Evet arkadaşlar sonunda başardım, sabah binance'tan 250 dolarlık swift işlemi yaptım, biraz maliyetli oldu ama en azından paranın geldiğini görmüş olduk. 30 dolar binance kesinti yaptı, sanırım bu kesinti 10bin dolar da gönderseniz sabit olacak, geriye kalan 220 doların da 20 dolarını banka kesmiş, elime 200 dolar geçti, dekontta gönderen olarak "key vision development limited" görünüyor.
Şimdi burada merak ettiğim iki şey kaldı birincisi yurtdışı aracı banka komisyon olarak %10 mu alıyor (eğer öyleyse çok fazla) yoksa belli bir miktara kadar binancetaki sabit 30 dolar gibi bir kesinti mi yapıyor? İkincisi çekim limiti konusunda bir bilginiz var mı? günde yada ayda en fazla ne kadar çekilebiliyor.
Edit: Adres satırına bankanın genel müdürlük adresini yazdım swift içinse ziraat bankasının tüm şubeleri için aynı olan bir kodu var onu yazdım, hesap kısmına da USD hesabının iban numarasını yazdım. Thats all...
Tebrikler
Sonunda yapılabildi! Demek ki sorun Binance'de değilmiş. Banka adres bilgisi yanlış girildiğinden bir eşleşme hatası oluyordu demek ki... @AkrepManX'e duyrulur;) "Binance'den USD çekilemiyor" diyordu haftalardır. Demek ki bilgileri yanlış yazıyordu.
Komisyonla ilgili şunu söyleyebilirim hocam: SWIFT işleminde alıcı taraf da komisyon ödüyor. Şu durumda hem gönderici hem de alıcı biz olduğumuzdan 2 taraflı komisyon ödüyoruz. Gönderici komisyonu sabit olarak 30 USD. Zaten Binance ekranında gösteriliyor. Alıcı komisyonu içinse AKBANK sitesinden gördüğüm kadarıyla şunu söyleyebilirim:
Swift
Gelen Uluslarası Fon Transferi ve Mesajlaşma
Yurtdışından/Yurtiçi Diğer Bankalardan Gelen Döviz Havalesi - Hesaba
Masraf:
Asgari Tutar: 154 TL
Azami Tutar: 644 TL
Azami Oran: %0.4
BSMV Dahil. Oransal olarak hesaplanan komisyonun, azami komisyon tutarını aşması durumunda sadece ilan edilen azami komisyon tutarı tahsil edilecektir.
Yani AKBANK için swift alırken en düşük miktar için 154 TL, en yüksek miktar içinse maksimum 644 TL komisyon çıkıyor. Diğer bankalar da aşağı-yukarı buna benzer komisyonlara sahiptir.
çekim limiti konusunda bir bilginiz var mı? günde yada ayda en fazla ne kadar çekilebiliyor.
KYC'li hesaplar için günlük 5.000 USD limit var. Eğer Binance'de adres onayı da yaparsanız günlük USD çekim limitiniz 50.000 oluyor.