Salutare,
Aici puteti posta teoriile voastre in legatura cu motivul crearii banilor digitali ( cryptocurrency ) si, mai ales, argumentele care intaresc teoria pe care o sustineti. Am postat acum ceva timp pe "international", sa vad cum reactioneaza oamenii si ce teorii au, dar n-a fost prea mare inghesuiala, semn ca si strainii sunt mai interesati "$a ia$a banu', frate !" decat de ideea in sine de moneda digitala si implicatiile care decurg dintr-un astfel de proiect.
Daca tot am deschis topicul, mi se pare corect sa postez si ce cred eu, nu doar sa vad ce raspund oamenii, dupa care sa fac misto in legatura cu ce posteaza, cum am vazut ca se obisnuieste pe multe forumuri romanesti. Tinand cont ca subiectul e unul sensibil si nu foarte palpabil e chiar foarte usor sa faci astfel incat unele teorii sa cada in desuetudine.
Toate teoriile pe care le scriu sunt idei personale. Daca doriti sa postati o teorie pe care o cunoasteti, dar nu este a voastra, va rog sa precizati sursa de la care ati preluat-o.
- Teoria 1: Moneda digitala a aparut ca urmare a unei idei geniale, apartinand unui nene sau unui grup de persoane cu pseudonimul "Satoshi Nakamoto". La prima vedere, teoria pare plauzibila, insa problemele apar cand pui intrebari suplimentare: "Cine sta in spatele pseudonimului ?", "Ce motiv avea sa foloseasca un pseudonim ?", "De ce s-a retras dintr-un proiect pe care el insusi l-a inceput si era in plina expansiune ?". Bineinteles, intrebari ar mai fi, insa raspunsurile sunt doar ipotetice si fiecare poate sa-si creeze o versiune, in functie de cum vede situatia.
- Teoria 2: Moneda digitala a aparut ca urmare a unei initiative AMD. Va dati seama ca, la un calcul simplu, iesi mult pe plus daca angajezi o echipa de oameni sa creeze o astfel de moneda, iar minatul pe GPU sa se faca folosind placile video facute de tine. Practic, in felul asta, scapi de concurenta (Nvidia) si detii monopolul intr-un domeniu ce se extinde pe zi ce trece, asigurandu-ti vanzari de milioane de dolari. Judecand din punct de vedere corporatist, strict economic, mi se pare ca teoria asta e plauzibila.
- Teoria 3: Moneda digitala a aparut ca urmare a unui test pus de cale de Oculta Mondiala ( aici includeti ce organizatie doriti, de la servicii secrete, pana la societati oculte: CIA, NASA, masoneria, iluminatii etc ) pentru a vedea cum reactioneaza populatia sau, o alta varianta, sa pregateasca populatia pentru urmatorul pas. Evident, banii fiat nu mai au acoperire in nimc, dar tot trebuie sa tai copaci, sa faci hartia, sa o colorezi si sa le-o dai prostilor care muncesc pentru tine. Totusi, nu ar fi mai confortabil daca nu ar fi nevoie sa faci asta, transformand totul in biti ? Dai "send", bagi cantitatea si apesi enter ! Done
Varianta in care utilizatorii isi creeaza propria moneda nu e imbucuratoare sau propice pentru Oculta Mondiala, intrucat nu mai depinzi de o institutie privata care printeaza bani, ci iti creezi singur banii, folosind alte resurse. Totusi, daca impun, prin intermediul legilor, obligativitatea ca moneda digitala respectiva sa poata fi creata doar de anumite organizatii, atunci le-ar convenii de minune, intrucat ar putea sa continue sarada economica multe decenii de acum incolo, fara a fi nevoie de o prabusire a sistemului economic actual. Bineinteles, aici apar intrebari de genul: daca ar fi vrut cu adevarat sa termine cu moneda digitala, in principal cu BTC si LTC, de ce nu au cumparat toate ASIC-urile disponibile, astfel compromitand moneda respectiva si scazand drastic increderea populatiei in BTC, de exemplu, facand-o aproape inutilizabila, ca in cazul atacului asupra TRC. Bani au, minti stralucite pentru a crea asa ceva au, deci de ce nu ar fi facut-o, daca ar fi dorit ? De asemenea, in cazul LTC ar fi putut sa cumpere toate GPU-urile produse de AMD si sa-si faca propriile datacenters pentru a ajunge la 51% din hashrate-ul total si ulterior sa destabilizeze moneda, scazand credibilitatea mult mai drastic decat ar fi facut-o condamnand cate un individ la inchisoare sau inchizand cate o companie. De ce nu au facut-o ? Un raspuns ar putea fi: pentru ca tocmai ei au creat conceptul de moneda digitala si doresc sa vada cum decurge experimentul si cum reactioneaza populatia in fata unei astfel de idei.
Daca aveti alte teorii, obiectii, idei, intrebari in legatura cu subiectul propus, va invit sa postati in acest topic.