Sizi soymaya geliyoruz gibi bir his uyandırmıyorlar yatırımcıda. Başarılı olacaklarından eminim.
Projenin bence en büyük artısı da burada. Ne olursa olsun, en başından söylenen neyse o şekilde devam ettiler, yanıltmaca, kandırmaca peşinde olmadılar.
bütün dillerdeki CM'ler (ben dahil) whitelist konusunda biraz esnek olunmasını, tekrar whitelist katılımının açılmasında çok itiraz ettik. Ancak başka Ian olmak üzere tüm takımdan gelen cevap aynıydı. "Diğerlerine haksızlık olur." Süresi içinde tamamlanmış bir etkinliği tekrar başlatıp, zamanında katılanları mağdur edemeyiz dediler. Bence bu çok önemliydi.
Ayrıca ilk başta Tier3 için ayrılan, limitte max. satın alma rakamı kişi başı 10.000$ olarak belirlenmişti. Zaten 90K'lık hedef olduğunu düşününce, 9 kişi tüm tokenleri bitirebilecekti. Başta Türk Telegram topluluğunda bazı arkadaşlar bu konuya tepki gösterince bunu CM kanalına aktardım ve takım bu konuda ikna oldu. En son güncelleme ile, kişisel max. satın alma miktarını 3000$ olarak güncellediler.
Demem o ki, makul talepler varsa ve takımın daha önce söz verdiği dışında değilse, ellerinden geleni yapıyorlar. FRM'yi tanıdıkça sevenlerdenim. bobita üstadın dediği gibi kimse babamızın oğlu değil, ben CM'lik yapıyorum diye herkese satın alın bu uçacak, kaçacak diyemem. Piyasa koşulları ortada. Bazı ICO'lar başlangıçta hiç iyi gitmiyor. Ancak her zaman takıldığım konu vardır, private satışlar. Bu süreçte 820K'lık satış yaptı Ferrum ve tokenlerin çoğu orada satıldı. Bana göre ICO'ların listelenme sonrası fiyat düşüşünün en az %95'i private yatırımcılar yüzünden. Başlangıçta çok deli indirimlerle private aşamasında tokenleri satıyorlar sonra, ICO sonrası diğer yatırımcıyı patlatıyorlar. Ancak Ferrum'un en ucuz satıldığı dönem bile fiyatı 0,0114$'dı! Şu an satın alacaklar ise 0.16'dan satın alacaklar.
Kimse 0.0114$'a aldığı tokeni altında bir fiyata satmaz. Ama proje eğer satışı private'lar için 0,00114'e yapsaydı 0.005'de herkes satardı. Bu da dump&dump... döngüsü başlatıyor. Ferrum bunun yerine low-cap (yani düşük hardcap) belirleyerek, fiyat tavizi vermeden, hiç bir yatırımcısını üzmeden satışa gidiyor. Benim ilk CM'lik aldığım konuşmada bana anlatılan ve açıkçası Türkçe'ye çevrilmesi zor olan "undervalued" token kelimesi çok kullanıldı. Yani zaten değeri düşük piyasaya çıktığı düşünülüyor. Bende aynı fikirdeyim. Ferrum'da işler yolunda gider, takım bugüne kadar yaptığı gibi sağlam durursa, bence gidebileceği tek yön yukarı olur. Zaten 1.12 M gibi düşük bir rakamla kaçacak insan aylardır bu işle uğraşırmıydı? gibi sorular akla geliyor. Başlangıçta yeter bile deseler, bu talep karşısında kolaylıkla, projeyi genişlettik hedef 5M diyebilirlerdi mesela vur-kaç yapacak olsalar. Ama yapmadılar. Kimsenin talebi henüz yokken Binance girişimi yaptılar, ICO bitmeden listeleme anlaştılar... Benim ufak ufak heyecanlandırıyor. Diğerleri gibi patlarsa da nasip diyeceğiz. Bakalım satın alabilecekmiyiz... (Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir! Kimseye al-sat diyemem öyle bir öngörüm yok. Ben sadece fikirlerimi ve gözlemlerimi ilettim)