- plaće i poslove tvrtke (20 milijuna OPQ)
- tokene za sadašnje i buduće zaposlenike (5 milijuna OPQ, zaključanih na 12-18 mjeseci)
- dodatnu rezervu tokena od 2 milijuna OPQ (nemam pojma za što im je ovo)
Hvala na detaljnom updateu. Ja se do daljnjega držim dalje od projekta a vjerojatno i zauvijek. Ovaj dio koji sam citirao mi se nikako ne sviđa. Čitava poanta kriptovaluta bi trebala biti da netko ne može kad se sjeti ubaciti nove tokene u ekosistem. To nam je jedan od glavnih argumenata protiv fiata koji države štampaju kako se sjete. Pa ako ćemo i mi raditi isto i još bez ikakve regulacije...
Iskoristili su za ispriku ljude koju su kupili dump da upakiraju ektra lovu za sebe u probavljiv paket. Pa mislim, žao mi je ljudi ali nisu to neke jadne bakice koje su ostale bez zadnje kune nego trejderi koji su htjeli kupiti dip i zaraditi masno na preprodaji. Nek im bude škola za ubuduće da rade bolje istraživanje ili pak neka tuže Brunu i od tih sredstava vrate ljudima.
Ja svaku ovakvu situaciju vidim kao udarac masovnoj adopciji. Investicija je uvijek rizik, pogotovo kad se kupuje nešto ispod cijene. Ako kupim jeftinu kuću na super lokaciji i nakon par mjeseci skužim da su temelji i cijevi u totalnoj banani te da ju moram srušit i izgradit novu, neće se pojaviti dobri samaritanac i dati mi besplatno jednu etažu njihovog novog projekta Dobro pretjerujem ali nadam se da ste shvatili moje viđenje situacije.
Slažem se. Meni isto malo nije jasna situacija oko tih 27 milijuna novih tokena. Koliko znam, Bruno Block je svoj PRL koji mu je ostao kao osnivaču davno prodao (ako se ne varam, negdje na proljeće), a ovo što je sad dumpao su tokeni koje je sam generirao koristeći već spomenutu "rupu" u smart contractu. Prema tome, nije mi jasno zašto imaju potrebu za 27 milijuna novih tokena kad im je ostao PRL koji je rezerviran za razvoj, a koji će biti zamijenjen novim tokenima.
No kako bilo, ja sam svoj PRL prodao na Cryptopiji. Prema vremenu bloka u kojem će raditi snapshot, trebao bi dobiti nove OPQ tokene jer je blok izrudaren prije nego sam prodao. Prema tome, izgleda da sam dobro prošao. Naravno da nikome ne savjetujem da ulaže u OPQ kad se pojavi na burzama. Tko zna što će se tu još dogoditi...
Još jedna vijest u vezi PRL tokena, ukoliko ih držite na Cryptopiji. Prije dva dana mi je stigao sljedeći mail od njih:
Također vidim da su mi OPQ tokeni sjeli prije 31 dan na adresu koja nije na mjenjačnici.