Pages:
Author

Topic: Bitcoin helal mi diye yazi var mi - page 3. (Read 44426 times)

jr. member
Activity: 182
Merit: 1
May 19, 2018, 09:50:56 AM
Cübbeli ahmet hoca helal olmadığını söylemişSmiley bence helal değil
jr. member
Activity: 158
May 19, 2018, 04:34:17 AM
bunu su sekılde dusunebiliriz.

1 dolar aldınız 4 tl den 4,5 oldu 0,50 kurusluk fark ona göre helalse btc de aynı sekılde farkı nedir hocam.
copper member
Activity: 94
Merit: 6
NakitCoins.com ⭐ Instant Exchanger
May 18, 2018, 04:34:01 AM
var bununla alakali bir yazi hocam, daha once gormustum diyanetin sitesinde bulabilirsam buraya da eklerim ama temel olarak haram oldugunu soyluyordu diyanet hocam ama bana kalirsa bu gonul isidir direk haram diyorlar zaten onlar her seye
linki bulunca atarsan iyi olur hocam en azından istifade ederiz. başka kaynakları bulursak bizde ekleriz bazıları için bişi ifade etmiyor olabilir ama önemli bir konu selametle....

Merhaba Arkadaşlar,

İsterseniz bu linke de bir göz atın. Eski bir haber olmasına rağmen ve muhtemelen daha önce de paylaşılmıştır fakat gözden kaçıranlara hatırlatma olarak görün.
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
May 14, 2018, 03:48:14 AM
2 milyara yakın müslüman nüfusu. helal fetvası verilse kripto satın alacak. bunu yapan endonezyada rapor var. ne hikmet ki o raporun yayınlanmasından bir kaç saat sonra bitcoin zıpladı ve 10k ya dayandı ve çarpıp geriledi. yani böyle raporlar olsa birkaç tane neler yaşanacak neler.
member
Activity: 392
Merit: 10
May 13, 2018, 03:42:07 PM
var bununla alakali bir yazi hocam, daha once gormustum diyanetin sitesinde bulabilirsam buraya da eklerim ama temel olarak haram oldugunu soyluyordu diyanet hocam ama bana kalirsa bu gonul isidir direk haram diyorlar zaten onlar her seye
linki bulunca atarsan iyi olur hocam en azından istifade ederiz. başka kaynakları bulursak bizde ekleriz bazıları için bişi ifade etmiyor olabilir ama önemli bir konu selametle....
member
Activity: 252
May 13, 2018, 02:52:07 PM
Bu konuda mantıklı bir açıklama galiba yoktur. Çünkü adamlar daha bitcoinin ne olduğunu bilmiyor. Ne açıklasinlar yapsalar bile doğru mu olur acaba.
member
Activity: 322
Merit: 15
May 13, 2018, 02:23:33 PM
Diyanetimize bakacaksan bu konu ile alakalı caiz değildir diye açıklaması vardır lakin devletimiz tecavüz ve taciz ile ilgili ciddi işler yaptığı için bu konuda da haklıdır (!) Fazla sorgulamadan buradan uzaklaşın.
full member
Activity: 546
Merit: 100
May 13, 2018, 01:36:11 PM
newbie
Activity: 42
Merit: 0
May 13, 2018, 01:15:17 PM
Birşeyin helal ya da haram olabilmesi için Allah tarafından bildirilmesi lazım yani Kuranda yazıyor olması gerekli. Bunun tartışmasını yapmak bana göre mantıksız. Bazı kaynaklar paranın devlet tarafından basılabileceği ve bu sebeple crypto paraların haram olduğunu söylüyor. Paranın devlet tarafından basılabileceğine dair ayetler de mevcut değil. Gel gelelim altın,gümüş vb madenler var ve bunları çıkartan özel ve tüzel kişiler var sonuçta bunların da maddi değerleri var. Yani siz kendi vicdanınızda nasıl hissediyorsanız odur.
jr. member
Activity: 112
May 13, 2018, 12:28:41 PM
Sadece diyanetin konuyla ilgili yazısını burda paylaşıyorum.

"Para devletçe bastırılan ve ülke içinde mübadele aracı olarak kullanılan, üzerinde rakamsal değeri yazılı, kağıt ya da metal nesnedir. Sanal para ise arkasında herhangi merkezi bir finansal kurum bulunmaksızın kullanıcılar arasında doğrudan ticari alışverişe imkan tanıyan ve her kullanıcı için özel kriptolanmış/şifrelenmiş para birimidir. Bir para biriminin para hükmünde olabilmesi için ya değerini devlet otoritesinden almalı ya da altın gibi zati bir değere sahip olmalıdır. Sanal paralar her ne kadar bazı kesimler tarafından mübadele aracı olarak kullanılmakta ise de devletin sağladığı itibari değere ve güce sahip olmaması, arkasında merkezi bir finansal kurumun bulunmayışı ve devlet teminatı altında olmaması sebebi ile para olarak değerlendirilemez. Ayrıca değer kazanıp kaybetme hususunda speklülasyona açık olmaları spekülasyona açık olmaları, daha çok kara para aklama amacı gibi meşru olmayan iş ve işlemlerde kolaylıkla kullanılabilmesi ve devletin denetim ve gözetiminden uzak olması gibi sebeplerle sanal paraların alım satımını yapmak şu aşamada dinen uygun değildir.”
member
Activity: 126
May 12, 2018, 11:41:05 AM
kripto para da bir yatırımdır.parayı altın alıp yastık altına koymaktan ne farkı var. bu düşünce ile haram mı helal mi kişi kendi analizini yapar bence
member
Activity: 364
May 12, 2018, 07:45:29 AM
Bir yazı yazıp link atmak çok da zor değil ancak bu konuda otorite olarak kimi seçtiğiniz önemli bence.
Düşünüp neyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırabilecek ortalama bir zekaya sahip insanlarız hepimiz..
copper member
Activity: 94
Merit: 6
NakitCoins.com ⭐ Instant Exchanger
May 12, 2018, 06:10:37 AM
Blockchain: BAKARA Suresi Âyet - 282

Siz karar verin
member
Activity: 933
May 11, 2018, 03:08:07 AM
bitcoin ve blockchain teknolojileri devrimdir, inovasyondur. eğer helal mi haram mı diye bu işlere kafa yoruyorsanız bu piyasadan uzak durun.
jr. member
Activity: 239
May 10, 2018, 02:53:04 AM
Herkes teknolojisiyle blockchanin ile uğraşıyor bir yerlere entegre etmeye çalışıyor ,eğitim sistemine , oy sistemine , kimlik sistemine ,pazarlamaya daha bi sürü şey ,bizim tartıştığımız şey helal mi haram mı bu yaklaşım işte ülkede bilimin teknolojinin önünü açmıyor , soruna gelince borsa da risk vardır sen kazanırken birileri kaybediyor tam tersi sen kaybederken birileri kazanıyor bu durumda din seni korur der ki girme bu işlere zararlı çıkarsın ya da zarara uğratırsın , bu iddaaya kumara benzemez şans oyunları gibi değildir ya da faiz gibi hak etmediğini almazsın uğraşırsın emek verirsin o yüzden haramdır denemez bence .
newbie
Activity: 24
May 09, 2018, 09:28:33 PM
Yorumlara baktım ama tatmin edici bir tane cevap yok
newbie
Activity: 98
May 09, 2018, 06:26:23 PM
Aslında şuanki haliyle vergilendirilmediği için bu konuda tehlikeli durumda. Zamanla düzelir
newbie
Activity: 84
May 08, 2018, 01:28:32 PM
Abi yapana kadar büyük emek harcıyoruz.Anamızın ak sütü gibi helal
newbie
Activity: 47
May 07, 2018, 09:30:25 PM
Bana göre haram değildir. Kul hakkı yok kumar da sayılmaz tabi herkes herşeyi kumarlaştırabilir ama normal yatırım aracı işte
newbie
Activity: 98
May 07, 2018, 07:30:28 PM
helaldir heralde degilsede bişey değişiceğini düşünmüyorum   Cheesy Cheesy
Pages:
Jump to: