Παρήγγειλα την e-coin EUR καθώς και την USD visa debit κάρτα και σε 5 εργάσιμες ημέρες τις παρέλαβα με απλό ταχυδρομείο ξεχωριστά την κάθε μια. Τις ενεργοποίησα στο
https://www.e-coin.io site και έμαθα τα PIN καλώντας το τηλέφωνο που δίνουν στις οδηγίες. Η μεταφορά BTC και πίστωση EUR και USD στις κάρτες καθώς και η όλη λειτουργία του site είναι πολλή καλή και εύκολη.
Χρησιμοποίησα την USD κάρτα χωρίς πρόβλημα με τον λογαριασμό μου στο Amazon Web Services (AWS) και στο PayPal.
Την EUR κάρτα την χρησιμοποίησα χωρίς πρόβλημα για αγορά από web shop εξωτερικού, με το taxibeat, ανανέωση χρόνου vodafone CU με paypal, αγορά εισιτηρίων συγκοινωνίας με την tfa tickets app και με την χρήση του PIN για αγορά από τα super market Σκαβενίτης.
Όταν πήγα να συνδέσω την EUR κάρτα με τον λογαριασμό μου στο iTunes shop της Apple δεν με άφησε να το κάνω εμφανίζοντας μήνυμα ότι η κάρτα δεν έχει εκδοθεί από τραπεζικό ίδρυμα της Ελλάδος. Αυτό οφείλετε σε ιδιομορφία της Apple που εάν έχεις δηλώσει μια χώρα σαν έδρα της κατοικίας σου δεν σε αφήνει να χρησιμοποιήσεις κάρτες που έχουν εκδοθεί σε άλλες χώρες. Για να το παρακάμψω αυτό στο iTunes χρησιμοποίησα σαν τρόπο πληρωμής το ClickAndBuy αφού προηγουμένως είχα ανοίξει λογαριασμό στο ClickAndBuy
https://www.clickandbuy.com/en/ και είχα συνδέσει με επιτυχία την e-coin EUR visa debit card (έκανα verify την κάρτα). Πραγματοποίησα μετά μια αγορά από το iTunes η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς πρόβλημα με χρέωση ClickAndBuy -> e-coin visa debit card.
EDIT:
ΠΡΟΣΟΧΗ στην χρήση του paypal. Θα πρέπει να επιλέξετε στο paypal την επιλογή να σας χρεώνει στο νόμισμα του τιμολογίου αγοράς και όχι να σας κάνει το paypal μετατροπή του ποσού πληρωμής σε Gibraltar pound (GIP) γιατί η e-coin card θα σας χρεώσει με έξοδα μετατροπής από Gibraltar pound σε EUR ή USD ανάλογα με την κάρτα που έχετε χρησιμοποιήσει στο paypal. Αυτό πρέπει να το κάνετε πριν πατήσετε το κουμπί pay στο paypal. Δηλ. να αποφύγετε σε μια αγορά με EUR και χρήση της EUR visa card το (EUR -> GIP) στο paypal και μετά (GIP -> EUR) στην e-coin.
Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την e-coin και με την ανανέωση του site ώστε να είναι φιλικό στα smartphone μέχρι να κυκλοφορήσει η εφαρμογή για smartphone η παρακολούθηση του λογαριασμού on the go είναι φανταστική.