Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 8. (Read 1384 times)

member
Activity: 322
Merit: 11
Bu saatten sonra yetkililerin yaptıkları açıklamadan çok çarşıda pazardaki rakamlara bakıp gerçeği görmelisiniz, artık vatandaş da esnaf da çarkı döndüremiyor, enflasyon açıklananın çok üstünde

esnafın o çarkı yıllar önce durdu zaten. Esnafların çoğu daha siftah yapamadan dükkanını kapatıyor. özellikle inşaattaki bir kaç büyük şirket iflasını verirse o çarkı tekrar toplayamazlar.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Bu saatten sonra yetkililerin yaptıkları açıklamadan çok çarşıda pazardaki rakamlara bakıp gerçeği görmelisiniz, artık vatandaş da esnaf da çarkı döndüremiyor, enflasyon açıklananın çok üstünde
newbie
Activity: 172
Merit: 0
berat albayrak'tan açıklama geldi.yoğun çalışma varmış ve kısa sürede düşüreceklerini söylüyorlar.umarım gerçekleşir.
newbie
Activity: 30
Seçim olduğu için dolardan dolayı yapılması gereken zamlar ertelenmişti ve bu süre içinde de devlete de zarar oldu bu noktada. Bu açığın bir şekilde kapatılması lazım ve geç yapıldığı zaman da acısının daha kötü çıkacağını hepimiz az buçuk biliyor.
Ülkedeki sıkıntılar da ortada iken elbette enflasyon zirve yapacaktır.
member
Activity: 322
Elbette Seçimde harcanan paraların ekonomiye yani vatandaşa bir yansıması olacak fakat bu durum fazla sürmez ekonominin dümeninde işini iyi bilen bir bakanımız var.

ekonominin dümeninde işini iyi bilen bir bakanımız mı var? bakanımızın işini iyi bildiğini nereden biliyoruz?
Ekonomik sıkıntının asıl sebebi seçimde bol keseden harcanan paralar değildir. Sadece 1 aylık dönemde harcanan para mı bizi bu hale getirdi sanki. Keşke öyle olsa.
member
Activity: 252
16 yılda vatandaştan alınan vergi gelirleriyle bu ülkede üretime dönük ne yapılmış bir bakalım işte o zaman kimin hangi işten ne kadar anladığı ortaya çıkacaktır, Ben şayet ülke yönetiminde söz sahibi olsam etik olarak kendimle akrabalık bağı olan kimseyi üst yönetim kadrolarında görevlendirmem.

Ondan dolayı sen ben ve bizim gibi düşünen insanlar Türkiye'de ülke yönetiminde söz sahibi olamazlar.
full member
Activity: 392
Merit: 101
16 yılda vatandaştan alınan vergi gelirleriyle bu ülkede üretime dönük ne yapılmış bir bakalım işte o zaman kimin hangi işten ne kadar anladığı ortaya çıkacaktır, Ben şayet ülke yönetiminde söz sahibi olsam etik olarak kendimle akrabalık bağı olan kimseyi üst yönetim kadrolarında görevlendirmem.
newbie
Activity: 252
Elbette Seçimde harcanan paraların ekonomiye yani vatandaşa bir yansıması olacak fakat bu durum fazla sürmez ekonominin dümeninde işini iyi bilen bir bakanımız var.
newbie
Activity: 56
Yeni bakanımız var artık ya ! O ekonomiyi düzelticek dolar 1 tl olacak Cheesy Yapmayın arkadaşlar, bu durum süregelen birşey öyle çok yeni birşey değil ki ? Vatandaşa yıllardır vergiyi yükleye yükleye bu hale gelmedik mi ? Artık vergi ile de olacak bir iş değil bu. Enflasyon, devolasyon hepsi bizim hayatımıza çoktan girdi, ancak tepkisini yeni veriyoruz daha
full member
Activity: 448
Merit: 100
send and receive money instantly, w/no hidden cost
Milli damadımıza biraz haksızlık yapıyorsunuz gibi geliyor, kendisi hem enerji alanında hem de ekonomi konularında yüksek bilgi sahibi muhterem insanlardan yeni dönemde ekonominin nasıl bir hal adlığını göreceksiniz Cheesy
full member
Activity: 518
Merit: 102
Enflasyonun yükselmesi, doların yükselmesi, işsizliğin artması, cari açığın artması bunların hepsi türkiye için olağan şeyler artık. Önümüzde daha büyük değerler var. Onları görünce bunlar az bile kalacak.

Fıtch in yaptığı kredi notu indirimi de son zamanlarda yapılan en ciddi açıklamalardan birisi, elin adamı kimsenin gözünün yaşına bakmaz damadı getirirsen ekonominin başına notunu düşürür.
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Zaten enflasyon zirve yaptı. Bu aylarda turistler sayesinde ülkede biraz para dönüyor onun rahatlığı var. Bir kaç ay sonra borç ödemelerinin sancılarını çekeceğiz işte o zaman enflasyon yine yükselişe geçer.
jr. member
Activity: 294
Merit: 5
Enflasyonun yükselmesi, doların yükselmesi, işsizliğin artması, cari açığın artması bunların hepsi türkiye için olağan şeyler artık. Önümüzde daha büyük değerler var. Onları görünce bunlar az bile kalacak.
jr. member
Activity: 182
Merit: 3
İşsizlik rakamları falan açıklanmış. Düşme oldu diye seviniyorlar. Lan yaz dönemi sanayi istihdamı değişmemiş düşme hizmet sektörü sayesinde oluyor. Turizm sayesinde oluyor. Geçici işçi bunlar. Gerçek veriler daha da içler acısı.

Aynı durum enflasyon için de geçerli. Gerçek verileri alsak kimse kıpırdamaz yerinden.
jr. member
Activity: 364
Merit: 1
Enfaşsyonun olması zaten kaçınılmaz bir durum oldu, faiz oranlarının arttırılması ,dövizin yükselmesi ve bunların sonucunda enflasyon ve işsizlik oranlarının artması demek oluyor.
member
Activity: 406
Merit: 14
Enflasyona yönelik önlemler alınarak düşürülmeye çalışılacaktır. Eğer yapısal ve rasyonel önlemler alınırsa enflasyon bir nebzede olsa düşecektir. Ancak yine aynı hatalar yapılırsa enflasyon yüzde 20 bandına doğru yol alacaktır. Bakalım hangisi tercih edilecek.
newbie
Activity: 84
Evet bu kaçınılmaz olacaktır , çünkü her şeye rağmen hükümetimiz bir şey yapmıyor sanki en azından ben hiçbir şey yaptıklarını göremedim ve düşünmüyorum , yine durumumuzun düzelmesi dileğiyle .
newbie
Activity: 56
Sence yapabilir mi ? Yoksa yaptımı ? Bu aslında 1.5 - 2 yıldır süre gelen bir durum lakin biz yeni farkına varıyor ve bunu ancak hissedebiliyoruz. Öncesinde alınması gerek önemler şuan alınıyor ama buna çok geç kalınmış gibi, şuandan sonra izleyeceğimiz ekonomik kararlılık ve kemer sıkma politikası oldukça önem arz ediyor. İzleyip göreceğiz, tabi nereye kadar dayanabiliriz orasını bilmiyorum.
newbie
venezuela başkanından da tavsiyeler almaya başladığımıza göre enflasyon kesinlikle zirve yapacaktır.zaten venezueladan sonra 2. sıradayız.
jr. member
Merit: 2
PLATIO - Smart Banking Ecosystem
Hangi dilde atarsa atsın gerçekler gizlenemez, yeni kabinede görev de alamadığı için yine twitter üzerinden açıklamalrda bulunarak veda etmiş hem de helallik istemiş, yeni yönetim bakalım ekonomiyi ne kadar yönetebilecek?
Pages:
Jump to: