Pages:
Author

Topic: GPU RIGS Δημιουργία (0-100) - page 22. (Read 81124 times)

sr. member
Activity: 504
Merit: 272
September 25, 2017, 01:58:09 AM
τις δοκιμασες ακλοκαριστες?
μαλλον και οι 1080 ειναι καλες αν βρεθουν στη μαυρη σε καλη τιμη Smiley

Τα νούμερα που αναφέρω είναι με:
ETH
-power 80
-clock -400
-mem +640

απείραχτη ETH δίνει 26.5 MH/s

ZEC
stock

Για τις (1080) θα προτιμούσα (1080 Ti) αν τις έβρισκα σε καλή τιμή
legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
September 25, 2017, 01:55:03 AM
τις δοκιμασες ακλοκαριστες?
μαλλον και οι 1080 ειναι καλες αν βρεθουν στη μαυρη σε καλη τιμη Smiley
sr. member
September 25, 2017, 01:51:44 AM
Σε συνέχεια προηγούμενου ποσταρίσματος μου...

Απο Nvidia architecture...

Οι 1070 είναι πολύ καλές στο VFM

ΕΤΗ = 31.5 Mh/s
Zec = 450 Η/s

κόστος 350-450 Ευρώ

Συγκεκριμένα οι Zotac 1070 AMP είναι πολύ καλές

Επίσης σε λίγο θα τεστάρω και Vega 56 γιατί υπάρχουν ενδείξεις για πολύ καλό hashing σε ΧΜR
sr. member
September 25, 2017, 01:47:14 AM
newbie
Activity: 15
Merit: 0
September 18, 2017, 04:47:58 AM
Καλημέρα και από μένα παίδες !!

Ένα ευχαριστώ τόσο στον Op για το thread/support όσο και στα παλικάρια που συνεισφέρουν με σχόλια ώστε να μαθαίνουμε και μεις οι νουμπαδες!!

Έχω διαβάσω μέχρι και τη 10η σελίδα, δε ξέρω τι έχει γίνει στις επόμενες, οπότε μη σποιλάρετε πλιζ Tongue

Mε το αδελφάκι μου σκεφτόμαστε να φτιάξουμε ένα μινι rig  με 2 vega 64 για αρχή και θέλω να κάνω μια δυο ερωτήσεις - έχουμε κάνει κάποια ερευνά, αλλά σαν total noobs χρειαζόμαστε βοήθεια... Για όσους θέλουν να γλιτώσουν το διάβασμα , η ερώτηση είναι προς τέλος μπολνταρισμένη.

Ο μικρός είναι Φιλανδία  και το ρεύμα κοστίζει πολύ λιγότερο απ ότι εδώ Ελλάδα. Εκεί από συγκεκριμένο πάροχο η κιλοβατώρα κοστίζει κάτι λιγότερο από 10 λεπτά (όλα μέσα) ενώ εδώ, με προτέργια (έχει κατα τι φθηνότερη αρχική τιμή στην κιλοβατώρα), με τις εκπτώσεις (15% αν είσαι τυπικός στις πληρωμές + άλλο ενα 30% για 6 μήνες με την ανανέωση του συμβολαίου)  και με την κατανάλωση κάτω από 1600kwh το 4μηνο έχουμε 14,5 λεπτά... Με το που τελειώσει το 6μηνο ή/και με το που περάσεις τις 1600kwh αρχίζει το πάρτι. Worst case scenario είναι τα 20 λεπτά η κιλοβατώρα. Οπότε μιας και έχουμε πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια νομίζω ότι αξίζει η δοκιμή. (εφτιαξα ενα excelaki για να μπορώ να υπολογίσω το κόστος και νομίζω ότι τα αποτελέσματα είναι αρκετά ακριβή, αν θέλει κάποιος μπορώ να του το δώσω ή να μου πει μερικά στοιχεία και να του βγάλω κόστος κιλοβατώρας, αν και από αυτά που είδα οι τιμές παίζουν 14-21 λεπτά, οπότε μπορείς να κάνεις τους υπολογισμούς σου με αυτές τις τιμές)

Γιατί vega 64... 1ον δείχνουν καλά στοιχεία όσο αφορά απόδοση/κατανάλωση και 2ον αν δούμε ότι δε τραβάει, κρατάει ο καθένας από μια κάρτα και φτιάχνει ενα πισι γιατί αυτά που έχουμε είναι ψιλο-σάπια.

Η σκέψη είναι να αντιγράψουμε κάποιο από τα συστήματα που υπάρχουν στο νετ (από γρήγορο ψάξιμο έχω βρει 1-2) . Στο search του φορουμ δεν εχω βρει κάτι , αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω κάνει και πολύ βαθύ ψάξιμο.

Ουσιαστικά η ερώτηση ειναι, ποια motherboard με λογικό κόστος (λογικό θεωρώ τα 90-130 ευρώ αλλά δεν θα κολλήσουμε εκεί), μπορώ να αγοράσω στην οποία να χωράνε στα slots 2 vega 64 όχι όμως με risers .1ον για να γλιτώσουμε το εξτρά κόστος των risers αλλά και την εξτρα "πολυπλοκότητα-αξιοπιστία"/συνδέσεις Θα μου πείτε βέβαια , δε θα επιβαρύνεις με το βάρος των καρτών τα slots + δεν θα χεις το έξτρα κόστος ενός pc case. Δε διαφωνώ αλλά 1ον πιστεύω οτι τα slots>risers σε αξιοπιστία και 2ον όπως είπα και πιο πάνω, αν δε τραβήξει θα φτιάξουμε 2 pc οπότε τα risers θα μας είναι άχρηστα ενώ θα χρειαστούμε το pc case.

Το αδελφάκι μου βρήκε αυτή τη Mobo MSI B350 TOMAHAWK AM4 AMD B350 SATA 6Gb/s USB 3.1 HDMI ATX AMD Motherboard (επειδή υποστηρίζει και ryzen επεξεργαστές)
και ένα βιντεακι με 2 vega 64 mining rig αλλά με risers (plan b αντιγράφουμε αυτό το σύστημα)
https://www.youtube.com/watch?v=m65m4FrF340

Θενκ για την υπομονή σας και τα όποια σχόλια/απαντήσεις/insight μπορείτε να μας δώσετε/μεταφέρετε.
sr. member
September 18, 2017, 03:14:46 AM
Άσχετο Νο. 2

Επειδή τρέχω κάτι αλγόριθμους για Machine Learning και νευρωνικά δίκτυα καθώς επίσης και brute force attack και επειδή δυστυχώς η Nvidia είναι περισσότερο plug n play σε software
έχω αρχίσει τελευταία και παίρνω nvidia κάρτες.

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω και εκτενή τεσταρίσματα σε διάφορα μοντέλα 1080 ti , 1070, 1060 κλπ οπότε αν κάτι υπερέχει σε λόγο τιμής προς hashing ή αν κάποιο OC ξεχωρίζει θα το ποστάρω.
τωρα ψαρωσα. θα ηθελα να ακουσω συγκεκριμενες real life εφαρμογες στις οποιες χρησιμοποιεις αυτες τις τεχνολογιες! Smiley
καλο και αγιο το μιναρισμα αλλα και η επιστημη πανω απολα  Roll Eyes

Χωρίς να θέλω να βγώ εκτός topic θα είμαι συνοπτικός...

1) Brute Force Attack (για παράδειγμα χρησιμοποιώντας το Hashcat)
Πολλές φορές έχω σκεφτεί να γράψω οδηγό με το πώς να χρησιμοποιήσει κανείς το kali Linux και τα εργαλεία του για penetration testing (Breaking Wi-Fi Networks is one implementation of many)
Όμως όπως πολλά άλλα πράγματα αυτός ο οδηγός θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατά κόρον για malicious acts or unethical uses και όχι για τον σκοπό που θα προοριζόταν ή θα ήθελα
Και αυτός είναι ο λόγος που δεν το έχω κάνει.

EDIT: Επειδή μπορεί να μην είναι ξεκάθαρο, μια επεξήγηση:
Η σχέση του hashcat με το GPU mining είναι ότι αν π.χ. θέλεις να "σπάσεις" με έναν συμβατικό υπολογιστή για εναν αλφαρισθμητικό 8-ψήφιο κωδικό (με απλό Brute Force χωρίς καμία γνώση του υποκειμένου) 2 χρόνια 24/7 να δουλεύει το pc τότε με μια κάρτα GPU για το ίδο πράγμα θέλεις ~ 7 μέρες και με ένα GPU RIG θέλεις λίγοτερο απο 1 μέρα. Κάτι το οποίο καθιστά τους 8-ψήφιους κωδικούς ανασφαλείς. Ακόμα και οι 10-ψήφιοι με σωστή μελέτη του υποκειμένου είναι ανασφαλείς και σπάνε σε ποσοστό 40% κάτω απο μια μέρα με Ripper.
Που το πάω?
Άσχετο αλλά πολύ σημαντικό. Σε ευαίσθητα δεδομένα προσπαθήστε για πάνω απο 10 αλφαρισθμητικούς με κεφαλαία, μικρά και σύμβολα. Αυτό για τα επόμενα 1-2 χρόνια. Μετά ανάλογα με την εξέλιξη των κβαντικών υπολ. θα πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους γιατί η computational power θα ανέλθει εκθετικά.

2) Machine Learning- Neural Networks in general
Το 90% των εφαρμογών και μηχανημάτων τα επόμενα 5 χρόνια θα περνάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μέσα απο τέτοιους αλγόριθμους.
Ήδη οι μεγαλύτερες tech εταιρείες τα χρησιμοποιούν κατά κόρον (Αυτοοδηγούμενα οχήματα, Answering Bots, etc..)
Αυτός ο οδηγός θα ήταν χρήσιμος σε πολλούς κυρίως για το άμεσο μέλλον. Όμως δεν έχει άμεση σχέση με τα concept του συγκεκριμένου Forum εν γένει. Ίσως σε κάποιο άλλο more related forum

legendary
September 16, 2017, 04:29:34 PM
to btc ανηκει στους χρηστες του. διαβαστε
https://bitcoin.org/en/bitcoin-core/
μη σας πιανουν κοτσους οτι δεν μπορειτε να κανετε τιποτα γιαυτο!
 Wink
sr. member
Activity: 700
Merit: 265
September 16, 2017, 03:53:06 PM
Χαχα
Αν και χαλάμε τον τίτλο του τοπικ,

Σορυ Θεούλη αλλα ουτε αυτο ειναι στο χέρι μας, ειναι οπως το ευρώ, τις τράπεζες, το δολάριο και ούτω καθεξής.
Το Bitcoin ανήκει στα ελάχιστα pool που το έχουν αναλάβει και στην bitmain φυσικά.

Ο κόσμος ειναι απλα ενα κρίκος στην αλυσίδα.

Ποσο θεωρείς πως ειναι το πραγματικό κόστος ενός antminer? σίγουρα δεν ειναι 2000 και 4000 που πωλείται σήμερα
legendary
September 16, 2017, 01:40:57 AM
στο χερι μας ειναι. πραγματι, αυτη τη φορα δεν εξαρταται απο καποια "αυθεντια" ή καποιον "ειδικο" Wink
ουτε καν απ τον θεο τον ιδιο (sorry daddy)  Roll Eyes
member
Activity: 98
Merit: 10
September 15, 2017, 05:29:55 PM
Τελικά αρχιζω και καταλαβαίνω πως ο όρος αποκέντρωση υπάρχει μόνο στα χαρτια.
Απο που να αρχίσω και που να τελειώσω...

για σκαψιμο bitcoin μονο bitmain και ο κοσμάκης σκαει τα χιλιαρικα λες και είναι κουμπια
για σκαψιμο λοιπων, καρτούλες που από 220 δολλαριάκα που τις είχα πάρει εγω σαν τον Ντεμάρ τώρα πουλιουνται 350 πλας
Για άλλα νομισματα δεν αναφερομαι καν...

Ποιοι (λίγοι) τα κονομανε... παλι τελικαHuh

https://www.youtube.com/watch?v=e_KOpJ2bE3o&feature=youtu.be&t=8s   Grin Grin

οτι ξεκιναει ωραια δεν σημαινει οτι θα καταληξει σιγουρα ωραια...
full member
Activity: 202
Merit: 100
September 15, 2017, 07:39:11 AM

για σκαψιμο bitcoin μονο bitmain και ο κοσμάκης σκαει τα χιλιαρικα λες και είναι κουμπια
για σκαψιμο λοιπων, καρτούλες που από 220 δολλαριάκα που τις είχα πάρει εγω σαν τον Ντεμάρ τώρα πουλιουνται 350 πλας

https://www.youtube.com/watch?v=e_KOpJ2bE3o&feature=youtu.be&t=8s   Grin Grin
χαχαχα φοβερο χιουμορ
legendary
Activity: 910
Merit: 1000
September 14, 2017, 10:03:37 AM

https://www.youtube.com/watch?v=e_KOpJ2bE3o&feature=youtu.be&t=8s   Grin Grin
full member
Activity: 181
Merit: 100
September 14, 2017, 08:08:57 AM
ουαου φίλοι!
Καταιγισμός πληροφοριών σήμερα

hero member
Activity: 526
Merit: 502
September 14, 2017, 05:11:39 AM
Άσχετο Νο. 2

Επειδή τρέχω κάτι αλγόριθμους για Machine Learning και νευρωνικά δίκτυα καθώς επίσης και brute force attack και επειδή δυστυχώς η Nvidia είναι περισσότερο plug n play σε software

Αυτό σημαίνει ότι θα κάνω και εκτενή τεσταρίσματα σε διάφορα μοντέλα 1080 ti , 1070, 1060 κλπ οπότε αν κάτι υπερέχει σε λόγο τιμής προς hashing ή αν κάποιο OC ξεχωρίζει θα το ποστάρω.
τωρα ψαρωσα. θα ηθελα να ακουσω συγκεκριμενες real life εφαρμογες στις οποιες χρησιμοποιεις αυτες τις τεχνολογιες! Smiley
καλο και αγιο το μιναρισμα αλλα και η επιστημη πανω απολα  Roll Eyes

Κάτι μου λέει ότι πουλάμε το hashpower που έχουμε στο nicehash κι αυτοί προσπαθούν να υπολογίσουν τους αριθμούς στο στοίχημα, εσείς πάτε στα πολύ βαθιά νερά.
legendary
September 14, 2017, 03:58:37 AM
Άσχετο Νο. 2

καλο και αγιο το μιναρισμα αλλα και η επιστημη πανω απολα  Roll Eyes
sr. member
September 14, 2017, 03:37:53 AM
Άσχετο Νο. 2

sr. member
September 14, 2017, 03:33:15 AM
Άσχετο

Έψαχνα κάτι στα email μου και έπεσα πάνω σε αγορά που έχω κάνει τον Απρίλιο σε 10x 480 Nitro 8gb κάρτες και τις είχα πάρει 220 ευρώ τη μία καινούργιες
Μαγική εικόνα έτσι?

sr. member
September 14, 2017, 03:30:05 AM
Καλησπέρα,

Έχει κανένας άποψη για την παρακάτω κάρτα:

Asus P106 Mining 6GB GDDR5 MINING-P106-6G

https://www.e-gate.gr/539522/asus-mining-p106-6gb-gddr5-mining-p106-6g?utm_source=newsletter_26-07-17&utm_medium=email&utm_campaign=easter_ref&utm_content=top-link

Η κάρτα αυτή αξίζει ΜΟΝΟ αν την αγοράσει κανείς στην πραγματική τιμή της που είναι 200$ καθότι καίει σχεδόν τίποτα και hasharei πολύ καλά

Όμως επειδή η τιμή είναι inflated απο τους miners και δεν την βρίσκεις κάτω απο 300 Ευρώ όπως είπαν και οι προλαλήσαντες δεν αξίζει και ιδιαίτερα.

η 1070 Founders Edition είναι ένα καλό alternative των 480/580 με σωστό undervolt αλλά και πάλι πρέπει να την βρείς σε καλή τιμή.

Γενικά αν στοχεύσετε Gamers που δίνουν 1070 πάρτε τες είναι πολύ κοντά στο VFM των 480/580.
legendary
September 14, 2017, 03:02:22 AM
δε παμε καλα! περνανε τον κοσμο για ζωα? (δεν πεφτουν και πολυ εξω βεβαια)
3 μηνες εγγυηση, ιδια τιμη, ιδιες επιδοσεις?  Shocked
hero member
Activity: 526
Merit: 502
September 14, 2017, 12:50:34 AM
Οι κάρτες αυτές προορίζονται μόνο για mining και αρχικά είχαν πει ότι θα διατίθενται μόνο σε μεγάλα mining farm και ότι η τιμή θα ήταν δελεαστική μια και θα έλειπαν πράγματα από την κάρτα τα οποία είναι περιττά για το mining όπως η έξοδος για οθόνη και τα υπόλοιπα, αλλά όπως βλέπουμε διατίθεται κανονικά σε όλους και μάλιστα σε τιμή παρόμοια με τις κανονικές κάρτες χωρίς να έχει κάτι το ιδιαίτερο σε επιδόσεις οπότε δεν καταλαβαίνω τον λόγο γιατί κάποιος να πάρει αυτή την κάρτα και όχι μια κανονική η οποία θα έχει και την εγγύηση τριών χρόνων και όχι κουτσουρεμένη και φυσικά θα μπορεί να την μεταπωλήσει ποιο εύκολα.
Pages:
Jump to: