Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 2. (Read 44418 times)

newbie
Activity: 79
Merit: 0
Visual Designer (Future Whale)
October 25, 2018, 06:34:17 AM
takmayın şu bu günah diyenlere  Grin

Blockchain teknolojisi 21.yüzyılın sistemi olduğundan dolayı biz mitolojileri ne yapabiliriz ki? Boşver işte Age of Mythology: Medieval Religions War oyunu yapılsın  Grin

Ne de olsa gelecekte "Diyanet İşleri Bakanlığı" kapatılacak  Cool
member
Activity: 602
Merit: 11
October 24, 2018, 07:13:09 AM
Ben bu konuda bir yazi gormedim sanirim bir ara diyanet aciklama yaomisti sanirim ama bunu altin alip satmak gibi de duaunebilirsiniz , hatta bu piyasa daha acimasiz ve cok emek isteyen bir piyasa
newbie
Activity: 9
October 22, 2018, 08:41:27 PM
http://www.isefam.sakarya.edu.tr/wp-content/uploads/2018/01/Kripto-Para-Birimleri-ve-f%C4%B1khi-A%C3%A7%C4%B1dan-De%C4%9Ferlendirilmesi_son.pdf

Daha önce paylaşıldı mı bilmiyorum ama sakarya üniversitesinde islam ekonomosi uygulama araştırma bölümü fıkhen yorumlamış . olumlu ve mantıklı yorumlar var özellikle 13 . sayfadan sonrası.
newbie
Activity: 46
October 22, 2018, 05:11:01 PM
owww haramm
newbie
Activity: 28
October 22, 2018, 02:22:37 AM
Diyanet haram dedi zaten de haram dedikten sonra bırakan var mı ki bu işleri ?
legendary
Activity: 1185
Merit: 1021
October 21, 2018, 09:55:20 PM
Bu para işlerinde helal haram kavramı üzerine arayış içinde olanlar buraya yazmak yerine diyanete sorsalar daha mantıklı olmaz mı? Bence bunu bu kadar dert etmeyin.

sorduk zaten. diyanet haram dedi.
member
Activity: 249
Merit: 11
October 21, 2018, 03:47:13 PM
Bu para işlerinde helal haram kavramı üzerine arayış içinde olanlar buraya yazmak yerine diyanete sorsalar daha mantıklı olmaz mı? Bence bunu bu kadar dert etmeyin.
jr. member
Activity: 560
Merit: 1
October 21, 2018, 03:30:40 PM
bu biraz bıçak kurban analojisine benziyor, kullanım şekline bağlı değişir aynı dolar gibi, sen bununla kişi haklarına giriyorsan gayrı nizami kara aklama  uyuşturucu..vs gibi işlerde kullanıyorsan haramdır her enstruman ve fiatta olduğu gibi Smiley
jr. member
Activity: 378
Merit: 4
October 21, 2018, 12:55:58 PM
para akiyor diye iddaya,lotoya,piyangoya ses cikar(a)mayan diyanet bitcoinle ilgili fetva verse ne vermese ne?
hatta babanin oz kizina sehvet duymasi haram degil diyebilen bir kurumdan bahsediyoruz.bunun uzerine hala hayatinizi diyanete gore yasiyorsaniz devam edin.
jr. member
Activity: 448
Merit: 2
October 21, 2018, 11:32:05 AM
zihin emeği var, ortaya konan bir sermaye var, harcanan zaman da var yani helal. ha bunlar benim umrumda mı? zerre değil.
jr. member
Activity: 420
October 20, 2018, 03:07:39 PM
Gerçekten sizce helal olmama ihtimali var mı? Ne havadan para kazanıyorsunuz ne başka bir şey. Bounty kazançlarında bile post kasarak tweet atarak emek harcıyoruz. Emekle elde edilen şey haram olabilir mi?
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
October 20, 2018, 07:16:49 AM
Din de şahsi fikirlerin yeri yoktur. Faiz'in haram olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama bitcoin'i şöyle düşün. Sen tüccarsın diyelim. Çıktın köylüden 30-40 kuruşa patatesleri alıp stok yaptın yazın ve kışın fiyatlar 2-3 tl ye fırlayınca piyasaya sürdün karını realize ettin. Biri canlı canlı emeğini kullandı sen ise bilgi birikimin ve teknoloji kullanarak bunu bitcoin ile yaptın. Wink Margin ile borç alıp trade yapmak konusunu bende hala düşünmekteyim orası tartışmalı bir konu. Onu da şuna benzetiyorum. Bir fabrika kurmak için bankadan faizli kredi alıp işini kurmak... Dediğim gibi faiz işine girildiğinde ister alan olun ister veren o iş biraz sıkıntılı iyice bir araştırmak lazım. Bu arada gerçekten bazı arkadaşların  hoş görülü olmasını istiyorum. Aramızda dini duyguları kuvvetli olan yada ateist yada başka bir dine mensup arkadaşlarımız olabilir. Lütfen saygılı olalım. Peygamber efendimiz bir güne işaret etmektedir bizim dinimizde. "Günün birinde öyle bir zaman gelecek kimse kazancının haram mı helal mi olduğunu sorgulamayacaklar." Inanclı birinin bu sorgulamayı yapması kadar doğal bir şey olamaz.

