Pages:
Author

Topic: Dolar 7,20 TL çıkarak yeni bir rekor daha kırdı - page 5. (Read 1195 times)

jr. member
Activity: 322
Merit: 2
Öyle bir hale geldik ki et tahıl gibi temel gıda malzemelerinde bile kendimize yetemiyoruz. doların artışını ev halkı 1 aya kalmaz çok ağır bir şekilde hissedecek.
newbie
Activity: 98
Merit: 0
Çarşambaya kadar vakit verdi Amerika. Bugün Cumhurbaşkanı geri adım atmayacağımızı düşündüren şeyler söyledi. Faiz dahi arttırılsa çarşambadan sonra 7-8 seviyelerini göreceğimizi düşünüyorum.
member
Activity: 518
Merit: 10
Doların çıkması herşeyin pahalıya gelmesi demek. Önceden alınan 1 koli yumurta 10 lira iken şimdi 15 lira. Neden arttı diyoruz. Her şey dolarla yürüyor yem dolara endeksliymiş.
jr. member
Activity: 112
Merit: 1
akpli değilim tabii ki fakat bu artışın daha doğrusu bu denli yüksek artışın sebebinin abd olduğu ortada. rahip bugün bırakılsa yarın epey düşer dolar.

bu işlerin rahip ile pek bir alakası yok. Öyle bir durum olsa 2 yıldır tutuklu olan rahip yeni mi akıllarına geldi. Bu zamana kadar rahip ile ilgili hiç bir şey söylemeyen abd bir anda rahibin en büyük savunucusu onun için dünyaları yakacak bir devlete dönüştü.

Suriyede abd'yi sıkıştırmamız olabilir.
rusya, çin, iran ile yakınlaşmaya başlamamız olabilir. s400, nükleer santral projesi, suriyede rusya ile beraber çalışma
brics'e yaklaşma çabalarımız olabilir.
abd'nin ara seçimlerinin yaklaşması olabilir.

bunlar olabilir ama rahip belkide %1 etki eder.
copper member
Activity: 224
akpli değilim tabii ki fakat bu artışın daha doğrusu bu denli yüksek artışın sebebinin abd olduğu ortada. rahip bugün bırakılsa yarın epey düşer dolar.

Bu yükselişlerin rahiple alakalı olduğunu düşünmüyorum. Rahip sadece bahane. Bence bu işin altında başka bir çapanoğlu var. Bugünleride atlatacağız neleri atlamadık ki?
member
Activity: 252
Merit: 10
dolar bu hızla yükselmeye devam ederse yakında ya büyük zam gelir o zam gelmezse de market raflarında ürün bulamayız. En geç eylül ayıyla zam yağmurları başlar.
jr. member
Activity: 420
gıda stoğu yapmak gerekecek mi acaba veya bu artışların zam olarak bize geri dönüşü nasıl olacak. düşündükçe ürküyor insan.
jr. member
Activity: 462
member
Merit: 11
6.81'i gördü ama dolar 6.5 liraya sabitlendi artık. Bir zamanlar dolar düşecek diyorlardı şimdi her gün ayrı bir yükselişle uyanıyoruz.
jr. member
beni hiç şaşırtmayan  bir kayıp oluyor. seçimden önce de sonra da herkes bas bas bağırdı dolar artacak, ekonomi batacak diye.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Damat 10 numara bir ekonomik modelden bahsetti. O modelle beraber Türkiye şahlanacakmış. ulan daha kendisi anlatırken piyasa buna hayır dedi.
legendary
Activity: 1877
Merit: 1396
The Last Cryptocoin Burner
jr. member
Activity: 239
Bayrama kadar 5.40 muhabetti vardı bi anda uçtu gitti ,ekonomi modeli de içi boş bişeydi önü kesilmez daha da , neyse ki bizim allah ımız  var..
newbie
Activity: 70
Ülke olarak iflasa son bir adım kaldı. Ve hala en ufak bir önlem, adım söz konusu değil. Çok karanlık yıllar bekliyor bizi.
newbie
Activity: 97
Pump dump zamanında btcturk ve koinim yavaşken sövüyordum ama bugün finansbankın internet bankacılığıda bizim kripto borsaları gibiydi biran yanlış siteye falan giriyorum sandım bakiyem gözükmüyordu bile bazen birde satın almasınlar diye 1 tl makas koymuşlar al-sat arasına uyanıklar...
newbie
Activity: 140
bu kadar oynak dolar kurunda bekleyip de rayına oturur havasında gezmek uygun değil. en büyük hata ithalata dayalı ekonomiye sahip olmamız. 500 milyar dolar de özel sektör dış borcu. nasıl ödeyecek bunu. geliri tl ile.  enflasyon, faiz, dolar, euro hepsinde başarısız olunmuyor mu

bu adamlar bu borcu hadi diyelim 1 ocak 2018 döviz kuru ile almış olsunlar. Dolar o zaman 3.75 liraydı. Bugün 6.5 lira. bu yıl özel sektör artı devletin borcu 1.375 trilyon lira arttı. buyur buradan yak bakalım.
full member
Activity: 742
Merit: 112
bu kadar oynak dolar kurunda bekleyip de rayına oturur havasında gezmek uygun değil. en büyük hata ithalata dayalı ekonomiye sahip olmamız. 500 milyar dolar de özel sektör dış borcu. nasıl ödeyecek bunu. geliri tl ile.  enflasyon, faiz, dolar, euro hepsinde başarısız olunmuyor mu
member
Merit: 32
Medeniyetin beşiği dediğimiz her ilinden ayrı bir tarih fışkıran, Güneyinde ve Batısında harika sahilleri olan, Efes ve Meryemananın bulunduğu, Kış sporları içinde ideal olabilecek bir ülkedeyiz.

Hala turizm olarak çok kötüyüz.

Hele tarım ? İçler acısı durumda...

Bu yukarıda ki konularda uzman olursak ağır sanayi adımlarını atabilecek birikim ve güvenebileceğimiz bir şeyler olur elimizde.

Hadi uçak/araba vs yapamadık yahu turizm yada tarımın bahanesi neydi ?

Diyanete ayıracağın bütçeyi turizm ve ülke tanıtımına harcasaydık ülke bu halde olmazdı.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
  Dün yılbaşında 7 nin üstüne çıkar mı diye anket vardı değil mi?   Sanırım yarın görücez 7 yi...

Pazartesi en az 7 lira ile açılır artık bu piyasa. Yıl başına 7 lira diye düşünürken yıl başına kadar 10 lirayı görürüz biz. Daha krizde olduğumuzu bile kabul etmiyorlar. Daha kabul edeceklerde çözüm bulacaklar üstüne uygulayacaklarda. Daha çok kaybedeceğiz çok.
newbie
Activity: 238
Doların önlenemez çıkışı devam ediyor ,yıl sonuna kadar 6 lira beklentimiz daha şimdiden üstüne çıktı .Amerikanın Türk mallarına uyguladığı vergi oranını yükseltmesi doların artışını hızlandırdı.
Pages:
Jump to: