Sırf size laf atabilmek için hesap açmak mı?
Pekala. Öyle düşünün.
Yazdıklarımı saklamanızsa çok onore edici. 30 dakikada size güven sağlayacak bir şey bulamazken karşıma çıkanları paylaştım sadece.
Web tasarımcı dedim diye mi kızdınız? Çalıştığınız yer öyle betimlemiş sizi ben ne yapayım... Hatta sattığınız hizmetler de "Up to 10 beautifully designed web pages, including your Blog." değil midir?
Projenin arkasındaysanız ithamlara cevap verirsiniz, tü kaka demek için neyine laf atsam, hah rumuzu iş görür herhalde zihniyetinde yola çıkmazsınız.
Ve hayır, karşıma son paylaşımlar arasında akche yazan dil katli örneğini görünce girdim ve ilk kez duydum sizi. Hatta buraya baktıktan sonra aynı kategoride benzer bir sürü türevi olduğunu da fark ettim ya. Sırayla bakarım onlara da.
İlk size yazmış olacağım...
Projenin teknik detayı nedir? Kim ne katmış?
Bilgili ve görgülü dediğiniz ekip mensupları ne iş yapmış da bu bilgiye sahip olmuş? Hiç bir yerde çoğunun adı bırakın crypto kelimesini bilişim kelimesiyle bile pek birlikte geçmemiş.
Kendimle ilgili sorulara cevap vereyim.
1. Turizm ofisi işletmiş demişsiniz: YALAN. 2007'den beri turizm sektöründe olduğumu ve turizm acentesi ortağı olduğumu söyleseydiniz haklısınız ama acentenin işletmecisi değil, Türkiye'nin ilk incoming sitelerinden birinin yazılımcısıyım. Web siteleriyle uğraşmaya 1998'de başladım.
2. 2017 Nisan ayına kadar çalıştığım ve CTO'luk yaptığım Norveç merkezli startup'ın internet sitesinde yazanları tekrar okumanızı rica ederim. Norveç merkezli kısmının altını çizerim ve sizi "hedef kitleyi tanımak" isimli bir pazarlama eğitimine katılmanızı tavsiye ederim. (Hindistan merkezli yazılım firmaları sadece Hindulara yönelik pazarlama yapmış olsaydı bugün oldukları yerde başkaları olurdu)
3. Projemizin arkasındayız.
Neden Akche olduğunu daha önce söylemiştik. (Akçe tescilli bir isim, o ismi kullanmamız mümkün değil. Bu marka önümüzdeki yıl, şu an ilk 5'teki altcoin borsalarından birinde yer alacak. O yüzden Türkçe karakter kullanmadık. Simitchi, Kahvechi, Saatchi gözünüzü rahatsız etmedi ama Akche ettiyse kusura bakmayın)
Projenin detaylarını önceki 17 sayfada defaten anlattım ama ben senin kadar tembel değlim. Senin için de vakit harcayacağım. (Bir işim de bu)
1. Akche isimli bir dijital varlık var. (Şu an Waves platformunda, ama neden Waves platformu da ERC20 değil dersen bozuşuruz, onu 40. defa yazdırma)
2. Akche Soft Tech A.Ş. isimli bir firma kuruluş aşamasında
3. Bu şirketin amacı, Türkiye'den yerli girişim ve projelerin desteklenmesi. Girişimi / projesi olan kişiler Akche A.Ş.'ye başvurarak proje detaylarını iletecek.
4. Akche A.Ş. bu projeleri, ön inceleme, teknik inceleme ve mali incelemeden geçirerek uygun bulduklarını fonlamaya açar (bu arada projelerin tüm telif hakları da korunur, onaylanmayan projeler 3. partilerle paylaşılmaz!)
5. Onaylanan projeler için lazım olan X TL bütçenin X/40 TL'sinin Akche sahipleri tarafından fonlanması beklenir.
6. Proje X/40 TL oranında destek alırsa, kalan tutarın Melek Yatırımcı tarafından karşılanacağını Akche A.Ş. garanti eder.
7. Proje için Proje LTD ya da Proje A.Ş. şirketi kurulur (hukuki ve mali açıdan o proje için hangisi uygunsa) Kurulan şirketin hisseleri %40'ı proje sahibinin ya da ekibinin, diğer %40'ı Akche sahiplerini temsilen Akche A.Ş.'nin, kalan %20'si de Melek yatırımcının olacak şekilde paylaşılır. Şirket kurulumu, marka tescili, patent başvuruları vs. prosedürlerle proje sahibi uğraşmaz.
8. Proje sahibi fonu alır, Melek yatırımcıdan mentörlük almaya başlar. Proje sahibi sadece projesiyle ilgilenir ve projesini geliştirmeye odaklanır.
9. Şirket dönemler halinde mali verilerini açıklar. Kar etmişse, %40 kar payı projeye yatırım yapmış Akche sahiplerinin hesaplarına Akche olarak ödenir. (her proje için bir varlık üretileceğinden, projeye ait varlıklar da şimdilik Waves platformunda işlem görecek. 2018 3. çeyreğinden sonra da Akche'nin kendi borsasında işlem görmeye devam edecek. (Akche kendi blokzinciriyle bir dijital para olduğunda, Waves assetleri, 1:1 takas ile yeni dijital para ile değiş tokuş yapılacak)
Bilgili ve görgülü dediğimiz ekip mensupları:
Erkan Şen - 25 yıldır yazılımcı, Microsoft TR partneri olan Pargesoft'un yöneticisi
Sözlü olur aldığımız bu nedenle ismini henüz açıklayamadığımız bir melek yatırımcımız var.
Ben, 1998'den beri internet işleri yapıyorum. 3 turizm acentesi tarafından kullanılan incoming acente otomasyon yazılımım var.
Mustafa, uluslararası bir firmada trader.
Korhan, makine mühendisi.
Murathan, 20 yılı aşkın süredir Linux sistem yöneticisi, hosting firması işletmecisi
Huzur, yıllardır internet projelerinde çalışmış, e-ticaret sitesi sahibi ve yöneticisi
vs vs..
Whitepaper'ın eksikleri olduğunu defalarca söylememize rağmen, yine aynı yerden eleştirilere devam ediyorsunuz. Biz de dinlemeye ve anlatmaya devam edeceğiz.
1 ay sonra neden bu projenin arkasında olduğumuzu daha iyi anlayacağınızı umuyoruz.
Sorularınız varsa sorabilirsiniz, ancak suçlarken biraz daha yapıcı olursanız memnun oluruz.
Tekrar ediyorum, sorusu, merakı, gıcığı olan herkese kapımız açık, ofis tamamlanır tamamlanmaz herkesi çay kahve içmeye bekliyoruz. (Gelenlere benden Akche
)