Pages:
Author

Topic: Bundan sonra Türk insanının btc 'ye bakış açısı ne olur ? - page 4. (Read 1301 times)

member
Activity: 434
Merit: 16
Açıkçası bir türk insanı olarak, ne btc ne eth ne de altcoinlerden medet ummuyorum artık. Ne halleri varsa görsünler açıkçası. Hobi haline geldiği için piyasadayım yoksa çoktan bırakmıştım bende.
member
Activity: 210
Merit: 10
heralde bir dolandırıcılık unsuru olarak bakarlar, aynı çiftlik bank gibi bakarlar, zaten bu ikisi üst üste geldi, bizim millet kafayı taktı mı bırakmaz
member
Activity: 294
World’s First Decentralized ICO Platform
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bitcoin fiyatı 20 bine doğru korkunç şekilde yükselirken herkes haberdar oldu bitcoin denen şeyden. Öyle ki mahalledeki esnaf, eniştemiz, dayımız bitcoinden bahsetmeye başladı ve nasıl yatırım yapılacağını öğrenmeye başladı. Tabii alım için bayağı geç kalınmıştı, neredeyse çoğunluk en tepe seviyelerden giriş yaptı piyasaya. O dönemlerde forumlarda, sosyal medyada özellikle ekşide açılan başlıkları, yapılan yorumları iyi hatırlıyorum. Nasıl bitcoin alınır, borsaya nasıl para atılır ve trade yapılır gibi. Çevremde bu şekilde kriptoyla tanışan çok sayıda insan var ve maalesef herkes ciddi kayıp yaşadı. Bu açılardan birçok kişide ciddi pişmanlık oluşturduğunu görebiliyorum ama burası böyle sert bir piayasa ve acımaya yer yok. Spekülasyonlar, manipülasyonlar hep ensemizde. Ama genel çok bilinen bir laf var ya, herkes açgözlü bir şekilde alım yaptığında sat, ümitsizlik içinde satış yaptığında da al diye. Eğer bu söyleme uygun şekilde piyasa hareket ederse belki de yeniden bir yükseliş trendinin yaklaşması yakın olabilir. Tabii bu daha çok temenni, umarım bu şekilde olur ve herkes yaralarını sarar. Yoksa sürecin uzamasıyla kriptoya olan genel bakış bundan sonra hep olumsuz olarak kalır.
member
Activity: 322
Merit: 12
O zamandan sonra da kötü olmuştu şimdiden sonra da kötü olacak. Bu işe girip de zarar ettiyse eğer ( yeni giren bir çok kişi için geçerli gibi ) burasi dolandırıcıların yeri ve kesinlikle para yatırılmamasi gereken bir yer. Onun yerine de çiftlik banka yatirdilar zaten.
member
Activity: 560
Merit: 11
Arkadaş anlattı tanıdığı kredi çekmiş 30-40 bin liralık şu anda satsa 6 bin lira ediyormuş. o kadar işini bilmeyen var ki. bankalarda faiz üstüne faiz bindirir. hayatında ilk defa borsada yatırım yapan kişiler kripto pazarına geliyor. bildiğiniz borsadan daha riskli.
newbie
Activity: 75
Merit: 0
Turcoincilerde içinden geçti güven baya bir azalırt kriptolara artık .
newbie
Activity: 112
Ben çekirdek kesimin etkileneceğini düşünmüyorum geçen sene duyup gelenler de zaten bişey katmayacaklardı baktılar bu işten duydukları düşündükleri kadar kar yapamıyorlar bırakıp gittiler geri de gelmez çoğu
sr. member
Activity: 812
Merit: 262
ahahah görende çok zeki eğitimli bir milletiz de kırk yılda bir hata yaptık şimdi araştırma hesaplama yapıyorlar sanacak.
jet fadıl olayı ortada adam kaç kere tokatladı bir daha gittiler.
titan saadet zinciri yaşanmışken kairoslarla tokatladılar üstüne çiftlikbankla tüy diktiler diyorduk ama sırada turcoin varmış.
milletimiz çakallık peşinde olduğu müddetce btc de fomoda kalacaklar.
ne olacak 20k dan alanlar satıp kara geçip yükseliş devam ediyor diye tepeden bir daha alıp gelip yine ağlayacaklar.
