ben bu konuyu görüp her ihtimale karşı 3 ay sonra para çekebilirim diye son bir iki gün kala başvurmuştum fakat bugün tekrar baktığımda uzatıldığını görüyorum. Benim bu ay içerisinde transfer yapmam gerekir mi yoksa önceden başvursak da aralığa kadar öteleyip son tarihten itibaren 3 ay sonra (2022 mart) getirebiliyor muyuz bilgini olan var mı? yada birazını şimdi birazını sonra çekebilir miyiz? bankaya gitsem eminim son seferdeki gibi hiçbir bilgileri olmayacak güncelleme formu gibi bir şey varsa da haberleri yoktur.
Önceki başvurunuzu iptal ettirip yeni başvuruda bulunabilirsiniz. Şu anda 31 aralık 2021 son başvuru tarihi görünüyor. Örneğin; siz Aralık ayının ortasında başvuruda bulunursanız, sonraki 3 ay içerisinde paranızı getirip onaylattırabilirsiniz. Bir aksilik çıkma olasılığına karşı son günlere kalmayın bence. Tek seferde getirme zorunluluğunuz da yok parayı. 3 aylık süre içerisinde birkaç parça halinde de olabiliyor.
Not: 2021 yılında da uzatılması muhtemel ama kesinliği yok elbette!
Teşekkürler.
Başvuruyu iptal edip tekrar başvururken dikkat etmek gereken birşey var mıdır? Banka çalışanlarının hiç bilgisi olmuyor bu konu olmasa başvuruyu düzgün bile yapamazdım sanırım daha önce deneyimleyen ve bilgisi olan olursa çok faydalı olur.
Bir de bir miktar şimdi getirsem aynı dönem içerisinde haziran sonunda başvurduğum için bir daha getiremiyor muyum yoksa 3ay geçse ve para transfer etsem bile başvuruyu güncellemek mümkün olur mu? eğer mümkün değilse tekrar başvurup aralık ayında tekrar iptal edip son kez başvurup 2022 mart sonuna kadar transfer yapmayı düşünüyorum.
Rica ederim. Bildiğim kadarıyla anlatayım...
1. Şubenizdeki kişiler size yardımcı olamıyorlarsa, başka şube ya da başka banka ile de anlaşabilirsiniz. Fakat ısrarcı olursanız (hatta genel merkezi ararsanız) mutlaka size bilgili bir kişiyi yönlendirirler.
2. Bildiğim kadarıyla iptal ettirirken ekstra bir durum çıkmıyor. Hatta bir şey yapmaya gerek yok gibisinden bir şeyler de okumuştum. Yine de iptal ettiren biri varsa aramızda belki bilgi verebilir.
3. Başvurudaki miktar, 3 aylık süre içerisinde güncellenebiliyor. Sonuçta siz tüm paranızı getirdiğinizde o imzaladığınız belge banka merkezine iletilecek.
4. Varlık barışına başvuru için herhangi bir limit yok. İsteyen aynı dönemde 5 kez başvurur, isteyen de buna ek olarak yeni dönemde bi 5 kez daha başvurur. Tabii önemli olan başvurduğunuzda paranızı getirip, diğer başvuruya geçmek. İptal olacak olan varsa iptal ettirmek. Düzenli ilerlemekte fayda var.