Koliko sam ovdje po pricama skuzio, Regulus je izgubio account zbog par poruka bez izvora, a to se u tom trenutku kad je on pisao nije sankcioniralo (ili mozda je).
Naravno da se sankcioniralo, samo ga je netko (bot) kasnije ulovio. Regulus je dobio ban zato što je
iskopirao par poruka od korisnika koji su ih prethodno napisali da si nabije broj postova za signature campanju, ja ne znam zašto neki ljudi ovdje pokušavaju uljepšati priču, stvari su točno takve kakve jesu. Kad se žalio u meti netko je našao još jedan slučaj copy/paste spama kod njega, a zapravo nitko ne zna da li je banan zbog toga ili su mu našli još neku drugu poruke koju je copy/pastao.
Tako da cu ja igrati na sigurno, jebat ga.
Evo ti još primjera
https://bitcointalksearch.org/topic/m.50153674 ,
https://bitcointalksearch.org/topic/m.50164867. Mislim da se malo previše pretjeruje oko slika.
Zato bi svaki plagijat kojeg taj bot otkrije trebao pregledati i čovjek da vidi je li stvarno plagijat. Na žalost, upravo zbog tog nepregledavanja je Regulus nastradao.
To uopće nije istina:
Regulusov post:
Electrum Dark will be usefull on trading once its platform become live. My full support on the project and will contribute for your success.
2 stranice ispred:
Electrum Dark will be usefull on trading once its platform become live. My full support on the project and will contribute for your success.
Zapravo nije poanta u tome.
Svi se slažemo da je Regulus pogriješio i da je zaslužio ban.
Stvar je u onome što se događalo nakon toga.
Regulus je poslao nekoliko poruka adminima kroz službene kanale komunikacije i nije dobio nikakav odgovor.
Pokrenuo je topic u meti i cijela naša lokalna zajednica mu je dala veliku podršku.
7-8 mjeseci smo molili nekoga od admina da napravi ''review'' i ponovno barem razmotri njegov slučaj i da neki odgovor ali nije bilo apsolutno nikakve reakcije od admina, 7-8 mjeseci su nas sve potpuno ignorirali i ostavili bez ikakvog odgovora.
S druge strane neki drugi slučajevi su riješeni u par sati ili dana, obično sa signature banom.
Svi znamo i za slućaj jednog našeg lokalnog korisnika, kojemu je uklonjen permaban jer je imao privatni odnos sa jednim od admina na ovom forumu i poslao mu je privatnu poruku izvan službenih kanala foruma (dakle nije čak ni pokrenuo unban apeal u Meti).
Regulus takvu ''vezu'' nije imao, mali je i nebitni član male i nebitne zajednice na ovom forumu, ne zna privatno nijednog admina na ovom forumu i zato nije imao šansu za oprost permabana.
Što god ti rekao ili tvrdio, ali ovo jednostavno nije u redu, nije pošteno ni pravedno i svima nama je ostavilo jednu veliku gorčinu i osjećaj nepravde.