipte kalın.

Saygılarımla,
Korhan
newbie
Activity: 51
tebrikler emegi gecen herkese tesekkurler. basarilarilarinizin devamini dilerim. alt coin piyasasi kan agliyor suan ortalik cok karisik umarim para toplayabilirsiniz. bircok proje toplayamiyor bu aralar.
full member
Activity: 196
Merit: 578
kedim çilek şeker çiçek !
@Heptagram

aynen , kullandıkları dil çok amatör

kesinlikle kurumsal bi dil kullanmalılar . böylece jargona aşina olmayanlar bi sik anlamaz ve proje çok emin ellerde görünür .

ben sayfalardır bakıyorum ; adamlar 'gel çay içelim , bi çayımızı iç' diye beyaz eşyacı rasim aga gibi takılıyolar.

ben bi projeye para vereceksem , en azından aralara bi kaç ekonomik terim atsınlar , işin teknolojisine hakim olduklarını anlamam lazım ; o yüzden arada premined , efendime söyleyim (olm başka ne var lan bilmiyorum başka bişey , hardcap , moon , lambo var bi tek bende , biri örneklesin devamını.)

yoksa hepimizin anlayacağı şekilde , rahat rahat konuşup iletişim kurmaları , kesinlikle projenin emin ellerde olduğu konusunda soru işareti yaratacaktır bizde.  

camı falan açın

https://www.youtube.com/watch?v=7qf_QorYgDE

tembel deniz anaları bile aşık oluyor diyo adam
newbie
Activity: 9
Yazdıklarıma cevabınız bu mu gerçekten? Biraz demogoji olmamış mı?
Btc bir zümre tarafından premined şekilde kendi borsalarından para karşılığı mı piyasaya sürüldü?
Cevabınızdan "havadan 153.483.996 TL para basmış olmuyor musunuz?" soruma evet dediğiniz anlamını çıkarabilir miyim?

Biz kendi borsamızdan piyasaya süreceğimiz Akche'yi 1,923₺ olarak fiyatlandıracağız. Waves platforma TL arageçidi geldiğinde de 1,923₺'den satış yapılacak.

Satış yaparken amacımız kar etmek değil, cüzdana gelen TL/WAVES/BTC/ETH tutarları alıp bir yere götürmeyeceğiz. Burada amaç fon için destek yaratmak. Yani siz Akche'yi satın alıp o Akche'leri yatırım yapacağınız projelerden hisse payı satın almak için kullanacaksınız.

Evet, teknik olarak değeri olmayan bir birim için ödeme yapmış olacaksınız fakat yapılan o ödemeler bir havuzda birikecek ve sadece fonlanan projelere, fonlama oranında aktarım yapılacak. Whitepaper'da belirtilen şirket payları rezerv kasada tutulacak. Zaten şu an satış yapılan hesaplar belli. Önceden üretilmiş olan Akche adedi, Ana cüzdan haricinde, genel giderler, Akche şirketi payı, danışmanlar payı, teknik ekip payı vb. hesaplara bölündü. Bu paylar yine whitepaper'da açıklandı. Transferler de ilgili cüzdanlardan yapılıyor.

Dolayısıyla, siz Akche satın aldığınızda arka planda bu işlemler takip ediliyor. Akche alımları karşılığında ana kasa ve yan kasalara aktarılacak tutarların hesaplarını en ince ayrıntısına kadar verebileceğiz.

Havadan 153.483.996TL basmışsınız dediğiniz tutar, ancak o değeri biçip, alan olursa, o değere ulaşacak. Örneğin BTC için kimse 6700$ ödemese, BTC asla 6700$'dan satılamaz. Akche için de durum aynısı. Önceden üretilen ve satışa çıkan Akche'ler için bizim biçtiğimiz fiyatı kimse beğenmez ve alım yapmazsa, zaten ortada bir değerden ya da fiyatlandırmadan söz edemeyiz.