newbie
Activity: 168
Genelde yaşlıların çoğu çiftlik bank gibi bir şey olduğunu sanıyorlar. Yaşlılar pek ilgili değiller. Gençlerin çoğunda 15 bin civarından girdiğini düşünüyorum. Onlarda ya satıp çıkmıştır büyük zararla ya da yatırdığı parayı gördüğü gibi çıkar.
newbie
Activity: 98
Çevremde hem zarar eden hem de isteyip de beceremediği için alamayıp düştü diye sevinenler var onlar hala bu işi çiftlik banktan ayıramıyorlar.
member
Activity: 406
Merit: 12
Kaç kere yazılıp çizildi, kredi çekip borç alınıp bu işlere girilmez diye. Bitcoin, ponzi şirketlerin kar payı dağıtma vaadi ile yatırım alıp, sonra da yeni gelenlerin parasıyla çark döndürülen bir yapı değil. Ama bizim insanımızın beklentisi genelde bu yönde oluyor. Kredi çekip, borç alıp girenler de pişman oluyor. Kaçınılmaz son.
newbie
her geçen gün bitcoine olan alaka artıyor gibi ve bu konu ile ilgilendiğimi de fazla kimseye söylememe yansıtmama taraftarıyım destek alıp akıl aldığım kişiler dışında, yani her ne olursa olsun göze kulağa cazip gelmeye devam ettiği için bitcoinle alakalı sıkıntılı dalgalanmalarda olsa halkın bakış açısı yoğun şekilde olumlu olacak gibi.
sr. member
Activity: 924
Merit: 251
Türk insanının bakışı neydi ki ne olsun? Bizim insanımız blockchain ve kripto paralardaki geleceği görebilecek kapasitede olsaydı tüm teknolojik devrimleri kaçırmazdı. Vizyonsuzluk ve eğitimsizlik diz boyu. O yüzden Türk insanının ne düşündüğünü kimse umursamamalı bence.
jr. member
Activity: 157
Merit: 3
Piyasa gerçekten bitik durumda, 7.aydan itibaren düzelir diyordum ama artık pekte ümidim kalmadı.PK ları yazdırıp biyere saklayıp bi 3-5 sene bakmayayım diyorum.Rn iyisi bu olacak heralde.
newbie
Activity: 112
Bu millet bitcoinin uzayamı çıkacağını sanıyor tabikide çıktığı gibi düşecekte o zaman sürekli çıksın varmı böyle dünya tabiki bizim millet çok cesur sürekli çıkacak diyip arabasını satarnlar evini satanlar ve hattar bankadan kredi çekip bitcoine bilinçsizce yatırıyorlar hiç bilgisi olmadan ondan sonra bitcoin kumar bitcoin tehlikeli derler kardeşim biliçsizce yatırım yapmayın ama milletimiz yine dinlemez bildiğini yaparrr yazık
member
Activity: 164
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Piyasa bir süre daha böyle giderse türk insanının dışında diğer ülke insanlarının da ilgisi azalacak ve piyasaya olan güven azalacak yakında alım satım yapan kimseyi bulamayacaklar.
newbie
Bence öncelikle fazla aceleci olmamak gerekiyor şöyle bir iyice anlamak dinlemek öğrenmek lazım hatta ben çevremde ki güvenilir bir arkadaşımdan desek akıl alıyorum, yoksa gerçekten o bitcoin yükseldi şu oldu bu oldu diye kayıp yaşayabilirdim, az az dikkatli ilerlemek lazım.
newbie
Activity: 64
Türk insanı balon ve ponzi olarak bakacak hep.
member
Activity: 462
çiftlik bank, turcoin, sikke, sikko vs ortada bitcoin yine yükselişe geçsin türkler basmaya başlarlar paraları btc'ye bizim millet böyledir. piyasa toparladığı zaman ve çıkış trendine geçtiğinde türkiye'de yine büyük hype olur.
newbie
Activity: 56
Bence mevcut süreçe öncelikle ön yargıyla yaklaşan insanlar bunu değiştiremezler, lakin sonrasında onlara somut birşeyler gösterirseniz yada onlar görürse emin olun bu ön yargı yerini ilgiye bırakacak ve bu ilgi zamanla kendisinin de bu işe girmesine yada araştırmasına sebeb olacaktır. Günümüzde birçok örneğini yaşadım Bkz: Ben Smiley
Pages:
Jump to: