Pages:
Author

Topic: Merit alması gereken başlıklar hangileri ? - page 2. (Read 26133 times)

hero member
Activity: 1890
Merit: 792
Şu konudan kazanmış olduğum meritleri bu başlıkta son sayfada yer alan @PHI1618 arkadaşımızın önerdiği konulara uygun şekilde dağıtmaya çalıştım.  @Lachrymose seni atlamışım kusura bakma.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Değerli bitcointalk üyeleri ve değerli dostlarım. stableDEX borsası ile ilgili bir konu açayım. Çünkü yakın zamanda bazı token veya coinlerin burada listeleneceğini öğrendim. Kayıt olmak çok sıkıntılı değil aslında çok basit. Ama yinede burada resimli bir anlatım olması adına bu konuyu açma gereği duydum. Adım adım resimli bir anlatım yaptım. Umarım işinize yarar ve yaracağını düşünüyorum.

Adım 1.


Adım 2.


Adım 3.


Adım 4.


Adım 5.


Adım 6.


Adım 7.


Adım 8.


Adım 9.


Adım 10.



Evet arkadaşlar stableDEX borsasına kayıt bu şekilde olunuyor. Bunu şunun için paylaştım. Bilenler bilir bilmeyenler için https://bitcointalksearch.org/topic/elinizde-bulanan-tokencoinler-hangi-borsada-5218515 bu linkte Elinizde Bulanan Token/Coinler Hangi Borsada başlıklı bir konu açmıştım. Burada bulunan coinler stableDEX borsasına girdi. Hangileri var bu konudan bakarsınız.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Global forumda @mikeywith'in bir paylaşımında gördüm. Bitcoin.it isimli wiki kaynağı aşağıdaki gibi bir tablo, liste hazırlamış bu konu ile alakalı.

Segwit adreslerini destekleyen bilinen cüzdanların listesi.

Yazılım cüzdanları:

https://en.bitcoin.it/wiki/Bech32_adoption#Software_Wallets

Donanım cüzdanları:

https://en.bitcoin.it/wiki/Bech32_adoption#Hardware_Wallets

Bunlar içerisinde benim kullandıklarım yada önerebileceklerim: Trust Wallet, Electrum, Bitcoin Core; Ledger Live
Online Wallet'lardan da destekleyenler var ama online wallet kullanmak pek önerilen bir kullanım şekli değildir.








Defi defi defi nedir bu defi? Bakın burası çokomelli arkadaşlar:) Hadi gelin herkes bildiğini buraya yazsın.

defi kelime anlamı olarak merkezi olmayan finans sistemi olarak geçiyor. Blockchain sistemi üzerinde yazılan akıllı kontratlar ile şeffaf, merkezi olmayan, düşük masraflı, sınırlanmayan bir ekonomik sistem olarak tanımlayabiliriz. Klasik olarak blockchain öyle şöyle açıklamaları yapmaya gerek yok. Burada bizim için dikkat çeken birkaç nokta var.

- dünyada finans sistemine dahil ol(a)mayan bir sürü insan bulunuyor. Unutmayalım ki libra projesinin asıl amacı da bu insanlara ulaşmaktı.
- kredi, borç alma gibi durumlarda merkezi finans sisteminde bu iş son derece zor. Finans sistemi içinde olmayan kişiler zaten bankacılık faaliyetlerine katılamıyor. Elinizde para olsa bile bankalar tarafından kara listeye alındıysanız yine sevilen bir müşteri olmazsınız. Büyük ihtimalle bütün kapılar size kapanır, açılacak olan kapı da büyük bir kazık sizi beklemektedir.

Şu an DeFi denildiği zaman herkesin anladığı “Eth kitleme” ama aslında olay bu değil. Borç alma, vermeyden bahsettiğimiz gibi buna büyük krediler gibi bir sürü finans araçlarını ekleyebiliriz. Hatta çoğu kişinin dalga geçtiği DEX’ler de bu DeFi’nin içinde yer alan bir sistem. Merkezi olmayan borsalar hayal değil, merkezi olmayan finans sisteminin bir oyuncusu.

Biz gelelim şu “kitleme” olayına çünkü herkesin ilgisini çeken konu bu. Defipulse.com’daki verilere bakarak en büyük payın Maker’e ait olduğunu görüyoruz. Burada da karşımıza Maker ne la?  sorusu karşımıza çıkıyor.
https://makerdao.com/ sitesine girdiğimiz zaman karşımıza şöyle bir ifade çıkıyor: “A better money Digital currency that can be used by anyone, anywhere, anytime.” anarşist lan bu herifler:)

neyse sitedeki oasis platformuna geçiş yaparak asıl kitleme olayına da geçmiş bulunuyoruz. Buradan istersek dai alım-satım işlemini gerçekleştirebiliriz. Dai bildiğiniz gibi 1 dolara sabitlenen bir kripto para. Oasis de aslında merkezi olmayan bir borsa yani kısacası DEX. Buradan dai ya da başka varlıkları da satın almamız ya da satmamız mümkün. Tekrar oasis üzerinden buraya elimizdeki daileri yatırabiliyoruz. Kısacası bankadaki mevduat hesabımız oluyor. Faizi ile birlikte paramızı çekip araba alabiliriz daha sonra.

Ve buradaki borç alma işte bizim son zamanlarda gaza gelmemizin nedeni. Adam elindeki ether’i teminat göstererk buradan dai alıyor. Aldığı dai ile ethereum alıp belli bir zaman sonra eth fiyatı artarsa çocuğu koymuş olur. Şu anlık kullanımı sanki böyle gibi.

