Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 4. (Read 1384 times)

newbie
Activity: 70
Merit: 0
şimdi sakin ol ve o yapabilir'in sonundaki "bilir"i yavaşça yere bırak. doların yükselmesi kesin de enflasyonun yükselmesi mi kesin değil yani. ben kesin yükselecek gözüyle bakıyorum. yakında kıraathanede çay içemeyeceğiz bu gidişle.
newbie
Activity: 168
Ben sokağa, çarşıya pazara bakarım arkadaş speküle edilmiş rakamlara af buyurun dışarıdaki insanlar kıçıyla gülüyor. Ya mevsiminde domates 3 lira olur mu, salatalık 2 lira olur mu geçen seneye göre fiyatlar 2 kat daha pahalı. Patates ithal edilmeseydi onu  fiyatı da katlanıp gidecekti.
newbie
Activity: 140
gerçek enflasyon açıklansın da işte ozaman göreceğiz zirve mi değil mi? enflasyonumuz yıllık %20'dan fazladır şu anda zaten.
member
Activity: 462
Merit: 10
ülkede zirve yapmayan hiç bir şey kalmadı.. her şeyin en pahalısını ödüyoruz zaten elimize geçense iyicene kuş olmuş durumda çok daha kötü günler bekliyor bizi..
sr. member
Activity: 630
Merit: 250
Enflasyon hesaplananın çok ötesinde zaten, günlük hayatta bunu derinden hissediyoruz, bir kaç ay içinde hesaplamalarda da yükselişi göreceğiz.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Görünen köy kılavuz istemediği için bunu Mehmet Şimşek’in açıkça ifade etmesine gerek bile yoktu. Her türlü parametreler ülkenin yönünün ne olduğunu ve ekonomide köklü değişiklikler yapılmazsa ne olacağını belli ediyordu zaten. Açıkçası halimize üzülüyorum.
member
Activity: 420
Merit: 11
DAO Maker
Ev tutma eşya alma telaşında biri olarak elimi hızlı mı tutmalıyım yoksa haberleri göz ardı edip bekleyerek balon haber olmasını mı ummalıyım bilmiyorum. Olası bir krizde veya enflasyonda ev kiraları veya ev fiyatları ne olur ? artar mı azalır mı ?
Hiç kuşkusuz enflasyon fiyatları hızla yukarı çeker. Ev kiralayacaksanız elinizi çabuk tutun ve kira artışını sakın enflasyona bağlamayın. Mümkün olan en düşük yüzdeye anlaşın. Geçmiş yıllardaki gibi enflasyon oranında artış gibi bi madde eklerseniz, yandığınızın resmidir:)
full member
Activity: 252
Merit: 100
Uzun bir süre enflasyon 10'un altına inmeyecektir diye düşünüyorum. Git gide daha da artar bu gidişle hatta. Yeni rekorlar yolda olabilir.
newbie
Activity: 171
tabi zirve yapacak hocam, her şeyimiz dolarla bizim, direkman etkiliyor ekonomiyi dolar,
member
Activity: 518
Merit: 13
enflasyonun zirve yapmaması için hiçbir neden yokken böyle bir başlığı da şaşırtıcı veya haber niteliği taşıyor olarak görmeyi beklemeyin benden.
newbie
Activity: 210
bu açıklama yapılırken büyük ihtimalle amerika ile oluşacak problem hesaba katılmamıştı. Şimdi bu zirve enflasyona bir de amerikanın uyguladığı yaptırımların etkisi yansıyacak.
member
Activity: 279
Merit: 10
enflasyon zaten zirve yapacak bence bu ülkede artık hiçbir şeyin aşağıya inmesi gibi bir durum söz konusu olmayacak ekonomi sürekli halkı süründürüp alım gücünü azaltmaya oynuyor.
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
zaten ülkede düzgün giden hiç bir şey yok artık. enflasyon ha zirve yapmış ha %100 yapmış. değişen hiç bir şey olmayacak. biz gerçekleri dile getirdiğimiz için terörist olacağız onlar da gerçek vatansever olmaya devam edecek.
hero member
Activity: 728
Merit: 501
teşekkürler bu önemli bilgi için  Angry hoca zaten her şey almış başını gidiyor sence enflasyonun zirve yapmamasını bekleyen bir insan oğlu var mı bu ülkede.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Enflasyonun hiç olmayacağı kadar yükseleceğine eminim. Artık gizleme şansları yok, herkes neler olduğunun farkında. Ama yine de Eeeey bilmem kim diyerek sebebi başkasıymış gibi göstermeye devam edecekler (:

her zamanki gibi günümüzün iktidarının en başarılı olduğu konu bu. Problemlerin sorumlusu başkalarıymış gibi göstermek. Fetöden sıkıldılar artık ellerinde abd kozu var her fırsatta bunu kullanırlar.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Enflasyonun hiç olmayacağı kadar yükseleceğine eminim. Artık gizleme şansları yok, herkes neler olduğunun farkında. Ama yine de Eeeey bilmem kim diyerek sebebi başkasıymış gibi göstermeye devam edecekler (:
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
dolar kurundaki yükseliş, enflasyonu artırıcı bazı sebeplerden bir tanesi. dolar kuru artar, üreticinin, imalatçının girdileri artar. çünkü elektriğe, benzine zam gelmiştir. onlarda maliyeti artırıcı kendi içlerinde zam yaparlar ki kar yapabilsinler.
newbie
Activity: 224
şu son gelişmelerden sonra daha da büyüyecektir.enflasyonun artması demek hiçbir şeye gücün yetmez demek.çok paran olsa da alamazsın..
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Rakamlarla o kadar oynayarak  yine de 15'lerde çıkmasına engel olunamayan enflasyon kendileri böyle söylediktem sonra nerelere varır hayal edemiyorum.

bunların işi zaten kağıt kalem ile oynamak. Her zaman bunu yaptılar. Trafikte ölüm oranlarının hesaplanmasından tutun da, işsizlik, enflasyon, gayrisafi milli hasılaya kadar. Her düşüşte verilerle bir kez daha oynadılar. Enflasyon %15 ha gülerim ben buna sadece.
jr. member
Activity: 462
Merit: 2
Rakamlarla o kadar oynayarak  yine de 15'lerde çıkmasına engel olunamayan enflasyon kendileri böyle söylediktem sonra nerelere varır hayal edemiyorum.
Pages:
Jump to: