Pages:
Author

Topic: Buyuk magazalardan Bitcoin ile odeme yapmayi talep etmek - page 9. (Read 22714 times)

sr. member
Activity: 350
Merit: 250
Bitcoini Türkiye'de ilk benimseyen pastadan büyük payı kapar bu açık ve net . Onun için izleyip göreceğiz ilk adımı kim atacak

Sanmıyorum.. Malesef ülkemizde bir firmayı mutlu edebilecek hacimde btc kullanıldığını sanmıyorum...

Evet dediğiniz gibi yüksek bir hacimde kullanılmıyor btc ülkemizde bunun nedenide bir üst post ta dediğimiz gibi bu tür konularda hep geride kalıyoruz ülkemizde bitcoin caizmidir konusu dönerken nasıl olurda gelişecek ülkemizde bitcoin ?

Bitcoin caiz midir diye sorgulayan kesime gelinceye kadar hedef kitlenin de haberi yok ki?
Gidin en modern universitede , öğrencilere sorun yüzde kaçı bir kere bitcoin transfer yapmış?
full member
Activity: 154
Merit: 100
Bitcoini Türkiye'de ilk benimseyen pastadan büyük payı kapar bu açık ve net . Onun için izleyip göreceğiz ilk adımı kim atacak

Sanmıyorum.. Malesef ülkemizde bir firmayı mutlu edebilecek hacimde btc kullanıldığını sanmıyorum...

Evet dediğiniz gibi yüksek bir hacimde kullanılmıyor btc ülkemizde bunun nedenide bir üst post ta dediğimiz gibi bu tür konularda hep geride kalıyoruz ülkemizde bitcoin caizmidir konusu dönerken nasıl olurda gelişecek ülkemizde bitcoin ?
full member

Türkiye bu zihniyette olduğu sürece en iyi ihtimal 10 sene sonra ciddi anlamda bitcoin ödeme kabul eden sağlam bir firma çıkabilir. Devlet ar-ge konularında çok yavaş kalıyor. Bu da tüm ülke politikasına ister istemez yayılıyor.

Evet arge konularında çok yavaş ilerleyen devlet yapılanmamız var ne bekliyoruz ki durum böyle olunca . Bizde iş işten geçtikten sonra değer kazanıyor.
sr. member
Activity: 350

legendary
Activity: 2310
Merit: 1028

Türkiye bu zihniyette olduğu sürece en iyi ihtimal 10 sene sonra ciddi anlamda bitcoin ödeme kabul eden sağlam bir firma çıkabilir. Devlet ar-ge konularında çok yavaş kalıyor. Bu da tüm ülke politikasına ister istemez yayılıyor.
full member
hero member
Activity: 644
Merit: 501
Bitcoini anlık kurdan tl'ye çevirip güncel kurdan ödeme alabilecekleri bir sistem kurmadan bitcoin büyük mağazalarda kullanılamaz
Fiyat çok fazla değişken çünkü
Bir etiket, broşür yapma imkanı yok

Bitcoini anlık kurdan istenilen para birimine çevirerek ödeme alabilen sistemler zaten var. Bunun en çok bilineni Bitpay. Türkiye de takascoin tüccar entegre sistemi kurmuştu. Hala işler durumdami bilmiyorum. Forumda @bitkoyun rumuzlu arkadaşımız bile raspberry pi ile Bitcoin tahsil cihazı yaptı. Fiyatın oynak olmasına karşın bu sistemler tüccarın para kaybını engeller. Şirketlerin Bitcoini kabul edip etmemesinin önündeki engelin fiyatın oynak olmasından kaynaklandığını sanmıyorum. Bunun nedenleri;
1- Bitcoini tanımamaları, önemini kavrayamamalari
2- Bitcoini kabul etmesinin kendisine bir fayda sağlamayacağını düşünmesi
3- Maliye ile ilgili çekinceler vs. Olabilir.

Çok hakim olmamakla birlikte bu sistemleri kulaktan duyma biliyorum
Fakat işlevselliğe geçmediği belli ki, aktif olarak hiç bir yerde kullanıldığını duymadım
Kullanılmayan bir sistemi de yok sayabiliriz..
Yani bu sistem, satış yapan firmalar için henüz yok..
Türkiye'de yok. Ama dünya üzerinde var.

https://coinkite.com/store/products/all
hero member
Activity: 938
Merit: 1000
Bitcoini anlık kurdan tl'ye çevirip güncel kurdan ödeme alabilecekleri bir sistem kurmadan bitcoin büyük mağazalarda kullanılamaz

Bitcoini anlık kurdan istenilen para birimine çevirerek ödeme alabilen sistemler zaten var. Bunun en çok bilineni Bitpay. Türkiye de takascoin tüccar entegre sistemi kurmuştu. Hala işler durumdami bilmiyorum. Forumda @bitkoyun rumuzlu arkadaşımız bile raspberry pi ile Bitcoin tahsil cihazı yaptı. Fiyatın oynak olmasına karşın bu sistemler tüccarın para kaybını engeller. Şirketlerin Bitcoini kabul edip etmemesinin önündeki engelin fiyatın oynak olmasından kaynaklandığını sanmıyorum. Bunun nedenleri;

