Pages:
Author

Topic: Ethereum - page 90. (Read 241031 times)

hero member
Activity: 644
Merit: 504
March 15, 2016, 09:46:28 AM
Ether şuan büyük dump yiyor 0.038 den aldığım etheri zararına 0.0303 ten bozdurmak zorunda kaldım an itibariyle 0.0295 dünkü kazancımı yedirmiş durumdayım g eğer 0.0290 altını kırarsa fena düşüş görülebilir ama unutmayalım bu dump lardan sonra büyük yükselişleriyle ünlü ether

ben alım için 0.0240 ideal diyorum üstü riskli.0.0372 nerde 0.029 nerde gerçekten çok oynak çok dikkatli olunmalı.

Yatırım tavsiye değilirdir.
hero member
March 15, 2016, 08:22:19 AM
Elimde 300-400 tl nakit var ayrıca poloniexte 75 dolarım var tüm paramı ethere gömüm bu parayı 1000 tl yapabilirmiyim ether balon mu.Hala kafamda soru işaretleri var.

Sizce fiyatlar önümüzdeki günlerde ne olur

tabi canim manyakmisin, 1000 tl degil yuzbinlira bile yaparsin.

ps: son 2 gundur titretiyorlar, acaba buyuk cokuse ne kadar yaklastik.

Eth neden düşecek detaylı bir açıklaman varmı ? neden çökecek ? Ayrıca ben 50 usd mi ether sayesinde 75 us yaptım 2 günde %50 değer kazandırdım parama.Bu küçük miktar elbet lakin bitcoin bu kadar durağan devam ederken millet ethere mi yönelir bitcoine mi?

Sen anlaşılan düşmesini istiyorsun.
Bu sayfada 0.0223 lere alım için yüksek diyende olmuş bu seviyelerden çakılır artık almayan diyende.Ne oldu peki ? 0.0372 yi gördü peki yeniden görebilir mi neden olmasın ?

Bence ether bitcoinin ödül yarılanmasına kadar bu değerini koruyacaktır.Ve litecoin gibi 40 dolar seviyelerini görmese de ona yakın 25-30 dolar arası bir fiyatlanma yapabilir.
Kafadan atıp tutmayalım bana bir detaylı açıklaman varsa düşçeğine dair söyleki bende bozdurup çok fazla zarar yapmadan çıkayım

guzel kardesim, istemek ayri, ongormek ayri seylerdir. para piyasalarini ve kriptoparalarinin davranisini yillarca takip eden biri olarak bunu soyluyorum. ponzi kendi besleyemez hale gelince kisaca tikaninca ne demek istedigimi anlayacaksiniz. bugune kadar da 1 ether al-sat islemi bile yapmadim, ama bu tur coinlerde cokuslerin baslangicini takip etmek benim icin bir hobi, tecrublerime yenilerini katiyorum boylece.

Bilemiyorum kardeşim....Lakin etheri küçüksememek lazım şuan litecoinden sonra gelen en etkili coin bence
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
March 15, 2016, 08:13:01 AM
Elimde 300-400 tl nakit var ayrıca poloniexte 75 dolarım var tüm paramı ethere gömüm bu parayı 1000 tl yapabilirmiyim ether balon mu.Hala kafamda soru işaretleri var.

Eth neden düşecek detaylı bir açıklaman varmı ? neden çökecek ? Ayrıca ben 50 usd mi ether sayesinde 75 us yaptım 2 günde %50 değer kazandırdım parama.Bu küçük miktar elbet lakin bitcoin bu kadar durağan devam ederken millet ethere mi yönelir bitcoine mi?

Bu sayfada 0.0223 lere alım için yüksek diyende olmuş bu seviyelerden çakılır artık almayan diyende.Ne oldu peki ? 0.0372 yi gördü peki yeniden görebilir mi neden olmasın ?

Bence ether bitcoinin ödül yarılanmasına kadar bu değerini koruyacaktır.Ve litecoin gibi 40 dolar seviyelerini görmese de ona yakın 25-30 dolar arası bir fiyatlanma yapabilir.
Kafadan atıp tutmayalım bana bir detaylı açıklaman varsa düşçeğine dair söyleki bende bozdurup çok fazla zarar yapmadan çıkayım

guzel kardesim, istemek ayri, ongormek ayri seylerdir. para piyasalarini ve kriptoparalarinin davranisini yillarca takip eden biri olarak bunu soyluyorum. ponzi kendi besleyemez hale gelince kisaca tikaninca ne demek istedigimi anlayacaksiniz. bugune kadar da 1 ether al-sat islemi bile yapmadim, ama bu tur coinlerde cokuslerin baslangicini takip etmek benim icin bir hobi, tecrublerime yenilerini katiyorum boylece.
hero member
March 15, 2016, 07:49:07 AM

legendary
Activity: 1108
Merit: 1002
March 15, 2016, 06:14:04 AM
Ve ne tesadüfse, poloniex ddos yüzünden açılmıyor. Açıkçası ben millet çok kesin yükselişe bağlandı ters tepebilir diye evvelki gün 0,035 ken ETH'yi satıp çıkmıştım, kesin düşer diye. O arada Dash almıştım. Şansıma ETH düştüğünde bütün major altcoinler düştü, dash düşmedi, 0,027 fırsatını kaçırdım, ama tekrar düşecek gibi bir his var içimde, o nedenle 0,031 dan falan almadım tekrar. Yükselse de çok sorun değil benim için, o zaman da 0,05 den alır 0,06 dan satarım misal. Bana bakmayın yani Smiley

Tahmin ettiğim gibi fena dump yaptılar, dayanamadım 288 den alıp 303 den çıktım bir kez daha gece, şu anda çok riskli görünüyor bana. Çok fazla insan çinde borsaya girecek, homestad, pi day falan diye alıp büyük bir umutla yükseliş bekliyor. Şu anda gerçekten aşırı yükselebilir de, çakılabilir de. Elinde tutanlar çok dikkatli olmalı.

Alım satım makası iyice kısaldığı için tekrar al sat yapmayacğım yönü belli olana kadar. Şu anda hacim olarak ikinci olan BTS ye girdim, bakalım ne olacak. Yatırım tavsiyesi değildir.
legendary
Activity: 1274
Merit: 1000
★ BitClave ICO: 15/09/17 ★
March 15, 2016, 06:11:02 AM
Dün gece yatarken gördüm iyi dump lamışlar 360 dan aldıklarımı 380 den koydum ama 300 ün altına düştük allahtan hepsini Yatırma dım da acelem yok dursun  Grin

@worthyou ponzi olarak değerlendirmenize neden olan şeyi anlamadım aydınlatabilir misin

Smiley ethereum'a poniz demiyor, ethereum blockchaini üzerinde çalışan bir piramit kururuldu, sen bir ether veriyorsun eğer iki ikişi daha senden sonra 1'er ether verirse sen 1.98 geri alıyorsun. bu sefer 4 kişi 1'er ether verdiğinde senden sonra verenler alıyor...

Bu eski ponziler vardı ya paranı yatırıyorsun bir müddet sistem işliyor sonra adam kaçıyor, adamın kaçması akıllı kontrat ile imkansız hale geldi Smiley

Böyle bir sistem etherin yaratmaya çalıştığı ekosistem için oldukça olumsuz etkiler yaratacak.
Bakın mesela; 3k ether yatırılmış bir ponzi:
http://doubler-ethereum2.rhcloud.com/

Akıllı kontrat dediğiniz sistem ponziyi kuran (daha doğrusu 2 satır kodla akıllı kontrat yaratan üç kağıtçı) için bir fırsattır.
Siz ether ağı bizim paramızı güvencede tutuyor diye düşünürken bu ponziyi kuran dolandırıcı çoktan 3000*0.02= 60 Ether'i cebine attı bile.

Bunun gibi onlarca, yüzlerce ponzi kurulacak ileride. Ponziyi kuranın kaçmasına gerek bile olmayacak çünkü ponziyi işleten doğrudan ether altyapısı...

Buna benzer sıkıntı openbazaar'da da var. Openbazaar üzerinden illegal şeylerin satışı engellenemeyebilir vs.

sr. member
Activity: 335
Merit: 250
March 15, 2016, 05:41:35 AM

Az kaldı gibi görünüyor. Shorttayım poloda, gidebildiği yere kadar gideceğim.
legendary
Activity: 1890
Merit: 1037
March 15, 2016, 05:39:23 AM

hero member
March 15, 2016, 05:17:22 AM

legendary
Activity: 3248
Merit: 1531
March 15, 2016, 05:09:22 AM
Bu kontrat olayı çalışıyor mu şu an?
Elimde 3 - 5 tane ethereum var uzun vadeli saklamak istiyorum böyle kontrata bağlayabiliyor isek süper valla. POS dan daha akıllıca geldi bana
hero member
Activity: 661
Merit: 581
March 15, 2016, 02:50:44 AM
Dün gece yatarken gördüm iyi dump lamışlar 360 dan aldıklarımı 380 den koydum ama 300 ün altına düştük allahtan hepsini Yatırma dım da acelem yok dursun  Grin

@worthyou ponzi olarak değerlendirmenize neden olan şeyi anlamadım aydınlatabilir misin

Smiley ethereum'a poniz demiyor, ethereum blockchaini üzerinde çalışan bir piramit kururuldu, sen bir ether veriyorsun eğer iki ikişi daha senden sonra 1'er ether verirse sen 1.98 geri alıyorsun. bu sefer 4 kişi 1'er ether verdiğinde senden sonra verenler alıyor...

Bu eski ponziler vardı ya paranı yatırıyorsun bir müddet sistem işliyor sonra adam kaçıyor, adamın kaçması akıllı kontrat ile imkansız hale geldi Smiley

legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
March 15, 2016, 02:46:35 AM

legendary
Activity: 1232
Merit: 1001
March 15, 2016, 01:53:52 AM
iyi ki zararla da olsa satıp çıkmışım dün gece yine balinalardan biri çıktı
legendary
March 14, 2016, 07:09:45 PM
Bu gece de ether dumpı izliyoruz, gececiler sigaraları ateşleyelim Grin
sr. member
Activity: 335
Merit: 250
March 14, 2016, 07:00:48 PM
Adamlar merkezi olmayan ponzi kurmuş ethereum teknolojisi ile. İnsan gerçekten hayret ediyor.

Sadece fee almak üzerine kurulu ve yeni biri para gönderdiği müddetçe sistem devam edecek. Aradaki adam kaçtı, site patladı vs dertleri yok. Ponzicilerin hayalindeki sistemi kurmuşlar.

P.S. Bulaşmayın. Ponzi kötü bir şeydir.

Edit: Linkler silindi.
legendary
Activity: 1848
Merit: 1334
just in case
March 14, 2016, 05:54:36 PM
Sorunsuz bir şekilde 1150000'inci bloğun kazılması ile birlikte Ethereum Homestead'a geçildi. Ethereum'un fiyatı tekrar artmaya başladı..
Homestead esprisi ne oluyor ?

Artık ethereum blockchaini daha güvenli diyebiliriz, bundan sonra smart contracts adı verilen yazılımlar blockchaine daha güvenli olarak eklenebilecek. Exchange siteleri daha az onay bekleyerek sizin gönderdiğiniz etherleri hesaplarınıza geçirecek.

En son uzun zaman önce poloniex'e ether gönderdim ancak en son gönderdiğimde 1 gün bekliyorduk hesaba geçmesi için. Hatta bunu Vitalik tüm exchangelerden rica etti. Bunun nedeni eğer bloklarda bir bozukluk olur ise Vitalik ve ekibinin müdahale etmesine yetecek zaman aralığı bırakılıyordu. Homestead ile birlikte Augur beta yayıyına başladı, yakında Slock.it crowdsale başlatacak ve daha bir çok Dapp adı verilen merkezi olmayan dağıtık şekilde çalışan uygulamalar sırayla karşımıza çıkacak.

En son geçen yurtdışında birisi ethereum için bir contract yazmıştı ve homesteadı bekliyordu. Uygulama şu, etherlerini belirli bir tarihe kadar kilitliyorsun. Bu kadar. sadece diyorsun ki 10 gün sonra kullanabileyim şimdi fiyat çok gidip geliyor gaza gelir satarım artar, alırım düşer ben bunları kilitleyeyim diyorsun ve 10 gün kullanamıyorsun. Al sana akıllıca bir fikir ve akıllı bir kontrat. İstersen 10 ether al çocuğun 18 yaşına gelince serbest bırakacak şekilde ayarla. İşte bu kadar.

Hazır yeri gelmişken şu anda kendilerini açık etmeyen ancak Dağıtık şekilde çalışacak bir e-bay üzerinde çalışan kişileri biliyorum. Gitti gidiyor %10 kesiyor. Bunda binde 2 kesilecek ve dünya üzerinde yapılan her işlemin binde biri geliştiricilere gönderilecek ve binde biri crowdsale'a katılan kişiler arasında dağıtılacak.

Ya ethere yatırım yapmış olmayı geçtim. Çok güzel projeler gerçekten işte desteklememin sebebi budur ötesi yok. O kilit attığın cüzdan işini fon a bağlayan bile çıkar banka gibi , hatta bankalar bile ilerde öyle şeyler yapabilir. Hep altın mı biriktirecekler kenarda Smiley
hero member
March 14, 2016, 04:49:16 PM
Bugun (pazar gunu) belki de ethereum daki en yuksek hacimi gorebiliriz, homestat oncesi karini realize etmek isteyenler ile bitfinex ve chbtc nin ethereumu listeleme oncesi alim yapacak olanlarin savasi olacak gibi gozukuyor.

Gunluk hacmi kontrol edelim..

Sadece poloniex'te günlük hacim 100K btc'ye yaklaştı şu anda 90K btc, coinmarketcap verilerinde ise 58 Milyon dolarlık hacim gözüküyor. Bitcoinin yarısına ulaşmış.
Sad

Bitcoin'in %5'ine zar zor ulaşabildi.

http://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/#markets
Eğer çin borsalarına bakarsan orada en az 2 milyar dolarlık işlem hacmini görürsün. Coinmarketcap sitesi dahil etmiyor CNY işlemlerini o ana sayfadaki hesaplara Wink

Oyle mi? Bunu bilmiyordum tesekkur ederim, yeni bir sey ogrendim.. Peki hepsini bir arada gorebilecegimiz bir yer yok mudur?

Bu arada ethereumun hacmi de bugun cok yuksek hakkimi yeme Smiley
legendary
March 14, 2016, 04:41:40 PM
Bugun (pazar gunu) belki de ethereum daki en yuksek hacimi gorebiliriz, homestat oncesi karini realize etmek isteyenler ile bitfinex ve chbtc nin ethereumu listeleme oncesi alim yapacak olanlarin savasi olacak gibi gozukuyor.

Sadece poloniex'te günlük hacim 100K btc'ye yaklaştı şu anda 90K btc, coinmarketcap verilerinde ise 58 Milyon dolarlık hacim gözüküyor. Bitcoinin yarısına ulaşmış.
Sad

Bitcoin'in %5'ine zar zor ulaşabildi.

http://coinmarketcap.com/currencies/bitcoin/#markets
Eğer çin borsalarına bakarsan orada en az 2 milyar dolarlık işlem hacmini görürsün. Coinmarketcap sitesi dahil etmiyor CNY işlemlerini o ana sayfadaki hesaplara Wink
hero member
March 14, 2016, 03:55:24 PM

hero member
March 14, 2016, 03:49:31 PM
Sorunsuz bir şekilde 1150000'inci bloğun kazılması ile birlikte Ethereum Homestead'a geçildi. Ethereum'un fiyatı tekrar artmaya başladı..
Homestead esprisi ne oluyor ?

Artık ethereum blockchaini daha güvenli diyebiliriz, bundan sonra smart contracts adı verilen yazılımlar blockchaine daha güvenli olarak eklenebilecek. Exchange siteleri daha az onay bekleyerek sizin gönderdiğiniz etherleri hesaplarınıza geçirecek.

En son uzun zaman önce poloniex'e ether gönderdim ancak en son gönderdiğimde 1 gün bekliyorduk hesaba geçmesi için. Hatta bunu Vitalik tüm exchangelerden rica etti. Bunun nedeni eğer bloklarda bir bozukluk olur ise Vitalik ve ekibinin müdahale etmesine yetecek zaman aralığı bırakılıyordu. Homestead ile birlikte Augur beta yayıyına başladı, yakında Slock.it crowdsale başlatacak ve daha bir çok Dapp adı verilen merkezi olmayan dağıtık şekilde çalışan uygulamalar sırayla karşımıza çıkacak.

En son geçen yurtdışında birisi ethereum için bir contract yazmıştı ve homesteadı bekliyordu. Uygulama şu, etherlerini belirli bir tarihe kadar kilitliyorsun. Bu kadar. sadece diyorsun ki 10 gün sonra kullanabileyim şimdi fiyat çok gidip geliyor gaza gelir satarım artar, alırım düşer ben bunları kilitleyeyim diyorsun ve 10 gün kullanamıyorsun. Al sana akıllıca bir fikir ve akıllı bir kontrat. İstersen 10 ether al çocuğun 18 yaşına gelince serbest bırakacak şekilde ayarla. İşte bu kadar.

Hazır yeri gelmişken şu anda kendilerini açık etmeyen ancak Dağıtık şekilde çalışacak bir e-bay üzerinde çalışan kişileri biliyorum. Gitti gidiyor %10 kesiyor. Bunda binde 2 kesilecek ve dünya üzerinde yapılan her işlemin binde biri geliştiricilere gönderilecek ve binde biri crowdsale'a katılan kişiler arasında dağıtılacak.
Pages:
Jump to: