Halving je dosta brzo i ne mogu vjerovati da ovo uopće pišem, ali.. analiza jasno pokazuje da je BTC i dalje u downtrendu i imamo dosta jak resistance koji za sada drži savršeno. Evo i chartova:
W1Downtrend je vidljiv na svim chartovima, možda najčišće i najljepše na weeklyju.
Nakon što smo imali high u 6. mjesecu i njegov low u 7. mjesecu imamo kontinuiran Lower High/Lower Low setup - nema jasnijeg pokazatelja smjera od toga.
Sve sam optimističniji u moj 6100$ target, čak neću ići all in tamo nego pokušati još niže - vidjeti ćete zašto na dailyju.
7600 je velik resistance, probijanje njega bi me napravilo veoma bullish orijentiranim. Za sad se već 2 mjeseca nalazimo u 7100-7600 rangeu, pošto je generalni smjer downtrend pretpostavka je da ćemo nastaviti tako i veća je vjerojatnost pucanja supporta nego resistancea. Naravno, ako pukne resistance, uskačem na 7600 - bez obzira što sad ne želim kupovati 7100.
Imamo i jedan pozitivan pokazatelj, stvara se veliki falling wedge. To je bullish pattern i označava trend reversal, ali mora biti probijen da bi ga pokrenuo. To izgleda ovako nekako:
(isto ću prikazati na weeklyju, čisto je a prenosi se na sve timeframeove)
Čisto i za napomenu - ispod EMA 20 i 50 smo, u zadnje vrijeme testiramo i EMA 100. Za sad weekly drži, bilo bi jako loše kada bismo pali ispod.
Od nižih timeframeova nema previše koristi, situacija je slična. Prikazati ću i
daily, samo da vidite otkud moj target od 5500$:
Do nedavno smo imali i mogući H&S pattern, međutim jučer je 'puklo' desno rame, još jedan znak da bikovi nemaju kontrolu. Koliko god ja ne volim taj pattern, puno tradera ga koristi i vjerujem da su svi gledali hoće li se stvoriti.
Zaključak:Trenutno sve ukazuje na nastavak downtrenda. Idealni supporti su na 6100 i 5500$, prvi (jedini preostali) support je na 6900. Neću kupovati na 6900.
Ukoliko probijemo 7600 i imamo daily close iznad, situacija postaje znatno drugačija. To bi značilo probijanje velikog resistancea, a close iznad 7900 daje nam prvi lokalni Higher High. Prvi target postaje 9600 i kratkoročno smo bullish. Daljnji smjer bi definirala ta zona jer bismo morali probiti i tih 9600 da imamo higher high na većem timeframeu. Ako probijemo 7600, dok god ga držimo bio bih bullish.
Na ljeto sam mislio da ćemo imati BTC iznad 10k$ ulazeći u 2020., ali analiza pokazuje to što pokazuje. Ja sam kupac ili na 6100/5500 ili na 7700.