Çok hakim olmamakla birlikte bu sistemleri kulaktan duyma biliyorum
Fakat işlevselliğe geçmediği belli ki, aktif olarak hiç bir yerde kullanıldığını duymadım
Kullanılmayan bir sistemi de yok sayabiliriz..
Yani bu sistem, satış yapan firmalar için henüz yok..
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007
Daha öncede yazmıştım bitcoinin aşırı değişken fiyatı insanları alış veriş konuusnda entegre etmesinin en önemli problem
Ya bitcoini anlık olarak tl'ye çevirip ödemeyi yapacak ara bir sistem geliştirilecek, ya da bitcoinin iyice yayılıp daha sabit bir değeri olması beklenecek..
söyledikleriniz de tercih sebepleri için önemli etkenler arasında mesela diğer ödeme sistemleri tamamen otomasyona bağlı ve garantili yöntemler ama bitcoin ayrı bir işgücü  ve ayrı bir meşguliyet gerektiriyor buna da kimse girmek istemiyor adam peşin malımı satmışım peşin paramı niye almayım diye düşünüyor.
hero member
Daha öncede yazmıştım bitcoinin aşırı değişken fiyatı insanları alış veriş konuusnda entegre etmesinin en önemli problem
Ya bitcoini anlık olarak tl'ye çevirip ödemeyi yapacak ara bir sistem geliştirilecek, ya da bitcoinin iyice yayılıp daha sabit bir değeri olması beklenecek..
legendary
Activity: 1445
Xapo oyun keyleri satıyor. Hemde çoğu oyun steam marketten ucuza geliyor.

https://world.xapo.com/?utm_source=webapp&utm_medium=store%20button&utm_campaign=button
Kullandığım birkaç site var bunun için ama ne kadar fazla site olursa o kadar iyi bence, Türkçe bir siteye eklenirse hem insanlar öğrenebilir Bitcoin hakkında, önceden SteamGamesBTC kullanarak birkaç oyun almıştım gayet memnundum, wallet olarak da https://premiumgiftcards.com/ var, sürekli alıyorum en memnun olduğum servislerden birisi
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024
Xapo oyun keyleri satıyor. Hemde çoğu oyun steam marketten ucuza geliyor.

https://world.xapo.com/?utm_source=webapp&utm_medium=store%20button&utm_campaign=button
legendary
Activity: 809
Online oyun keyleri, oyun içi eşyalar, hediye kartları satan sitelerle karşılaştığımda soruyorum sürekli fakat pek umursamıyorlar sanırım, yanılmıyorsam Gamesultandı bahsettiğimde düşündüklerini ama şu an eklemeyeceklerini belirtmişlerdi sanırım

Bence de bahsettiğin oyun eşyaları vb. satan siteler kolay entegre olabilir bitcoine
legendary
Activity: 1445
Online oyun keyleri, oyun içi eşyalar, hediye kartları satan sitelerle karşılaştığımda soruyorum sürekli fakat pek umursamıyorlar sanırım, yanılmıyorsam Gamesultandı bahsettiğimde düşündüklerini ama şu an eklemeyeceklerini belirtmişlerdi sanırım
legendary
Activity: 1498
Merit: 1007

takascoin kapattı gitti sanırım bayadır offline site en son bu duyuru vardı anasayfalarında
"T.C Kanunları gereği Bitcoin Alım ve Satımı yapılamamaktadır. Platformumuz regülasyon sonrası hizmetlerine devam edecektir. Anlayışınız için teşekkür eder, Saygılarımızı sunarız."
legendary
Activity: 1470
Merit: 1024

hero member
full member
Activity: 398
Merit: 118
Bitcoinin fiyati cok esnek oldugu için büyük firmalar bitcoin ile ödeme almaya başlarlarsa hafif bir sıkıntı cekebilir daha cok globalleşip ve fiyati biyerlerde sabitlenirse o zaman işler degişir
sr. member
Activity: 266
Türkiye'ye hizmet verebilcek bu tarz bir kurum bulunuyor mu?

Takascoin veya Btctürk böyle bir altyapı hazırlayabilir. Ancak sistemin yurtdışından bir borsaya bağlı olması gerekiyor. Şirketler Bitcoin'i ödeme yöntemi olarak kabul edecek ancak Bitcoin stoklamayacak. Anında dolar ya da TL'ye dönüştürecekler.
sr. member
Activity: 321
bitcoin stabil olmadan genel anlamda kabul görmez ne yazık ki Sad

Büyük şirketlerin Bitcoin kabul etmesi için fiyatın stabil olması gerekmez. Bitpay tarzı sistemlerle şirket Bitcoin ödemesi kabul edebilir, aracı şirketten ödemeyi TL olarak alır.
Türkiye'ye hizmet verebilcek bu tarz bir kurum bulunuyor mu?
Pages:
Jump to: