Pages:
Author

Topic: Dolar 7,20 TL çıkarak yeni bir rekor daha kırdı - page 9. (Read 1198 times)

jr. member
Activity: 378
Merit: 1
Önümüzdeki günlerde daha ne rekorlar göreceğiz ,ekonomik yaptırımlar ve ambargo ile karşı karşıya kalan ülkemiz acilen müdahelede bulunarak Amerikaya heyet gönderdi .
jr. member
Activity: 182
Merit: 4
Doların hızına kimse yetişemiyor artık bu işin sonu nereye varacak diye düşünüyorum işin içinde çıkamıyorum, doların reel değerinin 7.38 lere kadar ulaşacağını söyleyenler de var durum gerçekten endişe verici.

Bunu söylemek için en ekonomist olmaya ne de ekonomiyi birebir takip edip onun eğitimini almaya gerek var. 3-4 tane veriye baktığın zaman 7.38 i bilemezsin ama 7 lira olacağına garanti verebilirsin. Bende bu şekildeyim. 2019 yılında 7 lira olması çok zor değil.
jr. member
Activity: 168
Doların hızına kimse yetişemiyor artık bu işin sonu nereye varacak diye düşünüyorum işin içinde çıkamıyorum, doların reel değerinin 7.38 lere kadar ulaşacağını söyleyenler de var durum gerçekten endişe verici.
member
Activity: 224
Merit: 10
bundan 15 yıl önce birisi sizin kulağınıza fısıldasa dolar 5.40 olacak diye. kaç kişi inanırdı acaba. Ben büyük ihtimalle yok artık derdim. ama oldu. bu büyümeyi görünce artık dolar 10 lirayı da rahatlıkla görür diyorum.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
Şu an bunu turizm gelirleri ile dengelemek istiyorlar ama turistler 1 ay sonra gidince baş başa kalacağız işte o zaman işler bizim açımızdan hiç iyi olmayacak. Kış sert geçecek hazırlıkları yapmak lazım.

turizmi de gözlerinde çok büyütmesinler yıllık 30 milyar $'lık getiri sağlıyor ama giderlerden kimse bahsetmiyor. O oteller bir anda dikildi ve hiç bir masrafı yok mu bu otellerin. net kaç para kalıyor acaba?

kaldı ki hadi turizm var. O turizmden 1 yıl boyunca gelen paranın hepsi net kar olsa bile bizim 4 aylık cari açığımızı karşılamıyor.
member
Activity: 208
Şu an bunu turizm gelirleri ile dengelemek istiyorlar ama turistler 1 ay sonra gidince baş başa kalacağız işte o zaman işler bizim açımızdan hiç iyi olmayacak. Kış sert geçecek hazırlıkları yapmak lazım.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Su veren itfaiyenin hortumunu seveyim. İnşallah sene sonuna kadar 10 lirayı görürüz ve toplumun %90'ı açlık sınırına iner. Toplumun o kesimi açlıktan sefaletten yok olsa bile hala aynı haltı yiyip oy verecek insanlar. Bizimle beraber onlarda batsın başka bir isteğim yok.

onlardan kastın onlara oy veren fakir kesim ise onlar bizden önce zarar görmeye başladı. Bizden daha büyük zarar görüyorlar. onlara hiç bir halt olmaz. zamanında kendilerini garantiye aldılar zaten onlar.
member
Activity: 490
Su veren itfaiyenin hortumunu seveyim. İnşallah sene sonuna kadar 10 lirayı görürüz ve toplumun %90'ı açlık sınırına iner. Toplumun o kesimi açlıktan sefaletten yok olsa bile hala aynı haltı yiyip oy verecek insanlar. Bizimle beraber onlarda batsın başka bir isteğim yok.
newbie
Activity: 238
Merit: 0
Görünen o ki ülke halkı olarak her geçen ay dolardaki rekoru yenilenmiş göreceğiz.Bu kadar ekonomik dar boğaza düşeceğimiz doların bir anda %30 artış göstermesini bir çoğumuz bu kadar ekren beklemiyorduk.
jr. member
Merit: 3
Dolar aldı başını gidiyor ,durmak bilmeden artan fiyatı ve enflasyona etkisi kesilmeden devam ediyor .Doların yükselişini durdurmak 2020 yılına kadar pek mümkün olmayacak gibi duruyor .

