Pages:
Author

Topic: Buyuk magazalardan Bitcoin ile odeme yapmayi talep etmek - page 8. (Read 22714 times)

hero member
Activity: 742
Merit: 501
Bunun cehaletle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Anlık olarak değişen bir birimi nasıl ödeme yöntemi olarak kabul etsin ki işletmeciler? Ben işletmeci olsam kabul ederdim değer kaybedip kaybetmemesi umurumda olmazdı, yatırım olarak görürdüm. Küçük işletmeler için zaten şuan çok zor ama büyük işletmelerin de buna insan kaynağı ayırması gerekiyor sürekli güncel tutmak için fiyatlarını.

doğru 2saatte 1birim 10$ oynuyor... abarırsa 100$ bile oynar, iner çıkar. sonuçta bu ürünün bir mailyeti var (elektronik fiziksel bir ürün için konuşursak) adam iyi mal sattım derken bir bakmış, batmış.bitcoin genelde hobi amaçlı üretilmiş ürünler için anca kullanılabilinir, el emeği veya düşük maliyetli ürünlerde geçerli olabilir.

Belki gelecekte 3. dünya savaşı çıkar, dünya düzeni çatırdar, millet kendi aralarında bu sanal parayı kullanmaya başlarlar normal gündelik işlerde....
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
Büyük mağazalar yerine bence büyük websitelerinden bu talebi yapmak lazım, hatta teknolojiyle içli dişli olan yerlere anlatmak daha kolay olacağı için doğrudan onlara.
Örneğin mağaza değil ama hedef kitlesi büyük olan webrazzi nin kurumsal tarafında veya sitede ilgili bir yere bitcoin kabul edilir ibaresi attırmak, onedio nun bitcoin üzerine listeler çıkartmasını sağlayarak bile popülaritesi arttırılır türkiyede.
Mağazaların ödeme yöntemi olarak kullanması çok çok uzun iş.
newbie
Activity: 41
Merit: 0
Bunun cehaletle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Anlık olarak değişen bir birimi nasıl ödeme yöntemi olarak kabul etsin ki işletmeciler? Ben işletmeci olsam kabul ederdim değer kaybedip kaybetmemesi umurumda olmazdı, yatırım olarak görürdüm. Küçük işletmeler için zaten şuan çok zor ama büyük işletmelerin de buna insan kaynağı ayırması gerekiyor sürekli güncel tutmak için fiyatlarını.
full member
Activity: 154
Merit: 100
Bugün meşhur bir teknoloji firmasından çamaşır makinası aldım gönlüm isterdi ki bitcoinle onu alabileyim aklıma buradaki konu başlığı geldi ve bunu yazmak istedim , gerçekten büyük firmalardan bitcoinle ödeme almalarını  talep etmek gerek .
member
Activity: 119
Büyük mağazalardan bitcoin ile ödeme talep ederseniz bön bön bakarlar. Bu kadar hayalci olmayın. 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz.
Neden olmasın ya o kadarda ülkemizi küçümsemeyelim ülkemizde cahil insanların olduğu kadar zeki insanlarımızda var forumda okuyoruz btc ile ödeme yapabileceğimiz alanlar var 10 yıl önce kredi kartları nasıl yoktu yada yaygın değildi ama şimdi olmayanı yok , gün gelir onların yerine btc kartlar alır .
newbie
Activity: 25
Merit: 0
Büyük mağazalardan bitcoin ile ödeme talep ederseniz bön bön bakarlar. Bu kadar hayalci olmayın. 3. dünya ülkesinde yaşıyoruz.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Bu işi hızlıca devreye sokabilen firmaların iyi kazanabileceğini düşünüyorum.
Riskli mi riskli tabii. Stabil fiyat seviyesi olmadığı için.
Dolarında sabit fiyatı yok ama bankalar dövizle ev araba kredisi verebiliyorlar insanlara ve insanlar bunu kabülediyor btc ile neden işletmeler bu riski almasın  ?

En azından tanınması açısından ve stabil fiyatı olmaması açısıdnan bitcoin ödemlerde %5 komisyon gibi uygulamayada gidebilirler. (Düşük miktarlı ömelerden bahsediyorum. 100 tl ve altı ödmeler gibi cafe hesabı vs gibi.)
Evet bu kabul edilebilir görünüyor.
Bu arada bankaların teklifinin kabul edilmesini de doğru bulmayanlardanım ben. Bankalarla ilgili her şeyden nefret ediyorum.
Sırf güven var diye tercih edilen kurumlar. Btc nin de birazcık daha güven kazanması lazım, gerisi gelir.
sr. member
Activity: 456
Merit: 261
Dolarında sabit fiyatı yok ama bankalar dövizle ev araba kredisi verebiliyorlar insanlara ve insanlar bunu kabülediyor btc ile neden işletmeler bu riski almasın  ?

En azından tanınması açısından ve stabil fiyatı olmaması açısıdnan bitcoin ödemlerde %5 komisyon gibi uygulamayada gidebilirler. (Düşük miktarlı ömelerden bahsediyorum. 100 tl ve altı ödmeler gibi cafe hesabı vs gibi.)
full member
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
Şuan kime anlatsan gavur icadı bu hayır gelmez diyecekleri birşey zamanında tv telefon bilgisayar internet gibi şeylerede demişlerdi ama şimdi hastası oldular sadec zaman lazım bitcoinin türkiyede güçlenmesi için
Fakat işin içinde para olduğu için btc kullanımı çokda önerilecek bir ödeme biçimi değil. Sebebine gelirsek herkezin bildiği gibi onaylanma süreci. Minimum 1 block süresinde onaylanıyor oda ortalama 10 dakika demek. Kasa sıra olduğu yetmicek birde kasanın yanında da sıra olucak. Bana göre bitcoinin Online hizmetlerde kullanılması çok daha mantıklı ve yeterli. Şuanki sistemle real de kullanılması zor.

Yazılım uzayında böyle bir sorunu ortadan kaldırmak hiçte zor değil. Bitgo  anlık işlem onayı ile bu sorunu şimdilik aşmış görünüyor.

www.coindesk.com/bitgo-instant-bitcoin-transaction-tool
member
Activity: 119
Her şey istemekle talep etmekle başlar toplum olarak bunun çok bilincinde değiliz ama ticari işletmelerin amacı satışlarını arttırmak olduğunu düşünürsek onlarda müşterilerin talepleri doğrultusunda hareket etmeyi isteyeceklerdir bircoin bu anlamda kullanılabilecek değeri olan bir araç olarak kullanılabilir  fakat insanların önce bitcoini tam anlamıyla tanımalı öğrenmeli ve güvenmeleri gerekmektedir bunun içinde bitcoin in biraz zamana olduğunu düşünmekteyim .

Şuan kime anlatsan gavur icadı bu hayır gelmez diyecekleri birşey zamanında tv telefon bilgisayar internet gibi şeylerede demişlerdi ama şimdi hastası oldular sadec zaman lazım bitcoinin türkiyede güçlenmesi için
Düşüncelerine kesinlikle katılıyorum ,her yenilikte olduğu gibi bizim devletimiz gene geriden gelecek ve sonra iş işten geçecek !
legendary
Activity: 980
Merit: 1011
Fakat işin içinde para olduğu için btc kullanımı çokda önerilecek bir ödeme biçimi değil. Sebebine gelirsek herkezin bildiği gibi onaylanma süreci. Minimum 1 block süresinde onaylanıyor oda ortalama 10 dakika demek. Kasa sıra olduğu yetmicek birde kasanın yanında da sıra olucak. Bana göre bitcoinin Online hizmetlerde kullanılması çok daha mantıklı ve yeterli. Şuanki sistemle real de kullanılması zor.
full member
Her şey istemekle talep etmekle başlar toplum olarak bunun çok bilincinde değiliz ama ticari işletmelerin amacı satışlarını arttırmak olduğunu düşünürsek onlarda müşterilerin talepleri doğrultusunda hareket etmeyi isteyeceklerdir bircoin bu anlamda kullanılabilecek değeri olan bir araç olarak kullanılabilir  fakat insanların önce bitcoini tam anlamıyla tanımalı öğrenmeli ve güvenmeleri gerekmektedir bunun içinde bitcoin in biraz zamana olduğunu düşünmekteyim .

full member
Activity: 182
full member
Bu eylem gayet güzel olmuş. Talep olursa arz da olur... En azından dijital mecralardan bunu talep etmemiz yaygınlaşmasına yardımcı olabilir.

Bi 2-3 sene sadece kişisel uğraşlarla bu yöntemler kabul olur öyle ahım şahım türk firmaları yönelmez bu ödeme yöntemine . Ama hiç yoktan bi bilinçlenme evresi oluşturmuş oluruz .. .
hero member
Activity: 1092
Merit: 520
Aleph.im
Bu eylem gayet güzel olmuş. Talep olursa arz da olur... En azından dijital mecralardan bunu talep etmemiz yaygınlaşmasına yardımcı olabilir.
sr. member
Activity: 406
Merit: 250
Follow me to the Profitland.
bitcoin herkes ögrenmesi ve uygulamaya geçmesi için daha zaman var gibi geliyor bana
hero member
Activity: 938
Merit: 1000
Bu iş sadece ülkemizin veya gençlerimizin yetiştirme tarzının sorunu değil
Bitcoin şu an doğma aşamasında..
Bebek daha..
Büyüyünce nasıl biri olacağı, ne iş yapacağı tam belli olmayan bir bebek
Bitcoin daha piyasaya girmedi
Tek tük göstermelik ödemeler, siteler..
zamanla girecek.. girmeli..
Yoksa geleceği olmaz..
full member
Bitcoini Türkiye'de ilk benimseyen pastadan büyük payı kapar bu açık ve net . Onun için izleyip göreceğiz ilk adımı kim atacak

Sanmıyorum.. Malesef ülkemizde bir firmayı mutlu edebilecek hacimde btc kullanıldığını sanmıyorum...

Evet dediğiniz gibi yüksek bir hacimde kullanılmıyor btc ülkemizde bunun nedenide bir üst post ta dediğimiz gibi bu tür konularda hep geride kalıyoruz ülkemizde bitcoin caizmidir konusu dönerken nasıl olurda gelişecek ülkemizde bitcoin ?

Bitcoin caiz midir diye sorgulayan kesime gelinceye kadar hedef kitlenin de haberi yok ki?
Gidin en modern universitede , öğrencilere sorun yüzde kaçı bir kere bitcoin transfer yapmış?

İşte bunun gibi saçma sapan şekilde büyütülmüş bir nesilimiz var onlar ancak knight mt2 lol gibi oyunlarda oynayıp item satarak kazanç peşinde oldukları için normaldir bitcoinin pek önem arzetmemesi
Pages:
Jump to: