Bine punctat, 20kevin20!
Ar fi ideal sa nu mai existe acel impozit dupa trecerea unui interval de timp, insa sunt sanse aproape nule de a se intampla.
Referitor la celelalte probleme ridicate de tine, acestea se pot petrece oriunde in lume, nu doar aici. Si peste tot ar fi aceeasi problema; cum demonstrezi ca nu ai fost tu?
Insa toate acestea se intampla deoarece oamenii folosesc in mod gresit Bitcoin, cum am mai scris, de altfel. El nu a fost creat pentru specula (schimburi BTC <-> fiat), ci pentru a substitui banii traditionali. Daca nu ar exista aceste schimburi cu banii fiat, nu ar mai exista nici aceste probleme. Exista si aici insa o cale de mijloc:
O prima varianta consta in exchange-urile descentralizate, peer-to-peer, in care tranzactiile se fac direct intre utilizatori, in deplina anonimitate, scopul exchange-ului fiind doar de a-i pune in legatura pe utilizatori, si nu de a le detine fondurile sau cheile private.
De asemenea, se poate apela la bancomate Bitcoin de tip cash in - cash out, unde nu este necesara dezvaluirea datelor personale. De acord, aceste terminale nu au un curs valutar prietenos. Insa intimitatea are pretul ei.
In sfarsit, se pot face tranzactii peer-to-peer cu cunoscuti, cu oameni cu reputatie in domeniu, dar si cu necunoscuti, in tranzactii similare celor de pe Olx.
In cazurile de mai sus iti poti pastra linistit anonimitatea, daca vrei sa mergi pe drumul acesta.
Mie de asta mi se pare că nu prea au cum să găsească mare lucru.. Da, să zicem că o plată se face în numele meu. Și? Cum demonstrezi ceva printr-o adresă care efectiv nu are nici o legătură cu identitatea mea? Furtul de identitate, dacă ai auzit de el, poate avea un rol foarte mare și grav în situațiile menționate mai sus. Atâta timp cât nu ai făcut în așa fel încât să îți legi identitatea ta de adresa de monede virtuale, nu văd ce mare lucru pot ei să facă.. fie și cu cea mai avansată tehnologie de pe piață.
Furtul de identitate ar trebui demascat mereu, dupa cum bine a scris si nullius aici -
Proiectul Anastasia: Bitcoinerii împotriva furtului de identitate -țeapa lui CSW. Si daca este facut la nivel inalt (cum ar fi cazurile Anastasia si Craig Wright), cu atat mai mult il pot practica si "simplii gainari".
Ar trebui sa ne coalizam cu totii impotriva acestor acte; fiecare isi poate aduce o contributie. Si poate, cand va exista efectiv un astfel de caz, omul afectat (si cercetat de organele de ancheta) ar putea sa-si demonstreze nevinovatia cu ajutorul eventualilor martori. Altfel, nu vad vreo solutie.