@cryptofrka, htio sam te pitati nešto... Vidim da dosta trejdaš BTCUSDT par. Ako ti je cilj skupiti što više BTC-a, zašto ne koristiš altove? Ja isto sad pratim BTCUSDT par ali dok čekam da BTC naraste na nekih $9300-$9400 (što bi mi dobilo zaradu od oko 20%), LINK je to već napravio. Je li razlog samo smanjenje rizika ili nešto drugo? Jer kod BTCUSDT para su puno manje oscilacije nego kod parova BTC-a s altovima.
A BTC se zapravo jedini ponaša po nekakvim pravilima TA-a. S njim imam najbolji hitrate, svi altovi su nekako ovisni o njemu. Imaš super poziciju u altu, 15% je gore, BTC probije prvi support a lova se iz altova samo prelije u njega bez obzira što u tom 20% dropu tom altu kojeg trejdaš puknu 3 jaka supporta.
Ovo je sad primjer skroz iz glave ali nije mi se jednom dogodilo da mi je BTC ubio super alt pozicije koje su gubitne po 10% u minutama.
Majori pokazuju znakove života, bio sam na -11% u Tronu iz kojeg sam sad napokon uspješno izašao. Altovima se uglavnom posvetim u njihovim mini ciklusima, ne vrijedi mi tih 20% u danu dok god im je dugoročan trend prema dolje. Teško je pogoditi dno, kad god misliš da je to to on padne opet za 20%.
Čisti primjer je ENJ iz kojeg ste izašli na 950, ja sam ga jučer kupio za 812. Prodajem ga već na 880, jednostavno jer nisam siguran da je došlo vrijeme za altove.