Pages:
Author

Topic: !!Enflasyon birkaç ay içinde zirve yapabilir!! - page 6. (Read 1384 times)

full member
Activity: 367
Merit: 100
Merkez Bankasının dünkü revizyonundan sonra artık resmi olarak da bunu söyleyebiliriz. Tek haneleri hedef gösterirken 5 puanlık artışla beklentiyi 13.4'e çıkardı
member
Activity: 252
Merit: 11
Daha nereye kadar zirve yapacak acaba. Venezuella gibi mi olacağız biz de. Yıllık %100'e kadar çıktığında mı akıllanacak bunlar. Artık tek hamlede %30-50 zamlar havada uçuşuyor. Bu enflasyon değil de nedir.
sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Bassınlar parayı, bindirsinler vergiy daha nereye gidecek bu işin sonu belli değil, net bir şey var, döviz artar, faiz artar, zengin parasını katlar biz bakarız.
member
Activity: 294
zaten zirve yapmış yeni zirvesini mi yapacak. nereye gidiyor bu ülke gerçekten acınası durumdayız. zam yemeyen şey kalmadı zaten.
member
Activity: 350
Birkaç ay lafı az geldi hemen zama furyası başladı ve enflasyon anında çift haneli rakamlara ulaştı ,gıdadan tüm hizmet alımlarına kadar hiç beklemen zam yapılması durumdan vazife çıkaranların ve bu anı bekleyenlerin işine yaradı.
newbie
Activity: 252
Merit: 0
Enflasyonun birkaç ay içinde zirve yapmasını beklemiyorum şu an itibari ile en yüksek seviyede olduğunu tahmin ediyorum bundan yükseğe çıkacağına ihtimal veriyorum.
member
Activity: 392
Merit: 10
Son dönemlerde artan yüksek döviz artışları ve devletin önüne geçmek adına faiz artırımına gitmesi ve akabinde mal ve hizmet alımlarında fiyat artış enflasyon kaçınılmaz oldu.
newbie
Activity: 168
Çözüm çok basit yardırırlar vergileri, kesintileri olur biter yakında ÖTV ile dengelenen akaryakıt fiyatları da uçacak o zaman görün bombayı bakalım her yer darma dumman olur.
newbie
Activity: 92
Adamlar seçimde verdikleri sözleri tutmak için para basarlarsa tabiki enflasyon tavan yapar doların sıçrama yapmasıda bu yüzden malesef hep yanlış politikalarla yönetiliyoruz sonumuz hayır olsun

şimdiden konuşmalar başladı emeklilere verilecek bayram ikramiyesi için herhangi bir kaynak yok şu anda. Kaynak bulmaya çalışıyorlar. Nasıl düşüreceklerini onlarda pek bilmiyor gibi. Önümüzde hem onların hem de bizim için çok çetin bir yol var.
newbie
Activity: 92
enflasyon ve faiz yıllardır görmediğimiz seviyelere kadar ulaştı. Bunun önüne geçebilmek için devamlı yurtdışı seyahatler yapılıyor. tasarruf tedbirleri de başladı. Biraz tutabilirler artık.
newbie
Activity: 86
Adamlar seçimde verdikleri sözleri tutmak için para basarlarsa tabiki enflasyon tavan yapar doların sıçrama yapmasıda bu yüzden malesef hep yanlış politikalarla yönetiliyoruz sonumuz hayır olsun
full member
Activity: 448
Merit: 130
3D-Printing goes Blockchain!
Enflasyon oranının düşürülmesi için tedbirler alınmaya başladığından önümüzdeki aylarda gerileme olacaktır. Ekmekte yapılan zamma karşıyım, temel tüketim maddelerine sübvansiyon yapılsın. Halk bazı ürünleri enflasyon oranından etkilenmeden satın alsın.
newbie
Activity: 70
O değilde bu yazıyı ilk okuduğumda o kadar da olmaz dediğimi hatırlıyorum. Daha sonra yavaş yavaş harbiden gerçekleşecek demeye başladım. Geçen yumurta almaya gittim. Fiyatlar 15-18 lira arasında değişiyor. Çoğusu da kalitesiz olanlar. Ne bileyim aldığım dondurma yüzde 50 zamlanmış. Aldığım sakız yüzde 40 zamlanmış. Fanatik gazetesi de %50 zamlanmış. En son ekmeğe zam yapacaklardı da herkes ekonomideki hali çözmesin diye izin vermediler. Yukarıdaki örnekler size komik gelebilir. Ama birikince aylık harcadığınız para yüzde 50 artıyor ya da eskisi gibi yaşamak istiyorsanız. Tüketiminizi %50 azaltmanız gerekiyor. Ben şimdiden enflasyon tedbirlerine başladım. Size de öneririm.

