Još me zanima kakvo je tvoje mišljenje o golden crossu? Zapravo, kakvo ti je općenito mišljenje o tim MA crossovima? Vidim da smo krajem listopada 2019. imali death cross nakon kojeg je cijena polagano počela padati s $10.000 na $7.000. Prije toga smo krajem travnja 2019. imali golden cross. Odmah nakon njega je cijena pala za 10% u dan-dva, ali nakon toga je krenuo polagani rast s tih $5.000 na $14.000. Sad izgleda kao da nam uskoro ponovo dolazi golden cross pa me zanima kako gledaš na to? Plus, dolazi i halving.
Trenutno ne vidim trade, taman smo na pola nekakvog kanala između supporta ili resistancea. Ja sam long od 8450, bullish smo s daily closeom iznad 9100 a bearish po meni tek ispod ~7800. Do tad ima niz nekakvih supporta koji su polovični - 8600, 8400, 8200 - ništa od toga me ne privlači dovoljno da bih išao otvarati trade da već nisam u njemu.
MA crossevi su okej alat, međutim i MA i EMA indikatori su 'lagging' indikatori. Ne pridajem im neki poseban značaj iako imam indikator EMA 20, 50, 100, 200 koji mi je uglavnom na hide na tradingviewu i često ga pogledam.
Ako mi se trade sviđa temeljem horizontala a treba probiti neki MA ili EMA (puno više volim EMA nego MA pa zapravo gledam njega), ignoriram indikator i gledam horizontale.
Daleko najbolji hitrate imam s osnovnim S/R setupima, oni su mi 60% prilikom donošenja odluke. 30% je volumen a 10% sve ostalo.
Dugoročno gledano mislim da je golden cross na visokom timeframeu dobra stvar - samo nisam našao način da to iskoristim kao trading alat na zadovoljavajuć način.