Hele bi o boyutta bir soygun olsun (Allah korusun) , o zaman BTCTurk hamlelerini yapsin, bizde o zaman o yaptigi hamlelere not veririz. Ama olmamis bir seyi simdi konusmak mantiksiz. Suanda elimizde 13 milyon TL lik olay var ve BTCTurkun bu durumdaki hamleleri var, bizde bunu degerlendiriyoruz.
Hele bi olsun, olduktan sonra konuşuruz ha? it should be a şaka.
Benim için BTCTurk bitmiştir, tekrar güvenene kadar da ufak işlem dışında bişey yapmam. Size kolay gelsin.
Konu ile ilgili bende sizin gibi düşünüyorum. Durumu nasıl yönettiği beni ilgilendirmez. Sonuç olarak bir açık varmış, bu açığa sızılmış ve kendilerine bakiye tanımlayıp parayı götürmüşler. Muhtemelen daha fazla zarar çıkacaktı, fakat BTCTurk o saatlerde alım satımı durdurdu, daha fazla para çıkışını engelledi.
Şu aşamada çalınan meblağ BTCTurk'e çok koymayacağından ötürü yönetilen bir durum yok aksine söylenmiş bir yalan var. Tüm varlıkları çalınır, işte o zaman durum nasıl yönetiliyor izleriz. Şimdiki iş değil ona puan vermek. Hacklendiniz ama helal olsun durumu iyi yönettiniz bana bir şey olmadı diyemem. Çünkü sen, ben, biz paramızı çektiğimiz zaman anlaşılır havuzdaki delik.
BTCTurk bir havuz olduğu için büyük bir soygunda olsa insanlar paralarını çekmedikleri sürece bu havuzdaki suyun eksikliği kullanıcılar tarafından hissedilmez.
Bu hack olayı çok profesyonel bir ekip tarafından yapılmamış, işin ilginç tarafı koskoca BTCTurk borsasının bu kadar amatör bir ekip tarafından hacklenebilmesi. Demekki daha profesyonel bir ekip hacklese, BTCTurk iflası çekecek. Ayrıca amatör bir ekip tarafından hacklenebilecek kadar düşmüş bir borsa, arkadaşların dediği gibi benim içinde bitmiştir işin açığı.
Olay borsanın durumu nasıl yönettiğinde değil. Daha büyük zararlar olduğu zaman, milletin parası gittiği zaman, ne diyeceksiniz? Paramız gitti ama olsun BTCTurk durumu iyi yönetiyor mu diyeceksiniz. Şuan tüm kullanıcılar parasından olabilirdi, Allahtan hackleyen ekip acemiymiş.
Bu kadar acemi bir ekip tarafından hacklenebilecek kadar büyük güvenlik açıkları olan bir borsaya güvenmemizi beklemeyin. Dediğim gibi daha kaç tane delik vardır orada.
BTCTurk halen konuyla ilgili açıklama dahi yapmadı. Yapamıyorlar çünkü, verecek cevapları yok. BTCTurk'de çıkıp;olsun biz durumu iyi yönettik en azından demezse ben bir şey bilmiyorum.
Şimdi bu yazdıklarımın üzerine bir çok arkadaş çıkıp BTCTurk'u savunacak yorumlar yapacaktır elbet. Fakat görünen köy kılavuz istemez. Biraz mantığını kullanan insan bunları düşünebilir. Ufak tefek bir şey değil bu olay. Daha büyük bir olayın geçmişteki öznesi olarak dahi kalabilir.
BTCTurk profesyonel bir borsa değil işin açığı. Sadece başındaki CEO reklamdan iyi anlıyor. Yere tükürseler, yere tükürdük diye reklam yapıyorlar. Reklamcılıklarını taktir ediyorum. Ama borsa yönetimlerini çok taktir etmiyorum, çok profesyonel değiller.