btc'nin artışının pumpın yanı sıra nedenleri şunlar:
- her zamankinden fazla bir alışveriş aracı olarak kullanılması.
- japonya, kore gibi ülkelerden yatırımcı çekmesi.
- wall street'de bulunanlar dahil büyük yatırım fonlarının dikkatini çekmesi.
- genel olarak blokchain teknolojisinin kullanışlılığının farkına varılması.
1000 dolara, 1200 dolara pumpı anlarım. hatta hard fork spekülasyonuyla 900'e indirmelerini de anlarım. ancak bu artış kesinlikle sadece bir pumptan ibaret değil.
bu arada btc'nin üretim maliyetini de götümüzden sallamayalım. btc'nin üretim maliyeti tamamen özneldir. her üretene kadar çipin maliyetinden elektrik maliyetine, varsa çalıştırılan işçi, kiralanan depo maliyetine kadar büyük bir değişkenlik gösterir.
arkadaşım bitcoin ile ilgili ne gibi bir altyapın var, nasıl bir bilgi birikimin ve geçmişin var bilmiyorum fakat kendince bir şeyler ortaya koymuşsun. ben insanları uyandırmaya çalıştıkça ısrarla uykuda olan benmişim gibi bir şeyler falan söylemişsin.
bitcoin maliyeti öznel falan değildir, ne bu birader şiir mi yazıyoruz da öznel olsun? her şey matematiksel olarak ortada. giren elektrik belli, çıkan bitcoin belli. elektriğin ve kullandığın algoritmanın sana olan maliyeti belli, çıkan bitcoin'in dolar karşılığı belli, çalıştırdığın işçinin maliyeti belli. uymuyorsa mining yapmazsın. ne saçmalıyoruz şimdi? birisi asic miner kullanır 345 dolara mal eder, diğeri fibonacci kullanır 13 işçiyi 3er saatten çalıştırır 338e mal eder. bunu mu tartışalım? ortalama maliyet ortada işte, tatava yapmayalım.
wall street dahil yatırım fonları falan demişsin. zaten benim "shark trader"'dan kastım da bu elemanlar. kolay para gören usta trader'lar bu piyasada sazan avlıyor. fiyatı şişirenler japon koreli turistler değil, bunlar.
her zamankinden fazla alışveriş aracı olarak kullanılıyor demişsin. bu bilgiyi vücudunun hangi lobuna dayanarak verdin acaba? alışveriş aracı olarak kullanan 5 kişi sayar mısın bana? cidden özür diyelip yoluma devam edicem. ben 2012'den beri bitcoin'i takip ediyorum. daha bir tane bitcoin'le alışveriş yapan tanıdığım olmadı. hatta bırak 5 tane alışveriş için kullananı "hacı bitcoin çok kazandırıyormuş duydun mu" demeyen 5 kişi getir ona da eyvallah. şark kurnazlığınıza kılıf aramayın, pompa için buradayım, para kazanmak için bitcoin önemli bir şey gibi gösteriyorum deyin yeter.
bitcoin bir boka yaramayan, insanların kısa yoldan köşeyi dönmek için başvurduğu (şu an için)gereksiz bir sistemdir. bitcoin alışveriş için falan kullanılmıyor sevgili kardeşim. bitcoin taso gibi alınıp satılan saçma sapan bir sanal sikke. sen kaç alışverişinde kullandın bitcoin'i? ne aldın ne sattın nolur anlat da bilelim.
bitcoin'in sunduğu hiçbir reel fayda yok. insanların para verdiği tek şey "ya ileride değerlenirse" ihtimali. zaten fiyatı 3000 dolara çıkaran şey de tamamen bu ihtimaller dünyası. ha sen de o hayal dünyasının bir ürünüysen bişey diyemem. başarılar.
blockchain dediğin şey saadet zincirinin yandan yemiş modern versiyonu. baktım 2015 de üye olmuşsun, demek ki 2 senedir bu işlerle iştigal etmektesin. sen 2 senedir bu işlerle uğraşan biri olarak daha bitcoinle ilgili olayların farkına varamadıysan yeni gelenler napsın.
allahtan akıl fikir diliyorum.
blockchain çok kullanışlı evet. o yüzden amerika dahil hiçbir yerde hiçbir şekilde reel kullanımı, somut faydası yok. ulan dünyayı gezmesek bilmesek sizin gibi goygoyculara inanıcaz he.
gidip dünya bok borsasına 1 milyar dolar yatırım yapsam, "arkadaşlar pembe bok çıktı, hem de 1 dolar, seneye 20 dolar olacak" diye gelen tipler türerdi eminim. bu piyasanın da farkı yok.
bu altcoin borsası falan da aynı bu hesap. kime neye faydası olduğu bilinmeyen saçma sapan şeylere sırf bir gerizekalı gelip satın alacak diye yatırım yapmak... allah akır fikir versin ne diyeyim. bitcoin 100 dolar olsa size müstehak. uyumaya devam edin.
Hocam o kadar da vicdansız olmayın Birazına katılmakla birlikte yine de çok fazla gömmüşsünüz.
Ben böyle yazılar okuduğum da aklıma hemen aşağıdaki link geliyor rahatlıyorum.
https://bitcointalk.org/index.php?action=stats