@Pmalek Probao sam gledati Witchera prije par godina kad je tek izasla ali mi serija nekako nije legla (ne zbog Cavilla) iako volim fantasy te sam nakon 2 epizode stao. Planiram dati jos jednu sasnu kad ne budem imao nista pametnije za gledati ali to nece biti uskoro jer rado ponavljam gradivo i gledam serije koje sam vec gledao.
Počeo sam konačno gledati After Life od Ricky Gervaisa i već nakon prve epizode znam da sam se navukao. Bilo me je malo strah da će biti previše tmurno ili neukusno zbog tematike ali serija mi je baš legla.
Uh zavidim ti sto je tek gledas po prvi put, odlicna serija kao uostalom apsolutno sve serije koje je Ricky ikad snimio. Dosta ljudi je nekako propustilo njegovu
Life's Too Short pa ako mozda to nisi gledao, ogromna preporuka.
Ja sam u posljednje vrijeme pogledao hrpu losih do prosjecnih filmova ( Bullet Train-los, Fall-prosjecan/ok, Prey-meh, Downsizing-katastrofa i jos par kojih se sada ne mogu sjetiti) tako da sam se veceras centrirao sa meni jednim od najdrazih filmova, samurajskim
The Twilight Samurai koji se bez problema nosi sa najpoznatijim filmovima tog zanra koji su vecinom snimljeni prije prije 60-70 godina. Velika preporuka i onima koji inace ne gledaju takve filme, isplati se riskirati, pogotovo jer je moderan film a dobrih samurajskih snimljenih u zadnjih dvadesetak godina se moze izbrojati na prste dvije ruke max.
Gledam trenutno i dvije serije:
-
For All Mankind: alternativna povijest, rusi su sletjeli prvi na mjesec tako da se svemirska utrka nastavlja i dalje. Meni odlicno jer sam i inace fan alternativne povijesti a posto ima jako malo serija na tu temu (pada mi jedino na pamet takodjer dobra serija
The Man in the High Castle koja se poigrava idejom da su svabe pobijedile u ww2.) nema biranja. Trenutno sam na drugoj sezoni od tri, a slijedece godine bi vani trebala biti i cetvrta. Ima je na Apple+
-
The Peripheral- Nekakav SF baziran na knjizi, za sada su vani samo dvije epizode i dosta je zanimljivo ali tesko je tako rano dati neku ocjenu. Da se naci na Amazonu.
Edit: e da, u Petak na Netflix dolazi nova ekranizacija All Quiet on the Western Front. Prva je snimljena prije skoro 90 godina te je i dalje jedan od najboljih antiratnih filmova uopće. Ova nova ima za sada dobre kritike te ću ipak dati šansu, pogotovo jer fali filmova sa WW1 temom.