bazıları hala 1 liralık ekmek 1.15 tl olacak diye umursamıyor 15 kuruştan ne olacak diye düşünüyorlar. ama düşünmüyorlar ki her öğünde 2şer tane ekmek tüketildiğini. Aylığa vurduğun zaman ortaya çıkıyor işte o fazlada %15
member
Activity: 406
Merit: 14
O değilde bu yazıyı ilk okuduğumda o kadar da olmaz dediğimi hatırlıyorum. Daha sonra yavaş yavaş harbiden gerçekleşecek demeye başladım. Geçen yumurta almaya gittim. Fiyatlar 15-18 lira arasında değişiyor. Çoğusu da kalitesiz olanlar. Ne bileyim aldığım dondurma yüzde 50 zamlanmış. Aldığım sakız yüzde 40 zamlanmış. Fanatik gazetesi de %50 zamlanmış. En son ekmeğe zam yapacaklardı da herkes ekonomideki hali çözmesin diye izin vermediler. Yukarıdaki örnekler size komik gelebilir. Ama birikince aylık harcadığınız para yüzde 50 artıyor ya da eskisi gibi yaşamak istiyorsanız. Tüketiminizi %50 azaltmanız gerekiyor. Ben şimdiden enflasyon tedbirlerine başladım. Size de öneririm.
jr. member
Activity: 336
Merit: 1
Enflasyonun zirvesi yok arkadaşlar bunu unutmayalım. Bu yükseliş 2002 krizi dönemindekiyle aynı. Ozaman da banka faizleri %20 lerdeydi. Korkmamak elde değil.
jr. member
Activity: 154
Merit: 1
Enflasyon bir miktar daha aynı seviyede yada az daha yükselir diye düşünüyorum ama daha sonra düşüşe geçecektir. Bu da muhtemelen Dördüncü çeyreğin başı yada ortalarıdır diye düşünüyorum. Gelişmekte olan ülkeler daima bunu yaşayacaktır ama belli bir seviyeye gelince ancak rayına oturur o zaman enflasyon ya düz gider yada düşüşe geçer buda gücünüze bağlıdır tabiiki.
newbie
Activity: 98
gelişmeleri izlediğimizde çok yakın zamanda beklemediğimiz kadar yüksek enflasyonla karşılaşacağız. gidişat o yönde.
member
Activity: 392
Merit: 10
Ülkemizde doların artmasına bağlı faizin arttırılması arkasından enflasyon rakamlarının çift rakamlı hanelere dönmesi fiyat arttışarı kendini iyice hissettirmeye başladı ,Allah sonumuzu hayretsin.
hero member
Activity: 728
Merit: 500
MenaPay - Crypto made easier than cash
tabi ki enflasyon artınca iğneden ipliğe her şeye fiyat artışı olarak yansır, böylece hepimizin gelir düzeyi düşer harcamalarımız çoğalır. aksi düşünülemez. enflasyon bir kaç ay sonra yüzde yirminin üstüne çıkacak. ayrıca bu hesaplanan enflasyon rakamlarının içinde tüketmediğimiz ürünler ve hizmetler var. gerçek enflasyon zaten yüze otuz civarında.
newbie
Activity: 152
enflasyonun neye yansıdığı da önemli.belli başlı şeylere yansırsa çözüm üretilmesi kolay olur ama her şeye yansıması işin içinden çıkılmaz hal alır.
Pages:
Jump to: