Pošto sam dosta upoznat s Oyster projektom (PRL), htio bi napisati što se dogodilo. Osnivač Oyster projekta je od početka bio anoniman, a predstavio se kao Bruno Block. Stalno je govorio da želi ostati anoniman jer radi na projektu koji će omogućiti decentralizirani
cloud storage zbog čega bi mogao imati problema s vlastima. Kako se projekt dobro razvijao, očito je shvatio da ne može sve sam voditi pa je zaposlio CEO i ostalu ekipu koja dobar projekt čini dobrim. Prema riječima CEO-a, nakon što je on došao na to mjesto, Bruno je jako smanjio aktivnost na projektu te je razvoj povjerio ljudima koji su za to i zaposleni. Do jučer projekt se stvarno dobro razvijao i onda se dogodilo to što se dogodilo...
Kroz "rupu" u kôdu smart contracta, netko (vjerojatno Bruno) je aktivirao mogućnost da slanjem ETH-a u pametni ugovor dobije nove PRL tokene po ICO cijeni. Nakon što ih je dobio, prodavao ih je na KuCoin burzi. Dok je Oyster tim to shvatio i uspio zaustaviti trgovanje na KuCoin i IDEX burzama, ta osoba je uspjela prodati tokene u vrijednosti $300.000. Ja sam prilično siguran da je sve to smišljeno još prije više od mjesec dana kad je krenuo rast cijene koji je očito bio umjetan kako bi se sve ovo moglo napraviti i zaraditi što više novca.
Ovdje je članak kojeg je noćas objavio CEO Oystera kako bi objasnio situaciju.
Što se mene tiče, meni je užasno žao što se sve to dogodilo jer mi se projekt jako sviđao. Pratim ga od samog početka (negdje od 11. mjeseca prošle godine) i sve do jučer mi je izgledalo kao da bi mogao biti "the next big thing". Sad ne znam hoće li se i može li se uopće oporaviti od ovoga. Koliko sam vidio na Telegramu, vjerojatno će napraviti token swap i to prema stanju od prije nego se dogodilo to s*anje. Bit ću iskren i priznati da sam sinoć prodao sav PRL jer sam mislio da je kraj projekta, a još se njime trgovalo na Cryptopiji. Vidjet ćemo što i kako će tim napraviti. Nadam se da će se uspjeti izvući it svega toga i nastaviti razvoj koji je išao jako dobro.