16 yıl boyunca bütün şirketleri sattılar. Üstüne satılanlardan gelenlerden çok daha fazla borç aldılar. bu kadar yükten sonra 2020 yılında da düzelmesi imkansız. IMF yolu görüldü artık.
member
Activity: 336
Dolar aldı başını gidiyor ,durmak bilmeden artan fiyatı ve enflasyona etkisi kesilmeden devam ediyor .Doların yükselişini durdurmak 2020 yılına kadar pek mümkün olmayacak gibi duruyor .
jr. member
Activity: 462
Asıl sıkıntı eylül ayında başlayacak bunlar hep ön hazırlık. Yıl sonu yaklaştıkça her şey daha kötüye gidecek maalesef.
newbie
Activity: 140
5.42'ye geldi o sıralarda merkez bankası döviz satım ihalesi mi ne açmış. yarım yamalak okudum. 2 milyar dolar değerinde döviz satış ihalesi ne oldu? 5.20'ye geldi şu 20 kuruş aralıkta git gel yapıyor.

bırakın merkez bankası elindeki tüm döviz rezervlerini kullansa düzelmez.

ekonomiyi bu kadar kırılgan hale getirenler utanır mı acaba? faizler %100-200 gibi bir banda gelirse anca 4 liraları görürüz. yakında böyle hamleleri de bekliyorum.

bankaların merkez bankasında teminatta olan dolarlarının bir kısmını kullanmalarına izin verildi. İzin verildikten sonra yükseldi zaten dolar sonra da tekrar düştü.
jr. member
Activity: 266
Merit: 2
5.42'ye geldi o sıralarda merkez bankası döviz satım ihalesi mi ne açmış. yarım yamalak okudum. 2 milyar dolar değerinde döviz satış ihalesi ne oldu? 5.20'ye geldi şu 20 kuruş aralıkta git gel yapıyor.

bırakın merkez bankası elindeki tüm döviz rezervlerini kullansa düzelmez.

ekonomiyi bu kadar kırılgan hale getirenler utanır mı acaba? faizler %100-200 gibi bir banda gelirse anca 4 liraları görürüz. yakında böyle hamleleri de bekliyorum.
member
Activity: 392
Merit: 11
merkez bankası dolara müdahalede bulunuyor ama doları düşüren şey abd ile ön anlaşma yapıldı haberi oluyor.
member
Sonumuz hayırlı olsun artık diyecek başka bir şey kalmadı ne yazık ki. İnşallah daha da fazla değer kaybetmez Türk Lirası buna da razı oluyoruz mecbur.
newbie
Activity: 280
valla 5.42 ye yükselmesi ekonomiyi alt üst etti, resmen son darbeyi vurdu,  valla çok rezil şekilde yönetiliyoruz
member
Activity: 322
Merit: 32
Yıllarca ekonomi balon, inşaat ile gelişme ve iç piyasada tüketime dayalı gelişmenin sonu yoktur diye uyardılar. İnsan bile bile ladese üzülüyor. Ülkede ki müteahhit sayısı ile mühendis sayısını karşılaştırın sonuca ulaşın.

On binlerce ilkokul mezunu müteahhit var memlekette.
member
Activity: 518
Merit: 13
yeni rekoru yakındadır söylemedi demeyin zaten rekor kırmaktan başka işe yaradığı yok bu sıralar, yavaş yavaş fakirleştirmeye oynuyor.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Doların 5’in altına düşmesi imkansız sayılır bu saatten sonra. Belki 5.20 seviyelerinde tutabilirler bir süre.
Pages:
Jump to: