Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 9. (Read 1384 times)

newbie
Activity: 76
Merit: 0
Bunu zaten hepimiz biliyoruz yapmayada başladı zirvenin zirvesini rekorları göreceğiz gibi geliyor ama ingilizce bir şekilde yapmasını anlayamadım neden ingilizce yapmış acaba ?
newbie
Activity: 140
İnşaat sektöründe sadece 2016 ile 2017 arasında %50'den fazla enflasyon olmuştu.

Artık manüpilasyon ile bile enflasyonu durduramıyorlar.
newbie
Activity: 210
seçimden önce %12 civarıyken şimdi %15 lere çıkmış.bu zaten rekor ve daha da artacağı söyleniyor.bir kaç aya bu hızla ne olur artık bilinmez..
newbie
Activity: 224
şu an dünyada enflasyon oranında %15 ile 2. sıradayız ve bu bir batış göstergesidir.acil bir şeyler yapılmalı.bu gidişi hepimize vurur.
newbie
Activity: 55
Kimin bakanı, neyin bakanı.
inglizce mesaj vermek nedir.
bu mesaj kime ??*?
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Adama yeni kabinede görev de vermediler, twitter dan veda etmek durumunda kaldı bakalım yeni dönemdeki ekonomi nasıl bir yol izleyecek ve bizi şu anki darboğazdan kurtaracak adımlar atılabilecek mi
newbie
Activity: 238
Enflasyon bir kaç ay içerisinde zirve yapacağını ben çok düşünmüyorum , fiyat artışları muhakkak olacaktır ve olduda fakat bunu zirve yapacak gibi değerlendirmek kısa zaman içinde mümkün değil ,daha 2019 yılı var asıl ekonomik durum bu yılda belli edecek kendini.
member
Activity: 364
Merit: 10
Bize söylenilen enflasyon oranının gerçek oran olduğuna inanmak mümkün değil ki buna rağmen değer oldukça yüksek. Güzel günler her geçen gün uzaklaşıyor bizden.
copper member
Activity: 1358
Merit: 523
Yeni kurulan kabine çok mükemmel bir kadrodan oluşuyor.ekonominin başına çok tecrübeli bir isim getirildi bundan sonra enflasyonun yükselmesi imkansız görünüyor.

Ne alıyorsunuz bizede aynısından kutu kutu verinde bizde aynı kafaları yaşayalım. Çalışmadan üretmeden sadece vergi ile dönen ekonomimiz tecrübe ile mi düzelecek.
full member
Activity: 392
Merit: 101
Yeni kurulan kabine çok mükemmel bir kadrodan oluşuyor.ekonominin başına çok tecrübeli bir isim getirildi bundan sonra enflasyonun yükselmesi imkansız görünüyor.

Aynen dostum sana katılıyorum o yüzden zaten döviz şahlandı ve Türk lirası Yaklaşık %4 değer kaybetti, 4,50 lerde olan dolar kuru 4,70 leri geçti. Ekonomi çok emin insanlarda olduğu için yakında kiloyla aldığımız sebzeleri gramla alıp canan karatay diyeti uygulayacağız.
newbie
Activity: 252
newbie
Activity: 80
yaptı zaten yapacağını maalsef
member
Activity: 476
Merit: 75
Enflasyon zaten zirveden daha da yukselirse zirveden düşeriz aşağı marotoryum ilan edilebilir. Resmen stagflasyon yaşanıyor şuan herşey kötü gidiyor.
full member
Activity: 756
Merit: 104
Enflasyon nasıl zirve yapacak daha anlamıyorum zaten alım güçleri erimiş durumda daha ilerisi resmen batış demek dış borcun açıktan istenmesi gelin bizi kurtarın demek.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
Koskoca devletin bütçesini bile tek başına birisi yapıyorsa.
Yaptırdığı yap-işlet-devretlerin devlete bu kadar yükü olurken
Bütün yasaları tek cümlesi ile değiştiriyorken enflasyonun az olması mümkün mü
newbie
Activity: 70
Dünya piyasası içimiden geçicekler bu kadar sene boyunca betona yatırım yaparsak olacağı buydu inşallah sonumuz venezula gibi olmaz arkadaşlar , herkese kendi ekonomisini tavsiye ederim yeni enflasyon biraz şiddetli gelebilir.
newbie
Activity: 140
Gerçek enflasyon halktan gizleniyor.

Ben ticaret yaptığımdan biliyorum. Mesela inşaat malzemelerin fiyatı sadece 2016 ile 2017 arası %50'den fazla arttı. Ama enflasyon çok düşük gözüküyordu.

Şuan enflasyon en az %25 , aynı Arjantin gibi. Artık manipule etseler bile yükselişi durduramıyorlar.
hero member
Activity: 968
Merit: 624
Still a manic miner
Enflasyon etkisini temel gıda ürünlerinde de göstermeye başladı. Ekonominin geleceği epey kötü görünüyor. Üstelik ekonomiye dair nasıl bir yol izleneceği dahi belli değil. Bu gidişin durdurulması gerekiyor, çözüm için acil projeler geliştirilmeli daha önemlisi üreten bir toplum olmalıyız.
member
Activity: 672
Merit: 11
BNBTiger ! Fierce. firm. Victory.
"Enflasyon da birkaç ay içinde zirve yapacak gibi duruyor" Bu sözü ben söylemiyorum yanlış duymadınız, ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcımız Sayın Mehmet şimşek bunu attığı twitte ingilizce olarak ifade etse de, bunu anlayacak ve yorumlayacak insanlar çıkacaktır.

Twitter açıklamasının ingilizce metni;
Latest PMI print shows that rebalancing is underway. Exports of goods & tourism should remain supportive of economic activity. Hence, current account deficit, ex gold, is likely to have peaked. Inflation is looks set to peak in a couple of months.

We’ll strengthen policy mix... https://twitter.com/adamsamson/status/1002456470192050176
Bağlantı adresi: https://twitter.com/memetsimsek/status/1002535137245003776

Tükçesi;
“Son PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) verisi, yeniden dengelemenin devam ettiğini gösteriyor. Ürünlerin ve turizm ihracatı ekonomik hareketliliğe destek olmaya devam etmeli. Dolayısıyla, mevcut altın dışı cari açığın zirve yapmış olması muhtemel. Enflasyon da birkaç ay içinde zirve yapacak gibi duruyor.”

Bu aralar bizim forumda da oldukça popüler olan Sayın Mehmet Şimşek'le ilgili yorumları size bırakıyorum...

Zaten çift hanelere çıkıldığını sayın Erdoğan açıklamıştı zirve yapmasına gelirsek iktidar geldiğinden beridirki sürekli düşüyordu daha önceki rakamlar (AKP den önceki) bile zirve yapacak dediği rakamlara ''düşememişti'' yani durum bana göre iyi gibi duruyor...
full member
Activity: 392
Merit: 101
90 lı yıllara geri mi dönüyoruz yoksa, ekmeğin yağın karneyle alındığı gıda ürünlerinin kara borsa olduğu zamanlara mı döneceğiz, kendi çiftiçimizin ürettiği patatesi alamayıp suriyeden gelen patatesim almaya mahkum mu bırakılacağız?
Pages:
Jump to: