Ancak benim de elimde bulunan airdrop&bounty tokenlerimin yanında girdiğim ico yatırımlarım da mevcut, hiçbirini paylaşmamaya ve insanlara manipülatif sonuçlar doğurtmamaya çalışorum. Bunu söyleme amacım, diğer başlıktaki sadece yatırım yaptığınız, ''unutmalık sepet'' vurgusudur ki şuanda birçoğunun durumu belli. Kripto para piyasasına giren ve diğer başlığı gören birisi yatırım tavsiyesi olarak görüp, alım yapıp, üstüne sizin gibi sistemden çıkamayıp ciddi travmalarla karşılaşabilir. Bu durumları çok hassas görüyorum. He, yatırım tavsiyesi verilemez mi? Elbette, ama proje açıklaması teknolojisi ve ekibini inceleyerek bilgiye dayalı olmak kaydıyla yapılabilinir ki ''sempati besliyorum'' demek bana pek makul gelmiyor.
Ben de mesela, btc ve eth ile al-sat yaparak elimdeki nacizane parayı %50 arttırmıştım. Ana paramı tamamen çekmiş, kar edindiğim %50'nin %30'luk kısmını da çekip, kalan miktarları çeşitli altcoin ve ico'lara yatırmıştım. Sonradan da kardan zararlar olmak üzere bi kısmını sattım. Şuanda o tokenlerim pek para etmiyor, ancak portfolom ico ve bounty tokenlerimle zengin durumda.
Yani öncelikle nefs terbiyesi gerekiyor trade için, akıl sağlığımı etkileme korkusundan sebep trade yapmayı bırakıp bounty ve ufak miktarda hold yapmayı kendime düstur edindim.
Yapmayalım mı trade? Hold da mı yapmayalım ? - Elbette yapın, ancak al-sat için gerekli sabır ve donanım gerekli. Hold için çok daha büyüğü... Öncelikle isim güzel, reklamı iyi hoş demek değil mesele. Neo da olabilir Eth de altyapısı ama proje konusu ve ekip, hardcap-softcap-supply ve nicesine bakmak gerek. En önemlisi unutulabilecek paralar. Bunlar sağlanırsa elbette güzel bir meşgal. Zaten benim kastettiğim sağlıklı yapılabilmesi, yoksa benim tokenlerim hareket olmadığında nasıl değerlenicek
Tekrar geçmiş olsun ve tebrikler, 24 yaşında evladı olan genç birisi için güzel ve değerli tecrübeler bunlar.
Değerli yorumun ve iyi dileklerin için teşekkürler neredeyse aynı şeyleri yaşamışız gibi hissettim kendimi sizinle, bende ana paramı kurtarıp 10-15 falan kar etmiştim o karı o anki heyecanla falan rastgele coinlere yatırıp sepet yaptım ve ledger nano s cihazımda sakladım hala saklıyorum ve saklayacağım.
Ben zaten o başlıkta aldığım tüm coinlerin yanına saçma sapan nedenler yazmışım bana bakarak yatırım yapmış birinin olabileceğini sanmıyorum herkes o nedenleri okuduktan sonra gülüp geçmiştir diye düşünüyorum ama uyarı için teşekkürler herkese uyarı olsun bu kimsenin sepetine güvenip sepet yapmayın ki zaten o günlerde ne alsaydınız zararda idiniz şuan da BNB hariç
Rica ederim, ne demek. Ben de tecrübe paylaşımı için teşekkür ederim.
Ben edindiğim aralık-ocak dönemindeki kârımı şansa edindiğimi düşünüyorum. Zamanla belirttiğim çizelgede gidip, hastalık haline dönüşen ( bende al-sat çok fazla takıntı haline geldiğinden ) durumumu normal seviyeme indirgeyebilmiştim.
O arada yaptığım hata, kârdan zarar etmek değil, bitcointalk platformunu ve çeşitli kaynakları bilmeden google vasıtasıyla edindiğim yanlış mining kararlarıydı ki X11 algo kazan Antminer D3 Asic cihazını en yüksek fiyatlarında arkadaşımla ortak olarak almış, adını söylemeyeceğim bi coin'i kazmaya başlamıştık. Eğer o zamanlar bu siteyi adamakıllı takip etseydim, belirttiğim kaynakları inceleseydim böyle bir hata yapmayacaktık. Daha sonrasında farkettik ve bu durum hatamızdı. Çok zarar etmedik ama insanın biraz canını sıkıyor, ilk bireysel ticari denememiz hüzün olmuştu en nihayetinde
Elbette o yatırımlarınızda da bildiğim ve güzel olan projeler var, gelecekte belki de yüksek meblağlara gelicek, benim kastettiğim hem şans hem tecrübenizle artı değerde çıkabilmişsiniz. Ancak düşük de olsa etkilenen yurdum insanları google'dan vs görmüş ve yatırmışsa onlar için üzücü, ben gelecek için hepimize ders olması temennisiyle yorumladım. 3,8 dolardan kredi çekip ripple alan insanlar var malum memlekette. Yaptığınız yanlış da değildi, sadece nefsi düşük herşeyden etkilenen insanlara ''ytd. veyahut unutulabilecek meblağlarla girilmesi'' uyarısıyla öneri post yazmamızın temennisiydi.
Tekrar geçmiş olsun ve tebrikler.