Hali,
Február óta bányászgatok itthon. Scrypt-n, Scrypt-OG, X11, Keccak, X13. A profitot csak úgy lehet, hogy az indulással együtt bányászni, és a 2-3. nap eladni. 80%-ban ez bejön. A maradék 20% "veszteséget" a exchange tözsdézéssel lehet csökkenteni. Figyeled a pump-dumop-okat és lereagálod. Nem egyszerű, de csak hobbinak éri meg. Fő keresetnek ha nincs nagy alaptőkéd, vagy szabadidőd, akkor nem. Nekem egy jó játék, hobbi. sokat lehet tanulni belőle, főleg a bizalomról. A friss launchok 80%-a csalás, 19,9% lutri, 0,1 % amiben van potenciál. Eddig 4 ilyet láttam csak..
Még valamio, az ASIC is egy nagy lehúzás, mire megtérülne, ott az újabb generáció, és jó ha a pénzednél vagy. A GPU azért még 1-2 évesen is eladható, ha nem nyírtad ki a ventiket, vagy gariba cseréltetted :-)
By
Sajnos egyet kell értenem! Én január eleje óta bányászom. Mondjuk én nem tőzsdézem az érmékkel, inkább a "CreativeMining"-ot űzöm, ez az én találmányom, azt csinálom, hogy utánaolvasok minden új érmének és amelyik szimpatikus arra rábányászom. Ezzel a technikával sikerült 500ezret összeszednem 5 hónap alatt. Persze azt is tudni kell, hogy 400ezer volt a befektetés, amit 3 részletben sikerült megtennem, így most összesen 3 Mhs Scrypt teljesítményem van.
Jelenleg nem éri meg bányászni annak akinek a havi számlák kifizetésére kell a pénz. Ez most már a jövőben gondolkozók terepe, aki bányászik azért teszi, mert biztos benne, hogy pár hónap, fél év múlva felmegy annyira BTC ára, hogy a most bányászott érmék nagyon sokat fognak érni!
Egyébként én is csináltam egy érmét, mérsékelt sikere van, de amint eljutok az első mérföldkőhöz, iszonyat pénzt fog érni darabja! Én hosszú távon gondolkozom, szeretném az érmémet legalább a Litecoin magasságáig eljuttatni. Akit esetleg érdekel az nézze meg:
GoldReserveA leírás angolul van, de készül már a magyar is!
Ha van kérdés, írjatok privátot!