Şu yazıyı dikkatli okumanızı tavsiye ederim: https://medium.com/@turansert/makerdao-kredi-kullan%C4%B1m%C4%B1nda-%C3%A7%C4%B1%C4%9F%C4%B1r-a%C3%A7ar-m%C4%B1-5b0d27a60bb1
makerdao ile ilgili gayet açıklayıcı ve güzel bir yazı. Neden para yatırayım neden borç alayım hakkında güzel bir bilgilendirme.

daha önce de paylaştım ama kimsenin okumadığına emin olduğum bir diğer yazı: https://medium.com/@bitcoinkralicesi/makerdao-ve-dai-hakk%C4%B1nda-mutlaka-bilmeniz-gerekenler-13cbd6b2e2f2


Kripto paraların bile emekleme aşamasında olduğunu düşünürsek merkezi olmayan finans sisteminin daha doğmadığını bile söyleyebiliriz. Klasik bankacılık sisteminin karşısında büyük bir canavar doğacak gibi görülüyor ama burada da yine en büyük iş bize düşüyor. Neyin ne olduğunu bilmeden işin bokunu çıkarırsak ortada defi mefi kalmaz. Çok büyük ponzi domuzcukları doğurabilir gibi geliyor bana.
legendary
Activity: 2254
Merit: 1446
Cashback 15%
Merhaba, gospodin'in açtığı Coingecko Sitesi başlığını görünce ben de kripto para piyasasını takip ettiğim coinmarketcap harici bir siteyi kısaca tanıtayım dedim. Amacım reklam yapmak değil. Siteyi bilmeyenler vardır belki diye yazıyorum. Sitenin adı Coin360.com

Siteyi açınca şöyle bir arayüzle karşı karşıya kalıyoruz:


Kripto paraların renklendirmesi Heatmap diye tabir edilen bir sistemle yapılıyor. Kırmızı ve yeşil tonlamalar artış azalışları gösteriyor. Renklerin koyuluk ve açıklıkları da değişimin derecesini gösteriyor. Kripto paralar, hash algoritmalarına göre güzel bir şekilde tasnif edilmiş. Siteyi açar açmaz piyasanın son durumu, harita gibi karşımızda beliriyor yani.

Coin360'daki en kullanışlı özelliklerden bir tanesi Liquidity Book. Liquidity Book bize istediğimiz pair için likiditenin hangi borsada daha yüksek olduğunu söylüyor. Elimizdeki kripto para miktarına veya kafamızdaki işlem miktarına göre hangi borsada işlemimizi yapmamızın daha karlı olacağını (veya daha kısa süreceğini) buradan kolayca kestirebiliriz. Ona göre de cüzdanlardan doğru borsaya aktarım yapabiliriz. (Likidite coinmarketcap'de de var ama bu denli kapsamlı değil) Özellikle yüklü işlemlerde faydalı bir özellik. Gene bu özelliğin nasıl çalıştığını ve hesaplamalarını burada anlatıyorlar. İlginiz varsa buraya da bir göz atabilirsiniz.

Mesela aşağıdaki tabloya göre XEM/USDT işlemi yapmak istiyoruz. Elimizde 100 USDT varken işlemimizi Huobi'de yapmamız gerekirken eğer 500 USDT'lik işlem yapacaksak HitBTC de likidite daha iyi olduğu için işlemi orada yapmamız daha doğru olacaktır.


Aşağıdaki şekilde de gene pair bazlı borsa işlem hacimlerini görüp karşılaştırabiliriz. Burda da zaten grafik aynı şeyi söylüyor. Küçük işlem için Huobi, büyük işlem için HitBTC. Ben anlaşılır olsun diye grafiğe sadece 2 borsa ekledim. isterseniz diğer borsaları da ekleyebilirsiniz.


Diğer özelliklerden bahsetmeyeceğim, chart kısmını, exchange kısmını kurcalayarak rahatlıkla anlayabilirsiniz. Sadece son olark şunu belirteyim; eğer coinmarketcap'ın arayüzünü beğeniyorsanız, yani kripto paraların liste çeklinde gözükmesini istiyorsanız gene sağ üstte viewden görünüşü komple değiştirebilirsiniz:



legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Genelde takip için kullandığım iki site var. Benim sevdiklerim kilitlenmeden sadece cüzdan da tutularak stake etme modelleri NEO v.b. de olan. Diğer türlü token fiyatı artıyor siz armut gibi bakıyorsunuz. Düşeceğini öngörüyorsunuz yine kıpırdayamıyorsunuz. Bence kilitlemeli stake işleminden uzak durmanızda fayda var.

https://www.stakingrewards.com/assets

Pozitif Yönleri:

anlık fiyat, ödül oranı, anlık ödül oranı, market cap, hacim, stake edilmiş birim oranı gibi özelliklere yer veriyor. Listenin en altında her birim için stake hesabı yapabileceğiniz kullanışlı bir hesaplama aracı mevcut. İstediğiniz özelliğe göre sıralama yapabiliyorsunuz. Bunun dışında her birimin kendi sayfasında nasıl stake yapılır ve benzeri istatiksel bilgileri de mevcut.

Sayfanın üst kısmından pos - node v.b. seçenekleri seçerek sadece o türe özel stake edebilirleri görmenizde mümkün.

Negatif Yönleri:
Liste oldukça geniş olmasına rağmen (120 civarı birim var) %100 bir listeleme değil. Harmony v.b. eksik mesela.



