Pages:
Author

Topic: Bitcoin'i USD olarak bozup çekmek? - Varlık Barışı - page 12. (Read 17627 times)

jr. member
Activity: 59
Merit: 34
Merhabalar varlık barışını hiç kullanmadım. Süreç nasıl ilerliyor. Hangi borsalarda hangi bankalar ile kullanılabilir. Konudaki mesajları okudum ama son durum hakkında bilgi verebilecek var mı?

Son durum özeti:

1   Binance, Usd çekimini kapattı.
2   Ftx borsasını kullanabilirsin.
3   Ftx den çekerken "intermediary" (aracı) banka seçeneğini seçme
4   Varlık Barışı yönetmeliği oku, formu doldur. Tarihe dikkat et. Son yönetmelik olsun.
5   Bankana git, formları ver. Bilgi ver. İmzalı nüshayı al.
6   Ziraat bankası bazı arkadaşların parasını kabul etmeyip geri göndermiş. Bunu  göz önüne al. (yönetmeliğin 12. maddesine göre bunu yapamaz.)
7   Borsadan önce az miktarda para gönder. Adresi "save" et.
8   2 gün içinde paran bankaya gelir. Gelmemişse bankaya durumu sor. Bazen gecikebilir.
9   İşlem başarı olursa asıl çekmek istediğin miktarı, "save" ettiğin bilgilerle tekrar çek.
10 Güle güle harca...
jr. member
Activity: 246
Merit: 7
Merhabalar varlık barışını hiç kullanmadım. Süreç nasıl ilerliyor. Hangi borsalarda hangi bankalar ile kullanılabilir. Konudaki mesajları okudum ama son durum hakkında bilgi verebilecek var mı?
jr. member
Activity: 52
Merit: 14
Yorum yapan herkese çok teşekkürler. Bugün ben de başvuru yapacağım. Sizin önerileriniz üzerine FTX ve Yapıkredi kullanacağım.

12.11.2021 - 09:25 de FTX üzerinden, Yapı Kredi hesabıma 150k$ çekim talebi oluşturmuştum, 13.11.2021 - 02:43 de hesabıma geçti. 146+7 dolar işlem ücreti kesilmiş. Binancedan oluşturduğum talep 2 gün bekleyip failed olmuştu FTX çok iyi geldi bana.

Intermediary(aracı) banka girdiniz mi hocam yoksa girmediniz mi? Muhtemelen girmemişsinizdir diye düşünüyorum emin olmak istedim, doğru yol o gibi duruyor.

Hayır girmedim.

Acaba böyle uyarı vermesine rağmen mi girmediniz yoksa siz yaptığınızda bu uyarı yokmuydu? Bende intermediary bank information required diyor, ne yazacağımı pek çözemedim.

Girme hocam, ben girdim gelmesi için 1 hafta sonra ticket açmam gerekti. Girmeyenler sorunsuz çekti. Allahtan ufak miktardı da delirmedim  Grin

FTX intermediary konusu bence çoktan kapandı. Girmeyin, zorunlusun dese de girmeyin haha. Türkiye için durum bu.
newbie
Activity: 14
Merit: 2
Yorum yapan herkese çok teşekkürler. Bugün ben de başvuru yapacağım. Sizin önerileriniz üzerine FTX ve Yapıkredi kullanacağım.

12.11.2021 - 09:25 de FTX üzerinden, Yapı Kredi hesabıma 150k$ çekim talebi oluşturmuştum, 13.11.2021 - 02:43 de hesabıma geçti. 146+7 dolar işlem ücreti kesilmiş. Binancedan oluşturduğum talep 2 gün bekleyip failed olmuştu FTX çok iyi geldi bana.

Intermediary(aracı) banka girdiniz mi hocam yoksa girmediniz mi? Muhtemelen girmemişsinizdir diye düşünüyorum emin olmak istedim, doğru yol o gibi duruyor.

Hayır girmedim.

Acaba böyle uyarı vermesine rağmen mi girmediniz yoksa siz yaptığınızda bu uyarı yokmuydu? Bende intermediary bank information required diyor, ne yazacağımı pek çözemedim.
https://i.ibb.co/By7K1gY/intermed.png

Evet uyarı vardı fakat girmedim.

"Include intermediate bank info" seçeneğini açmadan zaten aracı banka girme kutusu gelmiyor. Ufak miktarda bi çekim yapıp deneyin emin olun daha sonra kalan miktarı çekersiniz.
newbie
Activity: 1
Merit: 0

Hayır girmedim.

https://i.ibb.co/By7K1gY/intermed.png
member
Activity: 839
Merit: 47
Tam Binance Ziraat ikilisi ile bu hafta işlem yapacakken daha önce bir arkadaşın dediği gibi Binance çekimleri kapattı ve Ziraat de geri yollarsa diye durdum.  

Aramızda FTX ile ama YKB harici bir banka ile yakın zamanda gerçekleştiren varmı acaba?

yine mi yaa . aç kapa aç kapa oyun mu bu yaa. yalama ettiler .
jr. member
Tam Binance Ziraat ikilisi ile bu hafta işlem yapacakken daha önce bir arkadaşın dediği gibi Binance çekimleri kapattı ve Ziraat de geri yollarsa diye durdum.  

Aramızda FTX ile ama YKB harici bir banka ile yakın zamanda gerçekleştiren varmı acaba?

Dostum prosedür aynı. Yukarda YKB için yapılan işlemler her bankada aynı. Sadece hangi bankayı kullanacaksan onun swift kodunu ve adresini yazacaksın. Bunu da internetten aratırsan hemen bulursun. İlk işlemin küçük bir miktar yaparsın, işlemi yaparken de bu bilgileri kaydet diye bir seçenek var onu aktif edersen, ilk swift işlemi olumlu olursa, sonrakileri save ettiğin bilgileri kullanırsın.
Yalnız Ziraat Bankası bazı çekimleri crypto olduğu için geri gönderiyormuş. Bunu göz önüne almanı tavsiye ederim.
newbie
Activity: 3
Merit: 2

jr. member
Activity: 52
Merit: 14
sana ait gelen bir ödemeyi reddedip iade etmek insan haklarına aykırı olmalı, modern eşkıyalık olabilir mesela? düşün ali ayşe ye bir para veriyor araya mehmet girip hoop bu parayı ayşe'ye veremezsin diyor, finansal sistem gerçekten iğrenç, yıkılmaya muhtaç.

HSBC 5 milyar dolarlık ceza yedikten sonra bankalar AML kurallarına aşırı riayet edeceğim dediği için olan kriptoya oldu, TR ye özgü bir durum değil maalesef, Santander, Barclay's gibi bankalar bile kriptoyla işlemleri kabul etmiyor / blokluyorlar.

Yeni yeni popülerleşen bu varlık sınıfı ileride daha sağlam zemine oturacaktır, bunlar büyüme sancıları bence.
full member
Activity: 198
Merit: 158
Look at the Mirror First!
sana ait gelen bir ödemeyi reddedip iade etmek insan haklarına aykırı olmalı, modern eşkıyalık olabilir mesela? düşün ali ayşe ye bir para veriyor araya mehmet girip hoop bu parayı ayşe'ye veremezsin diyor, finansal sistem gerçekten iğrenç, yıkılmaya muhtaç.

Bitcoin tam olarak bu yüzden var. Kendi paranızı harcayabilmek yada transfer edebilmek için hiç kimseden izin almak zorunda olmamalısınız. Bu durumu genelde yasal olmayan paranın taşınması ile örtbas etmeye çalışıyorlar ancak buradaki herkesin tahmin edebileceği gibi suçlular bizlerden çok daha rahat hareket ettirebiliyor paralarını.

Bankalarda;

Transfer gerçekleştirmek istediniz ve belli limitin üzerindeyse izin almak zorundasınız.
Yaptığınız döviz yatırımı belli miktarın üzerindeyse bozmak için izin almak zorundasınız.
Ülkeler arasında transfer gerçekleştirecekseniz izin almak zorundasınız...

Ve bir sürü daha izin gerektiren işlem. Bana ait bir kalem var ve bu kalemi kullanmak için birilerinden izin almak zorundayım. Kalem bana ait ama sahipliği başka birisinin üzerinde.. Dünyadaki en saçma şeylerden birisi.

+ olarak üstüne bir de daha sonra otoritelere hesap vermeye devam etmek zorundasınız.
İzin almış olup, parayı alıp harcasanız ve/veya tutsanız dahi eninde sonunda hayırdır hemşehrim bu para nereden geliyor denildiğinde yine hesap vermek zorundasınız. 4-5 sene sonra bile olsa.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks

Bitcoin tam olarak bu yüzden var. Kendi paranızı harcayabilmek yada transfer edebilmek için hiç kimseden izin almak zorunda olmamalısınız. Bu durumu genelde yasal olmayan paranın taşınması ile örtbas etmeye çalışıyorlar ancak buradaki herkesin tahmin edebileceği gibi suçlular bizlerden çok daha rahat hareket ettirebiliyor paralarını.

Bankalarda;

Transfer gerçekleştirmek istediniz ve belli limitin üzerindeyse izin almak zorundasınız.
Yaptığınız döviz yatırımı belli miktarın üzerindeyse bozmak için izin almak zorundasınız.
Ülkeler arasında transfer gerçekleştirecekseniz izin almak zorundasınız...

Ve bir sürü daha izin gerektiren işlem. Bana ait bir kalem var ve bu kalemi kullanmak için birilerinden izin almak zorundayım. Kalem bana ait ama sahipliği başka birisinin üzerinde.. Dünyadaki en saçma şeylerden birisi.
newbie
Activity: 2
full member
bu arada gelir idaresi başkan yardımcısının geçmişe yönelik vergi alınamayacağıyla ilgili bir açıklaması var bilginiz olsun. ne kadar güvenirsiniz tabi bilmiyorum. https://youtu.be/Mj1Cnaom-pY?t=3580 soru 59:40'ta cevap 01:01:08'de.

Bununla ilgili daha sonra Gelir İdaresi'nden açıklama yapıldı. Kişisel görüşüdür, kurumsal görüşümüzü bağlamamaktadır diye.

o açıklama bildiğim kadarıyla spk tarafından başka bir konuda yapıldı. https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/spkdan-kripto-para-haberine-yalanlama-1850903
eğer gib'den bir açıklama varsa paylaşabilir misiniz?

Hocam üzerinden epey zaman geçti ve şu an bakındım bulamadım. Müsait bir ara daha detaylı bakarım.
SPK olayında açıklama farklı. GİB'in hatırladığım olayında yukarıda dediğim gibi kişisel görüşüdür şeklinde bir açıklama vardı.
full member
Activity: 322
Merit: 101
bu arada gelir idaresi başkan yardımcısının geçmişe yönelik vergi alınamayacağıyla ilgili bir açıklaması var bilginiz olsun. ne kadar güvenirsiniz tabi bilmiyorum. https://youtu.be/Mj1Cnaom-pY?t=3580 soru 59:40'ta cevap 01:01:08'de.

Bununla ilgili daha sonra Gelir İdaresi'nden açıklama yapıldı. Kişisel görüşüdür, kurumsal görüşümüzü bağlamamaktadır diye.

o açıklama bildiğim kadarıyla spk tarafından başka bir konuda yapıldı. https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/spkdan-kripto-para-haberine-yalanlama-1850903
eğer gib'den bir açıklama varsa paylaşabilir misiniz?
full member

Aynı sorunu Ziraat ile bende yaşadım.
Konuyla ilgili iadeyi yapan birimden bir yetkili mailine ulaştım ve kendisine mail attım.

Mail'de 193 sayılı Gelir Vergisi kanunuyla tanınan ve yurtdışı nakit ve hisse senedi şeklindeki tüm varlıkların üzerinde "sorgusuz" tasarruf yetkisi verdiğini ve şube yetkilisi bu durumdan haberdar iken nasıl ve hangi yetkiyle parayı iade ettiklerini sordum. Makul cevap vermemeleri halinde konuyu Cimer üzerinden şikayet ile bildireceğimi ilettim.

Her şeyden öte bizler ülkeye bir şekilde doviz sokan insanlarız. Dış bankaların TR'ye yollamaması kararı olsa tamam ama bizim bankaların kabul etmemesi bence kabul edilir bir şey değil. Bizlerden yasayla verilen hakkı, tamamen kendince sebeplerle geri çeviriyor. Üstelik bu yasayı yapan hükümete en yakın devlet bankasının bunu yapması gerçekten akıl almaz. Bence Cimer ile rahatsızlığınızı bildirin. Yani keyfi bir şekilde bu paraları geri gönderemezler! Çok komik gerçekten kara para aklayan adamın gelen parasına ret çekmeyen banka kripto para kazancı diye bizim paramızı geri yolluyor.

Açıkçası bu tarz şikayet eylemlerinin lehten ziyade aleyhe daha çok iş yapacağı kanaatindeyim. Hala arada mevzu kriptoya gelse de bir şekilde hasır altı oluyor. Bildiklerimizi paylaşıp en güvenli ve kısa yolu bulmak nedense otoritelere durumu bildirmekten daha mantıklı geliyor bana bu ülkede.

Ne gibi bir zarar geleceğini düşündüğünüzü bilmiyorum ama zaten böyle "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" diye diye geldiğimiz nokta ortada.
Aman bize bir şey olmasın diyerek devam ettikçe kapılar kapanınca şikayet etmemekte lazım bu durumda.
Açıkçası bu tarz şikayet eylemlerinin lehten ziyade aleyhe daha çok iş yapacağı kanaatindeyim. Hala arada mevzu kriptoya gelse de bir şekilde hasır altı oluyor. Bildiklerimizi paylaşıp en güvenli ve kısa yolu bulmak nedense otoritelere durumu bildirmekten daha mantıklı geliyor bana bu ülkede.
full member
Activity: 322
Merit: 101
newbie
Activity: 14
Konuyla ilgili iadeyi yapan birimden bir yetkili mailine ulaştım ve kendisine mail attım.

Mail'de 193 sayılı Gelir Vergisi kanunuyla tanınan ve yurtdışı nakit ve hisse senedi şeklindeki tüm varlıkların üzerinde "sorgusuz" tasarruf yetkisi verdiğini ve şube yetkilisi bu durumdan haberdar iken nasıl ve hangi yetkiyle parayı iade ettiklerini sordum. Makul cevap vermemeleri halinde konuyu Cimer üzerinden şikayet ile bildireceğimi ilettim.

Her şeyden öte bizler ülkeye bir şekilde doviz sokan insanlarız. Dış bankaların TR'ye yollamaması kararı olsa tamam ama bizim bankaların kabul etmemesi bence kabul edilir bir şey değil. Bizlerden yasayla verilen hakkı, tamamen kendince sebeplerle geri çeviriyor. Üstelik bu yasayı yapan hükümete en yakın devlet bankasının bunu yapması gerçekten akıl almaz. Bence Cimer ile rahatsızlığınızı bildirin. Yani keyfi bir şekilde bu paraları geri gönderemezler! Çok komik gerçekten kara para aklayan adamın gelen parasına ret çekmeyen banka kripto para kazancı diye bizim paramızı geri yolluyor.

full member

newbie
Activity: 2
Merit: 3
dostlar sabah Yapıkrediye swift için FTX'den talepte bulunduğumu söylemiştim, sadece 4 saat sonra para hesabıma geçti inanılır gibi değil Smiley 150 dolar kesinti ile 4 saatte paramı hesabıma yatırdılar. Ziraat vs. uğraşmayın yapıkredi ile halledebilirsiniz işlemlerinizi.
jr. member
Selamlar dostlar, Ziraat bankasına başvurarak 02/11/2021 tarihinde FTX'den swift ile çekim yapmayı denedim, 1 gün sonra arayarak parayı kripto borsadan geldiğinden dolayı genel merkezin reddettiğini söylediler. Para bugüne kadar yani yaklaşık 14 gündür FTX hesabıma yatmamıştı ve binbir çaba ticket şikayet üzerine anca bu sabah hesabıma yatırdılar. Bugün gidip Yapıkrediden başvuru yaptım ve şimdi tekrar swift talebi oluşturdum.

Para sorunsuz gelirse sizi bilgilendireceğim. Ziraat Bankasından yapan kişiler için söylüyorum, parayı direk olarak reddediyorlar ve geri hesabınıza yatması inanılmaz sorunlu bir süreç. İstediğim arabayı kaçırmama sebep oldu bu durumlar. Size de önerim Yapıkredi ile işlem yapmanız.

Yukarıda paylaşılmıştı. Genelgenin 12. maddesine göre bunu yapamazlar. Şikayet edeceğinizi söyleyin bir daha ki sefere. Zaten Ziraat ten yapmayın. Buradaki topluluk toplamda milyonlarca dolar getirdi veya getirecek ülkeye, yaptıklarına bak. Sanki pudra şekeri, Venezuelladan peynir ticaretinden kazanıldı bu paralar.

Kötü bir haberim var arkadaşlar... Binance, Türkiye dahil pek çok ülkede swift çekimlerini kapatacakmış. Dün destek ile başka bir konuda görüşürken, swiftlerle ilgili bir şey sormuştum; zaten yakında kapanacak dedi ve şu linki gönderi bana: https://www.binance.com/en/support/faq/b230db1283e54c529b206d0a48e6e358

Anonsu hazırlamışlar ama henüz yayınlanmamış! 19 Kasım görünüyor yazıdaki tarih. Sanırım bu anonsları önceden hazırlayıp otomatik yayına veriyorlar.

Yine de herkes kendi teyidini yapsın elbette. Ben destek biriminin bana söylediklerini aktarmak istedim.

Sıkıntı olmaz. Ftx borsası daha çabuk gönderiyor parayı, ben Binance deki paramı FTx e atıp öyle getirdim.

[moderator's note: consecutive posts merged]
Pages:
Jump to: