Es havi szinten milyen bevetelre lehet szaamitani, mekkora idobefektetessel?
Kaptam egy tablazatot, de abbol nem nagyon veszemm ki, mennyi azz annyi konkretan.
Egy senior member poszt a bitmixer-nél 0,0007 BTC (kerek 1000$-os árfolyamon számolva (de volt 300$ is a BTC, meg ki tudja, lesz-e még...) egy poszt 0,7$ (ami megint kerek 300 HUF/USD árfolyamon számolva 210 Ft/poszt). Van ennél is jobb ár, de elég kevés, és néhol már spéci dolgokat is előírnak, vagy kaszinósok...
Egy poszt időigénye változó, de nyugodtan lehet számolni rá fél órát, mert utána kell nézni, mit posztolsz, a kemény szabályok miatt. Meg, ha nem is kell rá fél óra, úgyis itt kell lógni a fórumon, hogy olyan topic-ot találj, ahova értelmesen lehet hozzászólni, és még számít is (mert nem minden topic számít az összesítésnél, sok ki van zárva, de ez már campaign függő, hol melyik van kizárva).
Ezeket figyelembe véve, ha nem akarsz 8 órában ezzel foglalkozni, mert épp nincs más, akkor nem ezen fog senki meggazdagodni...
Ha heti szinten posztolsz 10 értelmeset, akkor az már idő.
Van maximum is, általában 50 poszt / hét, ami maximálja az összeget 35$-ban, ami 10.500,- Ft a fent említett árfolyamon (heti szinten)
Egyszerre csak egy kampányban lehetsz, ha másik felhasználóval is bejelentkezel, azt általában észreveszik előbb utóbb, és repülés van
Havi szinten ez 42.000,- Ft, aminek az időráfordítás igénye min. 25 óra, ami napi 50 perc (legyen kerek 1 óra).
Ez még akár össze is hozható, de:
Aki 50-et posztol hetente, azt nagyon megnézik a campaign managerek, hogy nehogy fölösleges szeméttel szórja tele a fórumot, mert akkor megint csak repülés van
van már erre szakosodott "kommandó", több campaign manager összeállt, hogy kiszűrjék a signature campaign-okból a spammereket.
A posztoknál hamar elfogynak a témák, és nagyon könnyű ismétlésbe keveredni, amit megint csak nem néznek jó szemmel.
Ha új topic-ot nyitsz, ott is nagyon kevés olyan van, amit még nem vitattak meg előtte, megint csak nehéz jól eltalálni.
Új téma meg nagyon ritka, vannak szezonális dolgok, amiket sokan olvasnak, kérdeznek, ilyen volt tavaly a bányászoknál a felezés, most meg a BU által erőltetett Hard Fork, de ezek a témák is kifulladnak idővel, és ezeket kifejezetten szeretik nézegetni a campaign managerek, mert szerintük ez a spam melegágya...
Ha gambling (szerencsejáték) kampányba keveredsz, akkor ott azt kell isteníteni, hogy milyen jó az adott kaszinós oldal, ahhoz nem fűlik igazán a fogam és mikor kezdtem, az akkori nagy öregek is ezt mondták, hogy akkor inkább nem kell a kampány, de ne miattam legyen valaki szerencsejáték függő...
Ha van minimum poszt elvárás, és minőség elvárás is, akkor az már nagyobb nyomás alá helyezi az embert, és nem minden nap van olyan állapotban valaki, hogy minőségi posztokat gyártson, ráadásul jó angolsággal, ha ez mondjuk csak 5 nap egy hónapban, az már 5 plusz óra, amit a többi napra el kell osztani, elég hamar eléri az embert a poszt kényszer, ami előbb-utóbb a minőség rovására megy...
Az egész egy kicsit más kontextusban:
Itt nálunk meggondolandó, hogy ezt állandó jövedelemforrásként űzze valaki, mert a havi fizetésnek kiegészítésére jó, másra nem nagyon, viszont a világ keleti felén, pl. indiában ebből eltartanak egy családot (najó, sarkítottam, de az arányok majdnem ilyenek...)
Na röviden ennyi
(Ja, igen, röviden, ezt a posztot kb. 20 perce írom, és még csak nem is angolul... az még egy 1,5x-es szorzó időben az én angolommal, jó, hogy valakinek ez nem lenne plusz, de ezt is bele lehet kalkulálni...)