Dobra, ja przespałem kilka ostatnich lat
i nie zdążyłem nabić rangi, zresztą i tak z powodów zdrowotnych ledwo daję radę korzystać z forum, stąd też takie pytanko: można handlować meritem? Tzn. mogę uzależniać dostęp do pewnej treści/ usługi od tego, czy ktoś mnie "zmerituje", czy jest to niezgodne z zasadami forum?
Chodzi o to, że mam zamiar uruchomić pewną usługę i pierwszym użytkownikom chciałbym dać pewnego rodzaju bonus, jeśli mógłbym uzależnić dostęp do tego bonusa od zmeritowania to upiekłbym dwie pieczenie na jednym ogniu:
- podbiłbym sobie rangę
- dawałbym coś za darmo, ale jednak za pewną "opłatą" - ludzie by bardziej to cenili + fałszywe konta by raczej w tym nie brały udziału
Merit został wprowadzony tydzień przed zmianą mojej rangi na hero a to konto mam zrejestrowane od 6 lat tak że dokładnie wiem co masz na myśli mówiąc o przespanych latach
.
Oczywiście byłem na forum regularnie przez te lata bo jak wszyscy weterani wiedzą wcześniej to było jedyne miejsce lub jedno z bardzo niewielu gdzie można było dowiedzieć się o kopaniu, znależć pomoc techniczną i nowości ze świata Bitcoina. Ja jestem z BTC od początku tak wcześnie, że ukopałem starym laptopem medion akoya 6310 mały majątek bo aż ponad 20 BTC. Spalił się po 6 miesiacach (dosłownie się zapalił taki był gorący) a moje BTC było warto całe 10$
. Ale już od pierwszego spotkania z BTC wiedziałem, że jest to coś niesamowitego.
Tak jak wielu ludzi w tym czasie nie postowałem dużo i zazwyczaj spam jak teraz patrzę na moją historię z pierwszych 2 lat. Muszę dodać, że to jest moje drugie konto a pierwsze miałem ponad rok i zostało zhakowne kiedy hasła wypłyneły w 2011 po raz pierwszy. Nie miałem potrzebnej wiedzy i przez długi czas tylko czytałem forum i brałem udział w jakichś promocjach i różnych tematach o kopaniu bo zawsze miałem jakieś tam problemy/pytania.
Też nie mam za wysokiej rangi a mógłbym miec maxa już dawno. Ale jakoś nigdy mi tam nie zależało. Dopiero szaleństwo zaczęło się jak wprowadzili merity. Zacząłem tak jak wszyscy za wszelką cenę próbować znależć merity i nawet napytałem sobie biedy i dostałem -4 karma od wysokich rang DT z tego powodu.
Przez ponad pół roku robiłęm co mogłem żeby odzyskać reputację i udowodnić, że jestem wartościowym członkiem tego forum. W końcu wziąłem się za siebie i zacząłem zwracać szczególną uwagę na jakość moich postów. Żeby miały dobrą gramatykę, były wysokiej jakości i co najważniejsze bez jakichś rażących błedów i 100% na temat.
Na naszym forum staram zię używać polskiej trzcionki a jest to dla mnie holernie trudne bo mam niemiecką klawiature i holenderski windows
. Pomagałem i nadal pomogam moderatorom walczyć ze spamem reportując posty (aktualnie ponad 3000 raportów, 100% trafność) i inne próby łamania regulaminu. Jestem w takiej małej grupie tu na forum, która zajmuje się czyszczeniem tematów w trochę bardziej efektywny sposób jak reportowanie. To pomogło w końcu odzyskać reputacje i zowu jestem normalnym zerem
.
Oczywiście jak już mi przestało zależeć na osiągnięciu wyższej rangi bo coraz więcej bounty kampanii okazuje się totalnym przekrętem, coraz niższe stawki, aktualny krach na rynku i spadek wartości krypto a co za tym idzie opłacalności brania udziału w bounty i inwestycji to oczywiście zaczęły się powoli pojawiać jakieś tam merity. Ale pomimo wszystko w tym tempie zajmie mi jakieś 4 lata żeby osiągnąć rangę hero
.
Dla ludzi mieszkających i pracujących w polsce jest nadal jakiś pieniądz z bounty ale jak mieszkasz i pracujesz za granicą to ta kasa już nie jest taka duża aktualnie. Szczególnie ostatnio wszystkie tokeny i coiny wprowadzone na giełdy po ICO straciły na wartości 10 do 50X. Airdopy to też już tylko grosze a jeszcze rok temu dostawałem 1500$ np z BTCe.
...pytanko: można handlować meritem?...
Nie można handlować meritem jest to wbrew regułom tego forum.