Bunun yanı sıra stake yapılan değerlerin genel grafiklerine tek bir sayfa üzerinden ulaşmanız mümkün.
https://www.stakingrewards.com/global-charts





Stake işlemi yapan çeşitli aracı, cüzdan ve borsaları da stake yaptıkları varlıklarla birlikte listelemek mümkün. https://www.stakingrewards.com/providers



Yine Journal kısmından çok sık güncellenen en iyi stake edilebilir birimler incelemelerini de takip etmek gerekli. Reklam yazısı gibi oldu ama işlerini iyi yapıyorlar bence.

Aslında bu site gayet yeterli olmasına rağmen onda listeli olmayanlar için kullandığım ikinci bir site de: https://www.combatnerd.com/

Üstteki örneğe göre biraz daha dar kapsamlı. Yine bir birim üzerine tıkladığınızda birim hakkında bilgiler veriyor, hesaplama aracı yine bunda da var ancak hesaplama aracı yeterince güncel değil. Genelde ilk açıklanan halleriyle fazla güncelleme almadan duruyorlar. Ve arayüzü kesinlikle daha kötü.



Binance'ın da kendi sitesi üzerinde stake bölümü var ancak eğer ki stake yapacaksanız mutlaka ve mutlaka kendi cüzdanınız ile işlem yapmanızı öneriyorum. Kolaya kaçmak için varlıklarınızı başkasının cüzdanına emanet etmeyin. Link: https://www.binance.com/en/staking/products

Binance dışında kraken v.b. de stake programları uyguluyor ancak yukarıda belirttiğim gibi sizin cüzdanınız sizin paranız, başkasının cüzdanı başkasının parası.
















@funchiestz'in Neden DEX Önemli başlığında biraz tartışma yaşandı. ben bu yapıların hantal, masraflı ve son kullanıcı için kullanışsız olduğu hakkında fikrimi paylaştım. diğer arkadaşlar ise dex'in 2017 yılında insanların gazını alması için ortaya atılan, şu an ve gelecek için hayalden başka (saçmalık da diyebiliriz.) bir şey olmadığını ifade ettiler. gerçi tartışmaların arasında ben yokum bunu ilk başta söyleyeyim:)

yazılanları tekrardan okuyunca ben bu zamana kadar dexleri neden kullandım?

- bountyden gelen ve hiçbir borsada o ana kadar listelenmemiş shitcoinleri satmak için.
- borsada olmayan ama gelecekte iyi olacak düşüncesiyle etherdelta gibi borsalarda listelenen shitcoinleri almak için.
- bazen bu shitcoinler dexlerde daha ucuz oluyordu. borsaya gönderip ufak kar elde ediyordum.

aklıma gelmeyen birkaç sebepten dolayı dexleri kullandığım oluyordu ama hepsinin 2 ortak noktası var.
 + shitcoin
 + boğa dönemine denk gelmesi

artık böyle güzel bir dünya yok. şimdi buraya yazacağım linkte neredeyse tüm dexlerin yer aldığını göreceksiniz. hepsine tek tek bakmam mümkün değil ama en az 150-200 tane borsa ya da ona benzer "şey" var ortada.

sitemiz: https://github.com/distribuyed/index/blob/master/README.md

sitede işleyen, çalışmayan, hayalet halinde takılan, tam anlamıyla merkezi olmayan borsalar gibi bir sürü bilgiler mevcut. inanın ilk başta sıradan bir liste sanmıştım ama iş çok büyüyor. hepsini tek tek incelemek isteyen varsa buyursun çok büyük bir iş yapmış olur.

dexlerle ilgili hacimsel istatistikler:

https://etherscan.io/stat/dextracker
https://dex.watch/
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Bu forumda bulunan herkesin ilk günden beri mutlaka baktığı tek site coinmarketcap’tir. Her ne kadar artık eskisi gibi güzel olmasa da alışkanlıktan dolayı tıklayıp duruyoruz. Içinde yer alan verilerin yanlış olduğundan, borsalar tarafından manipüle edildiğinden ya da piyasaya bazen “bilerek” ya da “bilmeyerek” yanlış bilgi verdiği için insanların tepkisini de çekmiyor değil.

Günümüzde kendisine karşı rakipleri çoğaldı. Bunlar arasında
https://www.cryptomiso.com/
https://www.cryptocompare.com/
https://www.worldcoinindex.com
https://www.coingecko.com/

gibi siteler mevcut. Bizim bu başlıktaki konumuz coingecko sitesi.

Coingecko, cmc’ye göre daha fazla kripto para ve borsa bilgisi içeriyor. Yani neredeyse her koin/token hakkında bilgileri bu siteden elde edebiliyoruz. 12 şubat 2020 tarihinde 6785 coin 407 adet borsa olduğunu görüyoruz. Gelelim cg’nin benim için ayırt edici özelliklerine.


[im g]https://telegra.ph/file/1a740851e3dfffe2b2285.png[/img]

üstte sol köşedeki filtre butonunu kullandığımız zaman bize coinlerin algoritmaları hakkında bilgiler veriyor. Bu durum madenciler için olduğu gibi bizim gibi yatırımcılar için de güzel bir özellik. Istediğiniz, güvendiğiniz algoritmaya göre yatırım yapabilirsiniz.

[im g]https://telegra.ph/file/1a740851e3dfffe2b2285.png[/img]

ikinci ekran görüntüsünde de yine filtreleme kısmından istediğimiz blok zincirine ait olan tokenleri sıralayabiliyoruz. Mesela achain üzerinde arama yapınca karşıma kocaman bir sıfır çıktı. Rezil adamlar.

[im g]https://telegra.ph/file/e431eaaf102558fe2572d.png[/img]

üçüncü ekran görüntümüzde de yine filtreleme kısmından kripto paraların kategorisine ulaşıyoruz. Böylece ödeme, gambling, masternode, enerji, sağlık, finans, müzik gibi alanlarda işlem yapan kripto paraların listesini görüyoruz. Yine yatırım yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan birisi olarak görüyorum.
 
[im g]https://telegra.ph/file/88978fa4a5f9cd6f67f60.png[/img]

dördüncü görselimizde projelerin geliştiricileri hakkında bilgi veriyor diyeceğim ama ne olduğunu tam olarak anlayamadım. Hangi verilere göre buna ulaştılar bilmiyorum. Büyük ihtimalle githubtan veri çekiyorlardır ama biz yine bakalım. Burada kötü olan büyükten küçüğe doğru sırala dediğimizde 6785 tane olan koinleri sıralamıyor. Her sayfa için sıfırdan bir sıralama yapıyor.

Quote
[im g]https://telegra.ph/file/a807e4eb92a8d8c927f94.png[/img]

beşinci görselimiz de tıpkı bir önceki gibi sağ taraftaki menüden ulaştığımız sosyal medya verileri hakkında. Burada projelerin twitter takipçileri hakkında bilgi ediniyoruz. Iyi ya da kötü bazen sosyal medya etkili olmak çok işe yarıyor.

[im g]https://telegra.ph/file/f522b3a09b4cf866bb169.png[/img]

Gelelim son görselimize. Burada da coingecko projelere bir puan vermiş ama puanlama sistemi nasıl bilmiyorum. coinmarket’in de buna benzer bir çalışması olduğunu daha önce forumda yazmıştım. Sıralama kısmı yine sıkıntılı. Her sayfa için tekrardan sıralama yap vs insanı yoruyor.

Son olarak görsel olarak nedense coingecko sitesi bana ciddi gelmiyor. Böyle her an kurbağacık çıkacakmış gibi duruyor ama sürekli yeni güncellemeler yapması sayesinde insanı da ayrı bir şekilde kendisine çekiyor. Bu sitelerin hiçbirine tam anlamıyla güvenmesek de bilgi almamız açısından son derece işe yararlar.

not: görselleri ufaltacağım.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Aslında ek olarak kendi mixerinizi yapabilirsiniz tornado veya benzerlerine ihtiyaç duymadan. Çok sıkı takip altında değilseniz yasal suçlu v.b. sizi yüzeysel bakışla bulamazlar ama derinliklere inildiğinde eninde sonunda kaçışınız yok.

İmzasında bulunduğum gold tokenden örnekle anlatayım.
Kendi sitesi üzerinden gold aldığınızda eth'yi gönderdiğiniz adres ve onların size goldları çıktıkları adres farklı ve birbirinden bağımsız. Elinizdeki ethleri takip altında olmayan 3. bir hesaba aktarmış oldunuz.

Daha sonra bozmak için sitedeki market alnına girdiğinizde goldları göndermeniz için sıfırdan bir eth adresi veriyor. Oraya gönderdikten sonra dönüş adresini yine farklı seçebiliyorsunuz ve etherler sizin goldları gönderdiğiniz cüzdandan bağımsız başka bir cüzdandan yola çıkıp 4. bir adresinize aktarılabiliyor.

Şöyle göstereyim bountyden gold tokenleri alan bir kullanıcı bahsettiğim gibi ethleri farklı bir adrese göndermiş. Bounty cüzdanını incelediğinizde sadece goldları daha önceden kullanılmamış bir adrese gönderdiğini ve o adresinde 0x00000... adresine göndererek gold tokenleri yaktığını görüyorsunuz. Devamı yok..




Gördüğünüz gibi goldların gidiş adresiyle eth'nin dönüş ve çıkış adresleri birbirinden farklı olduğu için yüzeysel olarak bulunamaz hale geldi ethlerin aktarıldığı cüzdan. Ancak kafayı takıp ararsanız, tarih ve gold tokenin dağıtım adresleri üzerinden yola çıkarak bulunabilir halen. Yani sistem içerisindeki her şey kayıtlı halde olduğu sürece bir şekilde bulunabilirsiniz. Gold tokenle yapacağınız bu işlem %1 civarı maliyete sebep oluyor yanlış bilmiyorsam. Ben yukarıdaki kullanıcının hangi cüzdana gönderdiğini yaklaşık 15 dakikalık bir aramayla buldum ifşa etmeyeceğim ancak yöntemi anlamanız için görseli paylaşayım.



Burada dediğim diğer bir husus önem kazanıyor yapılan işlemlerin çokluğu bir mixerin öncelikle karıştırma yöntemine de bağlı olmakla beraber işlem sayısının çok çok fazla olması karıştırma işinin başarısını çok etkileyecektir. 1 milyon kişinin işlem yaptığı bir mixerde bir transferi saatinden v.b. diğer ipuclarından yakalamak günler alacaktır. Eğer bir gün gold tokenin de işlem hacmi artarsa kendiliğinden oluşmuş doğal bir mixer görevi görebilir Smiley


legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
En çok merit vermek isteyim veremediğim mesajlardan birisi. Teşekkürler @Bthd

Olası mixer tipleri ve tornadonun olası çalışma biçimlerini açıklamış olayım.

Kötü mixer örneği:

5 etherinizi 100 farklı cüzdana bölmeden sırasıyla göndererek 101. cüzdanda parayı size teslim eder. Malumunuz takibi çok kolay.

Orta düzey mixer örneği:

5 etherinizi önce 100 farklı cüzdana bölerek dağınık bir şekilde taşır sonra bu işlemi bir kaç kere daha tekrarlar ve son cüzdandan size teslim eder. Başlangıç ve bitiş cüzdanları sabit olduğu için ve başlangıç cüzdanından sonra yaptığınız her tıkta gideceğiniz son adres aynı olacağı için bir kaç yüz mause darbesiyle sonuca ulaşırsınız. Bu konuda ethective gibi sitelerin de varlığı düşünüldüğünde basitçe açığa çıkarsınız.

Örneklendirmek gerekirse çalınan cryptopia fonlarının son gittiği yeri bir çok işlem içeren bir çok cüzdan arasından bir kaç saniyede bir kaç tıkla bulmak mümkün.



Orta-Üst düzey mixer örneği:

Sizin 5 ethnizi 100 farklı cüzdana defalarca bölme birleştirme işlemiyle yetinmez diğer müşterilerin de fonlarıyla karıştırarak son cüzdana ulaştırır. Bu tip bir mixerde yine bulunma olasılığınız ilk ve son bakiyeler sebebiyle var sadece orta düzeyden biraz daha zor bulunursunuz. Bu tip mixerlerde müşteri sayısı ve işlem hacmi arttıkça bulunma durumunuz giderek zorlaşır ancak ne olursa olsun imkansız hale gelmeyecektir.

Tornado

Tornado orta-üst düzey olarak tanımladığım 100 farklı cüzdan v.b. kendi fonlarıyla karıştırma yada müşteri fonlarıyla karıştırma işlemlerinden sonra ethlerinizi tek adrese toplayıp toplamama kısmını size bırakmış. Eğer tek adrese toplarsanız çok kolay bulunursunuz yada eşit hacimli işlemler v.b. gerçekleştirirseniz de çok kolay bulunursunuz gibi uyarılara da yer vermiş. İşleyişi tam olarak anlatmamışlar ama şu şekilde de olabilir. Sizin eth'ler A cüzdanına giriş yapıyor sizin A cüzdanı ile hiç bağlantısı olmayan B.C.D.E cüzdanında daha önceden var olan miktarlar üzerinden karıştırma işlemleri gerçekleştiriliyor olabilir verdikleri örneklere göre. Bulunmanız diğerlerinden çok çok daha zor ama imkansız değil çünkü ne kadar karmaşıklaştırılırsa karmaşıklaştırılsın her adımı şeffaf ve kaydedilen bir ağın içinde gerçekleşecek tüm işlemler.

Gizliliğinizi üst düzeyde tutmanız için verdikleri tavsiyeler:

Finalde hepsini tek cüzdana toplamayın.
Eşit miktarlarla işlem yapmayın.
Sistemde çok az işlem varken işlem yapmayın yada sizden sonra sisteme başkalarının da işlem yapmasını mutlaka bekleyin.
En son dağıtarak paraları çıkartırken yeni dağıttığınız hesaplar arasında eski bir bağlantı olmamasına dikkat edin.
Sisreme tor yada vpn kullanarak giris yapin, cerezlerinizi temizleyin.

***Bir gün 5 eth'nizi ağın içinden çıkarıp bambaşka bir yerden tekrar sokabilen bir sistem olmadıkça takip edilebilir durumda olursunuz ki bu dediğim sistemde eth ve bitcoin ağlarının temel mantığına ters.
** Bu işlemin deneysel bir süreç olduğu ve fonlarınızın kaybı durumunda sorumluluğun size ait olduğunu vurgulamışlar.
legendary
Activity: 2254
Merit: 1446
Cashback 15%
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Film, dizi, kitap, müzik derken her şeyi konuştuk.
Şans eseri geçtiğimiz günlerde işe gidip gelirken yolda müzik dinlerken sıkıldığımı fark ettim. Önce hafif İngilizce yararlı olabilecek bir kaç podcast bakayım dedim. Daha önce baktığımda Türkçe bir şeye denk gelememiştim. Sonra birden dikkatimi bir kaç podcast çekti.

Birincisi Twitter'da da takip ettiğim Evrim Ağacı: https://open.spotify.com/show/5NCbQRrk8R0IomyCKRQav5?si=6Byz5lexS825HpogWaUlTw
Bilim ve daha fazlası diye özetlenebilecek bir podcast. Hiç bilmediğiniz bazı şeyleri öyle güzel açıklıyorlar ki, konuya az çok ilgisi olan herkesi içine çekebilecek podcast.

İkincisi ise tamamen tesadüfen denk geldiğim Zamanaltı - Bir Podcast Tiyatrosu: https://open.spotify.com/show/7bH1poQVPQzpC9wTigxUpM?si=cwmaZzvtSt-himzfWnbzsg
Yani aslında biraz saçma biraz eğlenceli derken sabahları işe giderken bana epey iyi geldi. Resmen videodan çıkamıyorum muhabbetinin aynısı Smiley

Sırada "O Tarz mı?" isimli Podcast var: https://open.spotify.com/show/5tt6CXfQvqPxIn9ZKapcH1?si=cuIPLOcmQwqzgfGdVAf5Dg
Can Bonomo ve bir kaç elemanın geyik üzerine yaptıkları ev radyosu yayınından kayıtlar.

Ayrıca İngilizce içerikle kripto para yorumları içinde;

Ian Balina'nın Token Metrics'i ni dinliyorum arada: https://open.spotify.com/show/7DudcxSsMTVPJH4iHDi5ha?si=i9NQL_vHTSCIYUb-PUw5Ww
İngilizce ama azıcık kulak aşinalığı olanlar anlar diye düşünüyorum. Tek sıkıntısı çok fazla paralı üyelik reklamı yapıyorlar.

Bir diğer kripto tabanlı The Do Your Own Research Podcast: https://open.spotify.com/show/26pSxVHROJgl2S86mXHD7f?si=BafV1895Q82-Vt_3Bi4sWg
Burada da güzel paylaşımlar dönüyor. Tokenmetrics'de reklamları çıkarırsak daha profesyonel gibi ama bunlarda fena değil.





Lütfen sizde eğlenceli, bilgilendirici veya herhangi bir şekilde dinlemeye değer podcast önerileriniz varsa iletin boş vakitlerde dinlemesi güzel oluyor.



legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Ethereum blokzincirinin amacı gizlilik değildir, blokzinciri üzerine akıllı sözleşmeler aracılığıyla inşaa edilmiş otonom yazılımlara yani dAppslere hizmet etmektir. Ethereum Name Service ise Ethereum blokzinciri üzerindeki en güvenli dAppslerden biridir, bunun sebebini birazdan detayları ile açıklayacağım ama videoda eksik var. Ethereum Name Service aracılığı ile kayıt yaptırdığınız adres direkt olarak sizin oluyor ve bunun kaydı blockchain üzerinde tutuluyor. Yalnız bunu bir domain gibi düşünün ve kullanmadan önce ayar yapmanız gerektiğinin farkında olun. Örneğin ben lachry.eth adresine sahipsem app.ens.domains alanında lachry.eth adresinin resolverini seçmek ve lachry.eth'nin hangi adres gibi çalışacağına karar vermem gerekiyor. Bu ayarlamayı yapmazsanız lachry.eth olarak arattığınızda böyle bir adres Ethereum ana ağında bulunmamaktadır hatası alırsınız. Bitcoin'in tabana yayılmasını istiyorsunuz ama adresleriniz tabana yayılmaya uygun değil, ENS dediğiniz platform hayat kolaylaştırıcıdır ve vitalik.eth adresi Vitalik Buterin'in kendisine aittir. ENS bir dApp olduğu için uygulama yönetimi multi signature cüzdan aracılığı ile 7 kişiye verilmiştir. Bunlara Root Key Holders deniyor. Ayrıca, Ethereum Name Service'nin transferlere bir aracı olduğunu doğru değil. Bu sadece bir isim hizmetidir, adresinizin gönderim sırasında lachry.eth olarak görülmesini sağlar ama transfer direkt olarak adresinize yapılır. Bu da transferimin TXID'sidir.


legendary
Activity: 2254
Merit: 1446
Cashback 15%
O kadar çok başlık analiz yaptım ki Merit alamadım gitti anlaşılan yazmayı bırakacağım.

Sr.Member'i haketmiyorumuyum ?
etmiyorsun.

bu posta 10 merit vermişsiniz.
Eyy müslüman kardeşim beni dinlemek dinlememek sana kalmış bu bir yatırım tavsiyesi değildir , Altcoinleri satman için sana son bir fırsat diye uyarmak istedim . Satmazsanız batacaksanız çökeceksiniz Ey ahbaplarım coin dünyası altcoinler her an çökebilir yalnızca 1 veya 2 haftalık bir süre kaldı. Nakite geçiş için son FIRSATINIZ.


bu posta 20 merit vermişsiniz.

Altın en iyi mirastır
En iyi para birimidir
En iyi yatırım aracıdır
Altını elinde tutabilen tarihte her zaman zengin sayilmistir
Çekicidir muaazzam çekicidir
Büyüleyicidir paslanmaz kirlenmez parildar
5.000 yıl önce dolar yoktu ama altın vardı
2000 yıl önce Euro yoktu altın vardı
1000 yıl önce Amerika keşfedilmemiş ti altın vardi
5.000 yıl sonra bitcoin olmayacak ama altın olacak.

Altının sırrı bulunamayacak bir efsaneye gore Evrenin para birimi Altındır. ALTİNLA KALİN. Altinlarinizi arttırmaya bakın. Dolarmis euroymus hepsi hikaye . Bitcoin ise altına tarihte çıkan ilk ve tek rakip bakalım başarılı olacak mı sanmıyorum ama göreceğiz.

buna da 7 adet merit vermişssiniz.

9150 den satış yaptılar 8600 tutundu orda asılı kaldı tepeden satan balinalar silkelediyse ve alttan topladiysa haftaya yukselis devam eder toplayamadiysa düşüş devam eder. Silkeledirlerse milleti devam ediyoruz  Grin silkelemedilerse 2 hafta daha buralardayiz Wink balinalar doymadan diğer balıklar sofraya oturmaz ama bizim balinalar baya doyumsuz cikti

37 adet merit verdiğiniz hallowenn666 isimli arkadaştan da 18 adet merit almışsınız. elinizdeki meritleri sıfırlayana kadar bu al-ver işlemini yapabilirsiniz.

Aşağıda yazılanlar yatırım tavsiyesi değildir.

Altın vuruş yaklaşıyor.
Volume bitmiştir. Bitcoinde %30 Altcoinler %70 değer kaybı mümkündür.

Altcoinler Eylül de ufak değerler kazansada kazandıklarını elde tutamayacak  başladığı yerlere geri dönecekler. (GERÇEKLEŞTİ)
Sebepsiz yükselen tonlarca çöp koin hak ettiği noktaya ulaşıncaya kadar düşme sürecek.     (GERÇEKLEŞTİ)
Altcoinler önümüzdeki 6-12 ayda bugün ki değerinden en az %50 daha değersiz olacak. ( Bugün 23.08.2018 )  (GERÇEKLEŞTİ)
Bitcoinde boğa uzun süre gelmeyecek. (GERÇEKLEŞTİ)


Son






full member
Activity: 490
Merit: 104
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
O kadar çok başlık analiz yaptım ki Merit alamadım gitti anlaşılan yazmayı bırakacağım.

Sr.Member'i haketmiyorumuyum ?

Benim postlarim öyle aman aman kaliteli postlar değil. Sağolsun arkadaşlar gönderdi bende elimden geldiğince herkese dağıtmaya çalıştım. Rütbe atlamaya yakın kişilere daha çok destek olmaya çalıştım. Eğer atacak yer bulamamışsam bile merit source arkadaşlar dağıtım yapıyor diye onlara attım.
Sen Halloween adlı kisinin bir postuna 20 merit atmışsın hocam. Başka postuna 7 merit bunlari forumda ki millete dagitsan emin ol kıymet bilen bir çok kişiden geri dönüş olurdu.
Bu bir eleştiri tabi ki de kime neyi ne kadar vereceğin bizi ilgilendirmez.
legendary
Activity: 1218
Merit: 1291
O kadar çok başlık analiz yaptım ki Merit alamadım gitti anlaşılan yazmayı bırakacağım.

Sr.Member'i haketmiyorumuyum ?

Her merit kaynağının belli bir yenilenme döngüsü var ve şu an merit kaynaklarında sMerit bulunmuyor. Eğer merit almak istiyorsan fiyat analizinden daha çok teknik konulara yönelmeni tavsiye ederim.

Ek: Ben forum polisi değilim, pek kurallara uyan bir üye de sayılmam ama senin gibi birçok merit alamayan insan varken elindeki meritleri hakeden kişilere göndermek yerine neden ikili transfer yaptınki? Eğer kazandığın meritleri insanlar ile paylaşıyor olsaydın eminimki onlar da senin hakettiğin mesajlarına gönderim yapardı.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
O kadar çok başlık analiz yaptım ki Merit alamadım gitti anlaşılan yazmayı bırakacağım.

Sr.Member'i haketmiyorumuyum ?
hero member
Activity: 1582
Merit: 670
Yani konuyu, ekseninin dışına çıkarmak istemezdim ama konuyu komple incelediğimde @PHI1618'in kendisine ait bir tane post'u paylaşmazken, bir çok arkadaşın post'uyla ilgili yönlendirme yapmasını çok önemli buluyorum.
Kesinlikle bu konuda büyük övgüyü hak ediyor.

Bu konunun amacı başkalarının mesajlarını eklemek. teramit ilk mesajda bunu açık bir şekilde yazmış. Kendi mesajlarımızı yazabileceğimiz by rallier'in bir konusu mevcut.
Ben burda önceki sayfalarda post kasıyor gibi göründüm ama mesajları bir mesajda toplamayıp yeni mesaj halinde atmamın sebebi konunun üste çıkıp meriti olan arkadaşların görme ihtimalini arttırmak. Yoksa ha 5 mesaj atmışım ha 9 ha 20 farkeden bir şey yok nihayetinde.
Övgülük bir durum yok estağfurullah, ne yapılması gerekiyorsa o sadece Smiley


Rallier'in açtığı başlıktan ayrı olarak bunu açıyorum çünkü biraz filtreleme yapılması gerekiyor.
Bu başlık altına merit alması gerektiğini düşündüğünüz size ait olmayan başlık ve mesajların linklerini eklemenizi rica ediyorum. Böylelikle merit vermek isteyenler faydalanabilir.

Bunu gözden kaçırmışım sanırım. Bende buradan ekliyim bundan sonra o halde.
Ben genelde herkes kendi paylaştığı içeriği buralarda yazıyor diye çok dikkat etmiyordum.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
@LoyceV 'nin actigi ve konudaki verdigi bilgiyi localdeki arkadaslara da aktarmak istedim.

Normal sartlarda 10-15 byte civarinda hatta 2017-2018 doneminde 100-200 hatta bazilari icin 1000-2000 civarina cikmis olan transaction basina odenen fee / mining fee bu mesajim itibariyle ortalama 12sat/b olarak isleniyor. Fakat eger isterseniz 1sat/byte transaction yapabilir ve en kotu ihtimalle bir kac saat icinde onaylatabilirsiniz.

Eskide, kuytuda, kosede kalmis kucuk walletinizdaki $0.5 - $1 miktarlari gonul rahatligiyla 1sat/b ile ana cuzdanlariniza aktarmayi unutmayin Smiley

Genel olarak fee'leri daha da dusurmek icin SegWit (Bech32 veya P2SH) kullanmayi unutmayin.

SegWit adresleri hakkinda bilgisi olmayan arkadaslari Kullandiginiz BTC adresinin artilari ve eksileri adli konuma yonlendirebilirim.


Bitcoin'in gücüne, felsefesine, hacmine hepimiz inanıyoruz. Bu yüzden herhangi bir alışverişte bitcoin kullanmayı isteriz. Fakat ağın yavaşlığı ve işlem onaylarındaki gecikmeler bizi bazen bezdirebilir. Transfer yaparken, haddinden fazla fee vermeyi hiç birimiz istemeyiz. Düşük fee verirsek işlemlerin çok geç onaylanacağını veya hiç bir zaman onaylanmayabileceğini de biliyoruz.

Önce kısaca bilgi vereyim. Bilgisi olanlar bu paragrafları geçebilir.

Bitcoin transferlerinde madenciler, fee dediğimiz ödül (harç) ücretlerinden masraflarını karşılarlar. Rasgele bir madenci işleme onay vermediği sürece işleminiz "kabul edilmiş" sayılmaz. İdeal olarak 2-3 onay beklemek gerekir (uzmanların tavsiyesi). Fee'ler işlemin büyüklüğüne göre değişir. Madenciler, ağdaki transferinizi sat/byte cinsinden sıralarlar. Yani fee(harç) büyüklüğüne göre, her byte başına bitcoin (sat, bitcoinin en küçük birimi) ödersiniz. Ne kadar çok byte o kadar çok hız demek.

Bu işlemlerinde bir borsası, pazarı var diyebiliriz. Ortalama madencilerin kabul ettiği rakamlar, aşağıda verdiğim içerikte mevcut (güncel olarak). Yani bu rehber ile fazla fee vermenize de gerek yok; az fee verip çok beklemenize de gerek yok.

Not: Bunun için farklı servislerde olabilir. Onları da ayrıca inceleyebiliriz.

Bitcoin İşlemlerinde Tahmini Süre Hesaplaması



[27 Ocak 2019 verileri]

Site: https://bitcoinfees.earn.com/#delay

Bu sitede bitcoin işlemlerinin ortalama onay sürelerini görüntüleyebiliyoruz. Yukarıdaki tabloda da gördüğünüz üzere şuanda byte başına en düşük 13-14 sat verilen işlemler en geç 40 dakikaya kadar onay alıyor. Bunu doğrulamak için az önce büyük sayılabilecek bir işlem yaptım. 13 sat verdik byte başın. İşlemim tam olarak 30 dakikada onay aldı. Daha öncede onaylanabilirdi ama işlemler rasgele yapıldığı için net dakika hesaplamak mümkün değil maalesef. Her satırda ilk çubuk son 336 saat içindeki işlem sayısını gösteriyor. İkinci çubuk son 24 saat içindeki işlem sayısını gösteriyor.

Byte başına 11 sat'tan daha düşük fee verilen işlemler gördüğünüz gibi çok daha uzun sürelerde onay alıyorlar. Böyle aksaklıklar yaşamamak adına mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor bu detaya.

Fee ayarlarma işini manuel olarak çoğu borsada yapamıyorsunuz. O yüzden borsa cüzdanı kullanıyorsanız yapabileceğiniz pek bir şey yok. Binance genelde uygun fee veriyor, yine de manuel cüzdanlar kullanmak her zaman iyidir. Online olan Blockchain.info wallet yada Trust Wallet önerebilirim size. Fee'lerinizi biraz daha yüksek yazarsanız kısa sürede onaylanma şansınız daha da yükselecektir.

Önemli not: Ortalama onay süreleri için fee miktarı sürekli değişmektedir. Bugün 13 sat/byte olan ortalama yarın 20 sat olabilir. O zaman geldiğinde siz 13 sat/byte'lık bir işlem görüp işlem yaparsanız mağdur olabilirsiniz.

Ayrıca önemle hatırlatıyorum: Bazı bitcoin işlemleri hiç bir zaman onay almayabilir. Uzun süre onay almayan işlemler genelde gönderen tarafa iade edilmektedir. İşi iyi bilenler bazen çifte harcama dolandırıcılığı da yapabilir. Bu yüzden gerekli onayları almadan işlem yapmamaya dikkat edin. Onay almadan işlem yapıyorsanız (ki önerilmez), sat/byte miktarına ve gelen btc adresinin geçmişine iyi bakın.


legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Yani konuyu, ekseninin dışına çıkarmak istemezdim ama konuyu komple incelediğimde @PHI1618'in kendisine ait bir tane post'u paylaşmazken, bir çok arkadaşın post'uyla ilgili yönlendirme yapmasını çok önemli buluyorum.
Kesinlikle bu konuda büyük övgüyü hak ediyor.

Bu konunun amacı başkalarının mesajlarını eklemek. teramit ilk mesajda bunu açık bir şekilde yazmış. Kendi mesajlarımızı yazabileceğimiz by rallier'in bir konusu mevcut.
Ben burda önceki sayfalarda post kasıyor gibi göründüm ama mesajları bir mesajda toplamayıp yeni mesaj halinde atmamın sebebi konunun üste çıkıp meriti olan arkadaşların görme ihtimalini arttırmak. Yoksa ha 5 mesaj atmışım ha 9 ha 20 farkeden bir şey yok nihayetinde.
Övgülük bir durum yok estağfurullah, ne yapılması gerekiyorsa o sadece Smiley


Rallier'in açtığı başlıktan ayrı olarak bunu açıyorum çünkü biraz filtreleme yapılması gerekiyor.
Bu başlık altına merit alması gerektiğini düşündüğünüz size ait olmayan başlık ve mesajların linklerini eklemenizi rica ediyorum. Böylelikle merit vermek isteyenler faydalanabilir.
Pages:
Jump to: