evo jedan clanak sa kojim se ne slazem u potpunosti, ali ima par stvari koje su po meni tacne:
- BTC je BTC, kripto valute su kripto valute
- BTC je napravio revoluciju, kripto valute su tu da se zaradi na njima
- BTC ima tri osobine - digitalni, redak, decentralizovan, dok sve ostale kripto valute imaju samo dve od ove tri osobine
citat: "Bitcoin aims to build a fairer and better world for all in the future. The Altcoins only aim to generate money for their founders."
ono sa cime se ne slazem je da je ETH shitcoin, i da nece doci do flippening-a, mislim da je on neizbezan, samo je pitanje trenutka, i da li ce to biti ETH ili neki drugi kripto
Ne znam, ja se ne slažem s ovime s čime se ti ne slažeš. Odnosno slažem se da neće doći do flippeninga, odnosno ne vjerujem da će doći do toga. Ako se na BTC gleda kao na digitalno zlato, onda stvarno ne vjerujem da će neka druga kripto valuta zamijeniti BTC kao broj jedan kao što niti jedna fiat valuta (ili neki drugi instrument ulaganja) nije zamijenila klasično zlato.
da, nijedna fiat valuta i ne moze zameniti zlato, ali po meni je ETH nafta, a ne zlato, a nafta moze preci zlato po marketcap-u, odnosno u krajnjem slucaju nije ni bitno