Pages:
Author

Topic: Düşünüyorum'da Allah Kurtarmış Gerçekten... Şükürler Olsun... - page 5. (Read 2785 times)

sr. member
Activity: 560
Merit: 251
Holdun saçmalık olduğunu bitcoine 5 sene önce yatırım yapana anlatır mısınız? Ethereuma ilk çıktığında yatırım yapana anlatır mısınız? Trade o kadar mantıklı ki al sat yapmamak için kendinizi engelleme yoluna gitmişsiniz.

Çok yerinde ve doğru bir tespitte bulunmuşsunuz tebrik ediyorum ancak ben eğer hold yapsaydım şuan bu halde olurdum diyorum 1-2 sene sonra keşke hold yapsaymışım da diyebilirim hiç belli olmaz eğer gerçekten holdun saçmalık olduğunu düşünseydim zaten sepet yapmazdım ama inanın sepeti kendimi avutmak için yaptım Smiley Hepimiz için Hayırlısı...
sr. member
Ben şu ana kadar kazandığım bütün parayı holddan kazandım fakat bu şu demek olmuyor (sonsuza kadar hold yapılmalı?!) halbuki cebinde olmayan para senin paran değildir dolayısıyla kâr realizasyonu yapacaksın kardeşim eğer paraya ihtiyacın varsa kârını cebine koyacaksın.

Aynen öyle kendinize bir hedef koymalısınız ve hedefe ulaştığınızda hayal (ulan bu yükseliyor dahada yükselecek 3-5x yapacak diyorlar şu olacak bu olacak) kurmayı bırakın.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
Holdun saçmalık olduğunu bitcoine 5 sene önce yatırım yapana anlatır mısınız? Ethereuma ilk çıktığında yatırım yapana anlatır mısınız? Trade o kadar mantıklı ki al sat yapmamak için kendinizi engelleme yoluna gitmişsiniz.
sr. member
Her coin ile hodl yapılmaz, çünkü kripto piyasasında yatırım yaptığımız coinler, normal borsada işlem gören şirketlerin hisseleri gibi yatırımlar değil, üretim yapmıyorlar, gelirleri yok, bir çoğunun ürünü bile yok. Coinlerin çoğu sınırsız değil sürekli yenileri üretilip piyasaya dağıtılıyor, kilitli tokenlerin kilidi kalkıyor. Tüm bunlar satış başkısı yaratan şeyler. Ayrıca sizin hold yapıp gelecekte bir şeyler beklediğiniz coinleri başka coinler gereksiz hale getirebilirler.

Peki Hodl ne zaman yapılır? Eğer o coin size pasif getiri sağlayacaksa ya da potansiyelinin çok altında olduğuna inanıyorsanız hold yapabilirsiniz. Boğa piyasasındaysanız yine hodl yapmakta fayda var. Alım-satım konusunda tecrübe sahibi değilseniz ve sürekli hata yapıyorsanız yine hodl yapmak sizin için en doğrusu olacaktır.

Aynen hocam işte bunları bir çok arkadaş göz ardı edip sadece paraya odaklanıyor %1-%10 peşinde koşayım derken eldekinden olabiliyor kesinlikle dikkatli olmak ve iyi seçimler yapmaya çalışmak lazım.
sr. member
Kimsenin tavsiyesini dinlememe konusuna sonuna kadar katılıyorum. İradenide takdir ettim hocam. Bıraktım diyip zararda bırakmışsın.

Evet hocam iradeli olduğumu yeni farkettim mesela 5 aydır ağzıma sigara değmedi bir anda bırakmama rağmen Smiley ancak yanlış anlaşılan bir şey var ben zararda bırakmadım Smiley dersimi aldım ve zararımı çıkarır çıkarmaz bıraktım umarım herkesin gönlüne göre olur...
sr. member
Kripto para ticareti aşırı stresli uğraştır, stresle baş edemeyen yapmasın bir günde paranız 1/4 eriyebilir. Para kaybetmekten korkmayan zaten kazandığım kadar kazandım diyen çalışmayı bırakmasın.

Kesinlikle öyle hocam abartmıyorum 1 senede resmen 10 yıl yaşlandım saçlarım döküldü ve abartılı bir şekilde ağarmaya başladı görüntüm en az 30-35 gösteriyor Sad
legendary
Activity: 1456
Merit: 1005
Kripto para ticareti aşırı stresli uğraştır, stresle baş edemeyen yapmasın bir günde paranız 1/4 eriyebilir. Para kaybetmekten korkmayan zaten kazandığım kadar kazandım diyen çalışmayı bırakmasın.
member
Activity: 252
Merit: 10
o kadar para kaybettikten sonrada çıkmak ne kadar mantıklı anlamıyorum şu konuda haklısın trade büyük yatırımcıların işi onlarda günlük bazda ticaret yaparak kazanıyorlar sadece hodl yapmanın hiçbir manası yok bunuda gördük gördüğü rakamın 10 kat aşağısına düştü coinler
member
Activity: 490
Kimsenin tavsiyesini dinlememe konusuna sonuna kadar katılıyorum. İradenide takdir ettim hocam. Bıraktım diyip zararda bırakmışsın.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Her coin ile hodl yapılmaz, çünkü kripto piyasasında yatırım yaptığımız coinler, normal borsada işlem gören şirketlerin hisseleri gibi yatırımlar değil, üretim yapmıyorlar, gelirleri yok, bir çoğunun ürünü bile yok. Coinlerin çoğu sınırsız değil sürekli yenileri üretilip piyasaya dağıtılıyor, kilitli tokenlerin kilidi kalkıyor. Tüm bunlar satış başkısı yaratan şeyler. Ayrıca sizin hold yapıp gelecekte bir şeyler beklediğiniz coinleri başka coinler gereksiz hale getirebilirler.

Peki Hodl ne zaman yapılır? Eğer o coin size pasif getiri sağlayacaksa ya da potansiyelinin çok altında olduğuna inanıyorsanız hold yapabilirsiniz. Boğa piyasasındaysanız yine hodl yapmakta fayda var. Alım-satım konusunda tecrübe sahibi değilseniz ve sürekli hata yapıyorsanız yine hodl yapmak sizin için en doğrusu olacaktır.
member
Activity: 280
evet sonsuza kadar hold yapılacak diye bir kaide yok, kar yapınca çıkmayı da bilmek gerekiyor hocam,
full member
Activity: 158
Merit: 100
Ben şu ana kadar kazandığım bütün parayı holddan kazandım fakat bu şu demek olmuyor (sonsuza kadar hold yapılmalı?!) halbuki cebinde olmayan para senin paran değildir dolayısıyla kâr realizasyonu yapacaksın kardeşim eğer paraya ihtiyacın varsa kârını cebine koyacaksın.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
Bende piyasadan büyük oranda çıktım fakat tamamen bırakmayı asla düşünmedim gerekte yok piyasa çok kötü hatta bitik daha da kötü olacak fakat elbet düzgün coinlerle bir gün canlanacaktır.
sr. member
ucuz kurtulmuşsun bunun gibi bir çok örnekler var beni de nano yaktı %92 gördü bi ara zararım 2 gündür biraz toparladı fakat önü karanlık ölümüne hodl oldu artık.

Walla yeterince beklerseniz nano dan ümitliyim istediğiniz rakamlara ulaşacaktır, Aslında şöyle düşünmek lazım ben bu coini fiyat kaç iken aldım satış hedefim ne idi ? vadem ne idi ? bunlara göre yatırım yaparsak daha sağlıklı düşünebiliriz her coine 1 sene vade verilmeli en az, şuan 10-15 dolar olan neo seneye 500 dolar olabilir Smiley

2017 nisan ayında 0.1 $ olan coinden bahsediyoruz Smiley 120 dolara ulaştığında hesaplamıştım tamı tamına 1200x yapmıştı biraz süre tanımalıyız.

1 senede 1000 TL yı 1.2 Milyon lira yapabilirdik mesela.
sr. member
Bu piyasada böyle bir olgunluğa erişmiş biri kar etmeye hazır demektir.Başımıza ne geldiyse körü körüne yapılan hodllar yüzünden geldi canımız yandı valla Cheesy sen devam et kardeşim.Boğadan önce paranın birazıyla gene gir.

Yok hocam kesinlikle artık bu piyasa 1 tl dahi yatırım yapmayacağıma söz verdim tükürdüğümü yalamak istemiyorum bi sepet yaptım bu sepet ya rezil eder ya da vezir hayırlısı ne ise o olsun Smiley o sepeti yapmasam inanın dayanmaz girerdim piyasaya tekrar ama sepetle avutuyorum kendimi Smiley
sr. member
zarardan dönme kararı verebilmek erdem sayılacağına göre ilerde iyi bir yatırımcı olabilirsin büyük para ile oynamanın stresini yaşayan ve kaldıramayan için ticaret tehlikeli alan sakin kalın az para ile ticaret yapın.

Yok hocam ben zarardan dönmedim sanırım yanlış anladınız, hedefime ulaşarak çıkış yaptım piyasadan Smiley zarardan dönme erdemine ulaşamadım maalesef ya hep ya da hiç diyordum Smiley
member
Activity: 294
Gunluk yasantisini Kriptodan geciren kisiler icin Hodl yapmak mantikli degil. Uzun donemde yatirim dusunenler belli basli projelere yatirim yapabilirler. Uzun donem derken bir iki aydan degil en az 2 yildan bahsetmek gerekiyor. Bununla birlikte kademeli satis ve alim yapmak ta en mantiklisidir. Kademeli alim ve satim degismeli olarak BTC uzerinden ya da USDT uzerinden yapilabilir.
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
piyasaya tam hakim olmadan yüksek miktarlarda para sokmak zaten son derece mantıksız bir eylem olmuş olur. bu piyasa aş evi değil dikkatli olmak gerekiyor.
newbie
Activity: 97
Merit: 0
Şu piyasa şartlarında zarar etmeyen kimse yok malesef etmedim diyen de yalan söyüyordur tradeler ile günü kurtarırsınız %1-2 kar edersiniz o gün şansınıza düşüş %1-2 olur amagün gelir geçen günkü gibi %20lik bir crash olur terste kalıp zarar edersiniz o yüzden usdt de beklemek en iyisi şu dönem heyacana gerek yok diye düünüyorum.
full member
Activity: 672
Merit: 100
Geçmiş olsun diğer konuya da gittim ama pek bir şey anlamadım. Büyük ihtimal yt forumundan tanışıyoruz. Alışverişimiz de olmuştu galiba. Ye's e düşmeyin yeter kardeşim.
Pages:
Jump to: