yurtdisinda daha guvende turkiyeye getirmek risk
Türkiye'de gayrimenkul yada araba almak için mecburen getirilmesi gerek.
Bugün yaşadığım yerde İNG bankasında gittim. Varlık barışı deyince garip garip baktılar. Veznedeki personel üst kata amirine gönderdi. Ona bahsedince ilk defa duyduğunu söyledi. Şube müdürünün bir duymuşluğu vardı ama tam bilmiyordu. "Vergi dairesine gittiniz mi?" diye bir şeyler geveledi. BTCTürk ten TL getirin dedi.
Ziraat Bankası'ndaki personel bir şeyler biliyordu ama emin olamadı. Yalnız Ziraat bankasındaki personel euro ve usd için swift ile para aldıklarını söyledi. SEPA yı ilk defa duydu. İki bankadakilerde öğrenip geri döneceklerini söylediler.
Gerçi hata bende bilgi almaya ne gerek var. Biz buradaki arkadaşlar mevzuatı onlardan daha iyi biliyoruz.
Acaba direk döviz cinsiyle hesap açıp varlık barışı formunu doldurup şubeye verip parayı da göndersek ne olur? Sonuçta parayı şubeden borsaya gönderdiğimiz belli, ispat edebiliriz. O parayı nasıl kazandığımız belli. BTC nin değeri belli.
[/quote]
Yurtdışından para gönderip varlık barışı banka ile yurtiçi varlık barışı vergi dairesi ile oluyor.
BTCTürk ten TL getirin demesi yurtiçi varlık barışına girer ki ek olarak firmanızın olması gerekiyor en kötü şahıs firması veya açmanız gerekiyor.
Yoksa papara ile de tl geliyor üstelik binance dan geldiği belli ama yurtdışı varlık barışına girer mi girmez mi sorunsalı var???
Tavsiyem bir geçmişiniz olan banka ile iş yapın, evet bilmiyorlar ama açıp sistemde bu konuda bilgi var ordan okuyup öğreniyorlar, ben de sorduğumda bilmiyorlardı öğrettim, hatta papara nedir onu bile bilmiyorlardı şubedekiler
Banka size paranın kaynağını soramaz yapmanız gereken sadece formu doldurmanız ve parayı göndermek, işte sorun da burda nerden para göndereceksiniz?
Binance da usd çekimi sıkıntılı...