Ne znam je li pravo mjesto za jedno nepametno pitanje. Uopće ne znam što činiti. Imam npr TEL s kojim sam u zadovoljavajućem plusu u odnosu na ETH i u finom minusu u odnosu na $. Prebaciti dio u ETH pa ostaviti? Da sam i s ETH u plusu izvukla bih dio, dio ostavila za moon bag. Ovako s ovim padajućim ETH i fudom - skroz izgubljena.
Ne znam ništa o projektu pa ću ti odgovoriti generalno. Odluči koji ti je krajnji cilj pa bi odgovor trebao doći sam po sebi. Na primjer moj krajnji cilj svih bounty, tradeova, investicija.... je da skupim što je više moguće BTCa. To ne znači da hodlam BTC već ću u nekom trenutku možda imati sve u altovima ili ICO projektima ali to su kratkoročni pokušaji povećanja mog iznosa BTCa. Iznimka su neki dosta poznati altovi koje hodlam na duže vrijeme ali i većina tih sredstava će vjerojatno ići nazad u BTC prije ili kasnije.
Ja vjerujem u kriptovalute dugoročno pa je logično da mi je cilj takav a pomaže i to šta mi ta lova nije neophodna za život pa mogu čekati bolje dane. Ti si moraš postaviti svoj vlastiti s obzirom na znanje, vrijeme i iznose s kojima barataš.
Postavi si pitanje da li vjeruješ u projekt dovoljno da ga čuvaš recimo dvije godine? Ako je odgovor ne, onda definitvno razmisli o vađenju barem dijela sredstava, s tim da je po meni bolje koristiti BTC kao banku nego ETH. Ipak je puno stabilniji. Kada završi ovaj bear market dobri altovi će skočiti jako i puno brže nego BTC, ali velika većina se neće nikad oporaviti. Bear market je zapravo samo prirodni mehanizam tržišta da odstrani mrtve/loše projekte.
I uvijek DYOR.
Hvala na stvarno korisnom odgovoru!
Da, nakon prvotne ideje o investiciji na par godina i diversifikacije (BTC i veći altovi) ušla sam u trgovinu s namjerom da trgovanjem raznim micro i midcap altovima povećam količinu BTCa, no s vremenom sam se zbog pohlepe i nedovoljnog znanja pogubila i završila kao bagholder. Čemu lagati. Koristim također, kako si lijepo napisao, novac koji mi nije neophodan za život. Uvijek je problem gubiti novac, ali lakše je kada ne treba računati na njega. Naravno, nakon što se zbog želje za day tradeom i povećanjem količine ETH 2x nasjelo na shill - uvijek DMOR
Većinom su to projekti koji mi se sviđaju i coini u kojima mi nije problem biti godinama (npr SPHTX i TOMO). Kupovani su s tom namjerom, investicija za par godina, samo dodatno average down cijene kada padne i ok. Nekima ni to nije ok, ali tako sam si posložila i odlučila i mirna sam sa sobom jer još učim i znam da ne znam dovoljno.
Neki (kao TEL) su mi dovoljno ok da ostavim malenu moon bag, a sve ostalno želim van. Nakon promišljanja i vaših postova, odlučih da ide u fiat i u pogodnom trenutku u ETH i BTC. Povratak na početnu, osnovnu ideju. To mi je najveći problem, poveći broj mojih altova je ERC20, trejd s ETH na IDEXu, a počela sam sumnjati u ETH kao "banku", što to mi je prije bila ok solucija.