Toliko (ne) pratim novosti da nisam ni znao za Oscar ove godine, ali sam danas čuo da je Jamie Lee Curtis dobila Oscar a nisam ni gledao za koji film.
Glavno da pratis ko kakve slike kaci na zid.
Pogledah Sibirskog berberina opet posle mozda 15god. Interesantno je tako pogledati filmove posle nekog vremena u raznim fazama zivota i uporediti dozivljaje filma.
Pogledao sam od Mihalkova skoro sve njegove bitne filmove, i one u kojima je samo glumio a i one koje je rezirao ali ovog sam nekako preskocio tako da hvala na preporuci, ovo je bas nesto za pogledat sa zenom. Sad kad sam vec spomenuo Mihalkova, zalsono je vidjeti da je jedna takva velicina danas snima teska smeca a i ruski film je generalno jako pao u zadnjih dvadesetak godina.
Da, ima boljih filmova, ali EEAO je dosta iskakao, pogotovo u kostimografiji i originalnosti. Ideje su svježe, kostimi su originalni, gluma je odlična, no cijeli paket je govno.
Ma ne moze nitko filmu poreci inventivnost, ali meni se nikako nije svidjela realizacija. Ako nista, mozda akademija postane malo otvorenija prema drugacijim filmovima, iako sumnjam.
Da je Amazonov Lord of the Rings dobio Oscara onda bi već posrao sve živo, ali ovako barem znaš da je netko ubacio truda u film i na temelju toga osvojio nešto
Mene su svi toliko pripremili na to da je LOTR serija tesko govno da sam ju na kraju pogledao bez problema jer sam mislio da cu vjerojatno ugasiti nakon prve epizode. Serija naravno nije dobra, ali je gledljiva. Jako niska ocekivanja cine cuda.
Jedan od glavnih problema te serije (uz to sto su je radili amateri bez prijasnjeg iskustva) je sto Amazon ima prava samo na Hobbita i 3 LOTR knjige, znaci nista Silmarillion, Unfinished Tales, The History of Middle-Earth etc jer ih zbog nekih pravnih sranja nije dozvoljeno kupiti. I sad, ako se nesto spominje samo u Silmarillionu a ne u one prve 4 knjige, to se ne moze iskoristiti za seriju te od tuda mislim krecu problemi, pogotovo za one koji su fanovi i kuze se u lore. Naravno, postavlja se pitanje zasto su uopce isli raditi takvu seriju bez da smiju iskorisiti bitan materijal ali eto, milijardu dolara baceno u vjetar. Ali ima Bezos para, nije problem.
Iako, bolje da je pare utrosio da se kvalitetno zavrsi The Expanse.