Szeretnék külföldről BTC hardware-t venni, de a Paypal-os fizetésnél mindig nehézségekbe ütközöm. Szimplán közlik, hogy a csalás melegágya a Paypal és nem fog senki Paypal-os tranzakcióba belemenni itt a fórumon. 9 éve van PayPal fiókom sokszáz tranzakcióval és több kellemetlen szituból is "mentett" már meg a vevői és az eladói védelem is (buyer/seller protection). Vettem már BTC hardware-t Paypallal, egyik esetben egy orosz csaló (Arzeny Karakovsky - http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2&userid=erazina) eltűnt a pénzzel, a másik esetben 2db KNC Neptune-t vettem jó áron német eladótól és azóta is szépen futnak (2 die hiba belefér).
Vannak olyan csalók akik Paypal-t használnak miner vásárlásra és visszaigénylik a pénzt? De akkor ugyebár vissza is kell előtte küldeniük a miner-t az eladónak, addig egy fillért sem kapnak vissza a Paypaltól! Hogy is van ez akkor?
Milyen egyéb biztonságos módszer létezik vásárlásra? Van olyan megbízható nagy escrow szolgáltató akivel már van tapasztalatotok és BTC hardware vásárlásra ajánljátok?
Köszi!
Üdv,
Mike
Hello!
Sajnos a PayPalt nem szereti itt senki mert míg ott visszafordítható a tranzakció addig a Bitcoinnál nem. Én is szerettem volna PPvel venni itt pár dolgot de a sok csaló ezt szinte teljesen lehetetlenné tette. Cégek azért szeretik nem elfogadni, mert akkor egyszerűbb átverni a vevőket. Volt rá példa, hogy emberek kifizettek előre 6 hónappal hardwert és vagy fél év késéssel (szállítási idő után) érkezett vagy egyáltalán nem.
PPvel meg egyszerűen vesznek egy Bitcoint aztán visszafordítják a tranzakciót arra hivatkozva, hogy soha nem kapták meg a rendelt terméket. Ez itt a fórumon ugye, nem pl. eBayen. Bár még ha eBayen veszel is Bitcoint ott is visszafordíthatják és az eBay az ő oldalukat fogja védeni ugyanis nem pártolják a crypocurrencyket. Legalábbis anno még ez volt 1-2 éve
Javaslom eBayen vagy Amazonon keresztül venni a dolgokat, ott megy a PP és pontosan a Buyes/Seller protection miatt jobbak az esélyeid. Ha vásárló vagy (és lehetőleg nem egy csaló), akkor jó esélyeid vannak. Ha nem szállítják a hardwert akkor egyszerűen el lehet intézni.
UI. Javaslom, hogy pontosan számold ki mennyit fogsz keresni, mert mostanság eléggé nehéz vagy sokáig tart míg nullára kijön az ember. Ha nem robban le a gép és nem szeretnéd megtartani nosztalgiának, akkor érdemes eladni a végén. Ezt is beleszámolhatod a "bevételhez".