Baslangicta olumsuz fetvalar verildi ama bana göre olaya fazla hakim değillerdi.Dikkat e alinmayan kaynaklardan helal fetvasi da geldi.Bende sizin gibi trading te sorun olabilir diye düşünüyorum.insanlarin saygili olmasi konusunda da çok haklısınız.inançlarindan dolayi birşey yapmadan önce doğruluğunu sorgulayan insanlara,bizden başka inanca sahip insanlarda da bu derece saldırılıyor mu merak ediyorum doğrusu.
jr. member
Activity: 532
Merit: 5
October 20, 2018, 04:58:19 AM
Bir tek Türklerin aklına gelebilir bu soru, öncelikle blockchain teknolojisi ne demek , kripto nedir ne işe yarar onu öğrenmek ve idrak etmek gerek. Sizce bunu özümseyecek kaç tane din görevlisi vardır?
legendary
Activity: 1185
Merit: 1021
October 20, 2018, 12:27:53 AM
bitcoini bırak yeni bir coin çıktı suqa diye, cüzdanında parayı kitliyorsun ve süre belirliyorsun, o süreçte coinleri harcayamıyorsun ama süre dolunca faiz veriyor, double günah yani. cehennem garantili bir sistem. tüm atayizlere tavsiye ederim.
newbie
Activity: 51
May 21, 2018, 03:56:31 PM
Şuan dolar altın borsasında işlem yapmak helal sayılıyorsa bitcoinde bir doviz türü olduğu için helal diyebiliriz.Sonuç olarak bitcoinin ne zaman artıp azalacağını bilmiyoruz.
newbie
Activity: 42
May 20, 2018, 08:56:47 AM
Diyanet işine gelmeyince haram ilan etti 😃😃
newbie
Activity: 112
May 20, 2018, 07:54:49 AM
Teknoloji hakkında bilgi sahibi olduğuna inandığım bir hoca yok. Fetvaları da pek bir şey ifade etmiyor.
member
Activity: 602
Merit: 12
May 20, 2018, 04:16:14 AM
Valla aklım kafam vicdanım herşey karıştı. Beni tek teselli eden diyanetin şuan için uygun değildir demesi. Yani şuan kelimesi. bana çok mantıksız geldi. Birşey ya haramdır ya değildir. Şuan yada zaman kavramı olmazki. Tabi bilemiyorum. Araştırmaya devam edeceğim.
newbie
Activity: 64
May 19, 2018, 08:31:33 PM
Bu konunun tartışılması çok enteresan, hatta bitcoin yatırımı yapıldığı için görevden uzaklaştırılan imam vardı.
Bence konu din başlığında değerlendirilirse ilk önce bunun bir değer mi para mı olduğunu bakılması gerek.

Bu konu çok detaylı ve geniş perspektiften değerlendirilmeli biraz uzun inceleme gerektirir.

Bu konu inclenirken talep artınca fiyatı artan gayrimenkul altın ve dolarda değerlendirilmesi gerek.
jr. member
Activity: 224
May 19, 2018, 10:10:37 AM
Helal değil diyenlerin tek tutanağı karşılıksız olması. Sadece karşılıksız olması haram olması için bir nedense dolar da şuan altın karşılığı olmayan karşılıksız bir para. Haram diyende helal diyen de beni tam tatmin edemedi hala.
Pages:
Jump to: