1-btcturk kullanıcıları hacklendi ve korsan hesaptaki tl ler ile btc alıp kaçtı, borsa zararı üstlendi
2-parası olan bir kullanıcı yanlış işlemler yaptı belki bot ile olduğundan hemen anlaşılmadı
3-bir arkadaş yüklü bir parayı yurt dışına götürmeye çalıştı
bunun dışındaki ihtimaller şu an için gözükmüyor.
Birinci ihtimale gelirsek hesabın kontrolünü kaybeden şahıs yada şahısların btcsini alıp gitmeyi dener korsan , borsa korsanlık yok diyor ama diyelim ki oldu bunu gizliyor olabilir hesap sahibine de zararını karşılarız ses etme demiş olabilir yalnız iyi para. Hesap erişimini çaldıran biri bundan kendi sorumlu oluyor normalde borsa niye üstlensin bilmiyorum haking ile anılmak istememiş olabilir bunu anlarım sonuçta binance milletin hesabı hacklendi hala burda borsa hacklendi diyen tipler var 50 kere anlattık borsanın suçu yok hatta önlem alıp korsanı bile yakaladılar diye ama çoğunluk bu tip konularla ciddi cahil.Neyse btcturk ten detaylı açıklama bekleriz. Piyasayı yıllardır tanıyorum balinayı hacminden dolandırıcıyı tipinden korsanı da hareketinden tanırım ben oy hakkımı bu şıktan yana kullanıyorum
İkinci ihtimal de olası ama miktar büyük 500 btc falan hesabında tl bekletip gece geç saatte birden alımı kim verir yada bunu yapabilecek bir botu nasıl başıboş bırakır ki , yanlışlık gibi durmuyor bir hesaptan fazla etkilenen var hepsi aynı botu kullanıp botun yanlış emriyle bu işlemler olmuş olabilirdi ama saat şüpheli , gerçi btc o saatlerde harekete geçip ivmelenmişti ama her hareketinde böyle şeyler olmuyor.
Üçüncü ihtimal ise herhangi bir şekilde birisi parasını btc ile taşımayı düşündü diyor ama bu şekilde almasına gerek yoktu parça parça alırdı.bu kadar yükselmesine gerek yoktu yanlış ta yapsan bir kere olur 1 saat boyunca yanlış yapmaya devam etmezsin yani btc yatırım yapayım desen 500 btc lik parayı bu şekilde almazsın
Btcturk hesaplardan koin çekimini gece durdurmuş sanırım bu olaydan sonra bu da aslında olayın hack olması ihtimalini güçlendiriyor. Binance tada benzeri şekilde olmuştu birçok kişinin hesabı gittiği için hacim böyle yüksek oluyor, btcturkte çöp koin yoktu ama alıp kaçmak için btc iyi bir koin değil korsan çok bilgili biri olmayabilir ama btc dışında bir koinde de ne oldu bakmadım ama ancak btc ile çıkarım demiş olabilir, buna onay verildi mi esas mesele bu yani korsanın btc leri alıp gitmesi durumu olmuşsa o kadar btceyle gitmişse enteresan sonuçta btcturkten kolay çıkılmıyor belli bir rakam üstü istiyor burda onaysız çıkacak rakamı bulup çekmişte olabilir korsan, çıkamamış olsaydı işlemler geri alınırdı sanırım çıktı ve btcturk zararı karşılarız diyerek olayı kapattı işlemler geçerlidir demiş çünkü, bunun dışında eksik bir yer olduğunu düşünüyorsanız iletin ben ilk ihtimale oynuyorum. Btctürk böyle bir durumda iyi zarar etmiş olur ama itibarı için bu kadar zarara girermi emin değilim. Sonuçta korsan milletin hesabını boşalttı dese biz borsayı gömmeyiz ama millete güven olmaz tabi bu riski almak istemezler.
Bu haliyle apikey hack e benziyor, bütün hesapları aynı anda o şekilde kontrol eder, farklı hesapların ufak ufak btc çekmesi de göze batmaz, bu tarz bir durumu borsanın fark edebileceğini sanmıyorum ama borsa en azından o hesapların şifrelerini değiştirin falan diye uyarırdı insanlara böyle mesajlar gelmiş mi takip etmek lazım.
Ben ihtimali söyledim bunların olmamış olma ihtimali de var tabi.
Benimde aklıma gelen; biri hesabında TL olmadan bi' şekilde TL varmış gibi BTC ve ETH toplayıp çıkış yapmaya çalışmış diye düşündüm, hatta Coin transeferi için emir verdim ama TX vermeden işlemi sıraya alınca tezim doğrudur diye düşündüm.
Teknik olarak böyle bişey mümkünmü bilmiyorum ama BTCTurk kullanıcılara hiç bişey yansıtmadan hatta işleme bile kapanmadan durumu hallettiği için bir kere daha güven sağlamıştır.