Tether (USDT) uzun süre 1USD=1USDT olarak kullanıldı ve dağıtıldı, ancak bir gün aniden USDT kuru serbest kaldı. Tether bu kuru 0.95cent - 1.05cent arasında tutmaya çalışsa da piyasadaki USDT adedi her geçen gün artıyor. Ancak şirket kasasına o kadar USD girdiğinin bir garantisi var mı? Bizde kasaya giren para ortada olacak, cüzdan adreslerinden isteyen istediği gibi takip edebilecek.

Detaylı cevabınız için teşekkür ederim. Farklı bir cevap yazmıştım ama sizin cevabınızı görünce sildim.
En azından akche alırken verilen TL'lerin kullanımıyla ilgili kısım bende daha da belirginleşti.
Nacizane tavsiyem, burada sorulan sorulara projedeki herkesin ucundan ve -yanlış anlaşılmasın ama- amatör bir yazım diliyle cevaplamasındansa, bu konuda biraz daha kurumsal dilli kişilerin müdahil olması.
Bu, dışarıdan bakan kişiler için projenin çok daha emin ellerde görünmesini sağlayacaktır.
hero member
Activity: 1319
Merit: 593
In #Bitcoin me trust
Yazdıklarıma cevabınız bu mu gerçekten? Biraz demogoji olmamış mı?
Btc bir zümre tarafından premined şekilde kendi borsalarından para karşılığı mı piyasaya sürüldü?
Cevabınızdan "havadan 153.483.996 TL para basmış olmuyor musunuz?" soruma evet dediğiniz anlamını çıkarabilir miyim?

Biz kendi borsamızdan piyasaya süreceğimiz Akche'yi 1,923₺ olarak fiyatlandıracağız. Waves platforma TL arageçidi geldiğinde de 1,923₺'den satış yapılacak.

Satış yaparken amacımız kar etmek değil, cüzdana gelen TL/WAVES/BTC/ETH tutarları alıp bir yere götürmeyeceğiz. Burada amaç fon için destek yaratmak. Yani siz Akche'yi satın alıp o Akche'leri yatırım yapacağınız projelerden hisse payı satın almak için kullanacaksınız.

Evet, teknik olarak değeri olmayan bir birim için ödeme yapmış olacaksınız fakat yapılan o ödemeler bir havuzda birikecek ve sadece fonlanan projelere, fonlama oranında aktarım yapılacak. Whitepaper'da belirtilen şirket payları rezerv kasada tutulacak. Zaten şu an satış yapılan hesaplar belli. Önceden üretilmiş olan Akche adedi, Ana cüzdan haricinde, genel giderler, Akche şirketi payı, danışmanlar payı, teknik ekip payı vb. hesaplara bölündü. Bu paylar yine whitepaper'da açıklandı. Transferler de ilgili cüzdanlardan yapılıyor.

Dolayısıyla, siz Akche satın aldığınızda arka planda bu işlemler takip ediliyor. Akche alımları karşılığında ana kasa ve yan kasalara aktarılacak tutarların hesaplarını en ince ayrıntısına kadar verebileceğiz.

Havadan 153.483.996TL basmışsınız dediğiniz tutar, ancak o değeri biçip, alan olursa, o değere ulaşacak. Örneğin BTC için kimse 6700$ ödemese, BTC asla 6700$'dan satılamaz. Akche için de durum aynısı. Önceden üretilen ve satışa çıkan Akche'ler için bizim biçtiğimiz fiyatı kimse beğenmez ve alım yapmazsa, zaten ortada bir değerden ya da fiyatlandırmadan söz edemeyiz.

Tether (USDT) uzun süre 1USD=1USDT olarak kullanıldı ve dağıtıldı, ancak bir gün aniden USDT kuru serbest kaldı. Tether bu kuru 0.95cent - 1.05cent arasında tutmaya çalışsa da piyasadaki USDT adedi her geçen gün artıyor. Ancak şirket kasasına o kadar USD girdiğinin bir garantisi var mı? Bizde kasaya giren para ortada olacak, cüzdan adreslerinden isteyen istediği gibi takip edebilecek.
Pages:
Jump to: