Olay zaten vahim, cok vahim ve hatta vahim otesi , bizde tam bundan bahsediyoruz. Bu kadar vahim bir durum yasamis olan bir borsa kullanicilarina hicbirsey yansitmadi diyoruz ve bunu alkisliyoruz, sapka cikartiyoruz.
Olayi 2 boyutuyla ele almak lazim. Ilk boyutu giden paralar (Adamlar yakalandigina gore paralarin tamami yada bir kismi geri gelmiste olabilir bilmiyoruz ayrica bu adamlari yakalatmis olmalarida ayri bir basari). Ikinci boyutuda olay esnasinda ve sonrasindaki BTCTurkun hamleleri.
Ilk boyutunda tamamen haklisin %100 katiliyorum, olmamaliydi, yasanmamaliydi , fiyasko evet, AMA zamaninda Binance yokken Bitfineksinde 70 milyon dolari hacklenmisti (13 milyon TL ile kiyaslanmaz), Binance yokken piyasanin Binancesiydi, o bile hacklenmis (kaldiki tum parasi giden kullanicilara paralari karsiligi token dagitti ilerde satin alma vaadiyle ve sanirim 2017 Ocak - subat aylarinda son tokenide satin alarak tum borcunu odedi kullanicilara) oda sureci cok iyi yonetmisti, onu gectim adamlar Pentagonu hackliyo yaw sen gelmis "nasil olur BTCTurk para caldirir diyorsun :DDDD. Neyse zaten bu olayin ilk boyutunda sana itiraz eden yok ne ben ne baskasi, zaten edemezde. Biz olayin ikinci boyutunu konusuyoruz. Yani o gunden sonra BTCTurkun tutumundan bahsediyoruz, bu tutum tabiki ilk boyutta yasananlari unutturmaz AMA ayrica degerlendirilmesi gerekir. Benim icin acikcasi ikinci boyut ilk boyuttan daha onemli, cunku dedigim gibi en buyuk sirketler , hacklenirken bizim borsalarin hacklenmiyecegini dusunmek naiflik olur. Dolayisiyla eninde sonunda olabilme ihtimali olan bir durumda borsanin nasil davrandigi asil onemli konudur benim gozumde, ha bu senin icin yada baskasi icin farklida olabilir , saygim var her dusunceye. Mesela olay gunu BTCTurk "hacklendik gitti paralar kapatiyoruz tukani
dese ne olacakti? Yada baska sacma bir aciklama yapip kullanicilari panige surukleseydi ve herkes ayni anda para cekseydi ne olacakti? Bunlari dusunmek lazim ve yigidi oldurup hakkini teslim etmek lazim. Sen sadece yigidi oldurmeye odaklanmissin bizim dedigimiz bu
Neyse zaten birbirimizi ikna etmeye ihtiyacimiz yok bunu yapamayizda, sadece sen 1. boyuta takilmissin biz 2 boyutuda ele alip total olarak degerlendirip gecer not veriyoruz BTCTurke konu bu. Bu arada yazdiklarinda itiraz ettigim bir nokta yok, hepsine bende katiliyorum ama iste konustugun hersey 1. boyutla alakali, birazda olay sonrasi kredi versen adamlara fena olmaz hani